Vrechov TAMič 110 T7 B - (Ludi) Rudi

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1397
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Re: Vrechov TAMič 110 T7 B - (Ludi) Rudi

Odgovor Avtor: vrecha » 09. November 2025, 20:46

Kolk pa je to kaj udobno napram helmutu?
Na Počku je bilo definitivno najbolj udobno od vseh mojih obiskov do sedaj, sem najmanj švical in se najmanj bal za tehniko, da bi ostala v enem kosu. :lol:

Drugače na cesti je kar je, v bistvu ni tako neudobno, kot zgleda, definitivno pa je to brezveze primerjat z običajnimi vozili in terenci. Bomo videli, ampak imam občutek, da me ne bo bolel hrbet po daljši vožnji. Dimen mi je dal še eno idejo za vzmetene zice, ki so tako kompaktni, da gredo v to kabino. Definitivno bom pozoren, če jih bom kje staknil.

Ima ene ogromne kanvase za personalizacijo. Se mi zdi da sicer nisi najbolj navdušen nad tem? Še prednja maska bi lahko bila na CNC narezana ...
Seveda, že dizajniram svoj novi logo in printam eno veliko nalepko z naslovom bloga ... :lolno
Ampak maska ... dobra ideja, tnx, si bom zapomnil za čase, ko se bodo nujnosti umaknile špileraju. :thup
Luči svetijo kaj?
Svetijo, zame dovolj, je pa res, da nisem zahteven glede tega. Pa dolge ima tudi. Kar ne pomeni, da ne vidiš pred sabo svoje sence, ko ti povprečen avto sveti zadaj.
24V sistem. O tem več malo kasneje, ko se bom razgovoril o elektriki.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8717
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 09. November 2025, 21:17

vrecha napisal/-a:
09. November 2025, 17:46
Tukaj navodila za uporabo.
https://blogger.googleusercontent.com/i ... CRPV-1.jpg Za tisti ventil na gumah rabiš ključek 7mm.
Ja, ja. Ampak to preden se odpelješ in na koncu, ko končaš z vožnjo, vmes med vožnjo pa ne rabiš nič delat, samo nastavljaš pritisk iz kabine.

NTisti ventil je po moje zato, da ko je motor ugasnjen, kompresorji ne delajo in bi ventil gume spustil, da preprečiš, da bi bile že v štartu čisto prazne gume.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 09. November 2025, 21:22

Luči sta Krivic in Mišo rešila na tak način: https://goriup.com/wp/wp-content/galler ... 003-11.jpg
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 15. November 2025, 20:46

V pripravah na letošnje zimovanje je bilo smiselno nabaviti snežne verige.
Poslal sem povpraševanje na Verigo Lesce in seveda sem želel najboljše, kar imajo in priporočajo. Pričakoval sem sicer, da bo drago, v bistvu predrago, a vseeno ... cena na predračunu me je milo rečeno vrgla na rit - 4800 EUR.
:ast

V pomoč je prišla bolha ter špediter v pokoju, ki počasi odprodaja opremo: dvestotak za štiri komade zelo spodobnih, nerabljenih keten, ki pa sem jih moral malenkost prilagoditi, da so pasale na Rudijeva kolesa. Dve uri dela. https://blogger.googleusercontent.com/i ... ige-01.jpg
Drugo vprašanje je seveda, kje hraniti in prenašati teh 80 kg, ki jih ponavadi ne rabiš, ko pa jih rabiš, jih rabiš nujno. Za zadnjo akso je manjko vitla naredil prostor, kjer bo nekoč sicer rezervoar za nekih 200 litrov nafte, za letos pa sem na hitro spacal skupaj nosilec za verige.
https://blogger.googleusercontent.com/i ... ige-02.jpg
To se je kar ugodno izšlo. A gremo dalje, do odhoda je časa malo, dela pa še precej ...
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2540
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 16. November 2025, 07:37

Jaz sem mel za 80tko iz Lesc verige. Drage ko žafran. Za forija sem potem našel za tretjino cene v bauhausu neke poljske, sam niso šle tko dobro kot leške (členi so bli bolj drobni, za sipek sneg je šlo švoh). Na konc vidiš da rabiš prijatelje z lopato ko zariješ. Psiho in Igor sta mi prišla pomagat skidat pot skoz sneg ko me je odneslo na travnik pod cesto (in na konc je potem šlo brez verig ven). Greš v mrzle kraje? Ponavadi si šel nekam bolj na toplo, če se prav spomnim.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 821
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 16. November 2025, 09:59

Me prav zanima proizvodna cena tistelih keten. Členi letijo iz orodja kot otroc iz šole, mal štukanja in off we go. 4.8K€ insane.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 16. November 2025, 18:20

Jaz sem pričakoval da boš reku nekaj med 500-1000€. 4800€ je adijopamet cena. Ko bom naslednjič govoril z "direktorjem" Verige na kaki zabavi oz. smučanju, ga bom sigurno tudi o tem vprašal :) On je v mladih letih prebival v naši prelepi črni (rdeči?) dolini :thup

200€ pa je seveda vrhunski deal :hndshk
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. November 2025, 19:42

Meni se tudi zdi takšna cena naravnost absurdna. Ponudbo sem si kar shranil v arhiv za spomin.
Komu to prodajajo po takšnih cenah?
Drugače razen tega nič proti Verigi, zadnjih dvajset let, od Foresterja naprej sem vedno dobil ketne pri njih in sem bil super zadovoljen, se spomnim da za 80ko sem jim pripeljal gumo in so mi prilagodili verige v nulo, brez dodatnih stroškov, so bile pa takrat štiri nove verige za 80ko, ne taosnovne, ampak močnejše, nekih slabih 600 EUR, ni bilo poceni, ma se je dobro plužilo z njimi.

-> KliK <-

Greš v mrzle kraje? Ponavadi si šel nekam bolj na toplo, če se prav spomnim.
Naj še ostane malo skrivnost, kam točno, čeprav, glede na nebivedujovo jasnovidnost čisto mogoče, da je ta skrivnost bolj prozorna. :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. November 2025, 20:09

Greš na budget in ostaneš v evropi al izven evrope?

Ker če greš po evropi, pa da ne dobiš glavobola za ceno vsakega litra gorriva, ki ga tankaš, ti ostanejo Poljska, Litva, Latvija in Estonija. To je poceni, res lepo za videt in pa mraz imajo pozimi. :innoc

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 17. November 2025, 06:48

Na budget vedno, jasno, samo če bi kompas lahko nastavil po ceni dizla in srcu, potem bi bila destinacija jasna. A s tem bom še malo počakal, v idealu toliko, da severni bratje osvobodijo Odeso. :innoc

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. November 2025, 21:24

Vem kam ciljaš, ampak Ukrajina je trenutno no go cona. Na žalost. Če bi bilo varno bi že bili letos poleti tam, ker tamala še po osmih letih sprašuje kdaj gremo spet. (fak a je res že osem let kar smo bili tam?????)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 17. November 2025, 22:49

Kolega hod vsake par mescev "nazaj" v Ukraino, sicer največkrat v Lvov ima pa neke nepremičnine tudi v Kijevu, sam tam prav da mora večkrat v klet "nepričakovano", pa da skos mal poka naokol... :smsw Nevem no, jaz ne vidim smisla tja rint. Sej maš še 100 drugih držav...

Ta kolega ma partnerko iz Ukraine (trenutno ona sicer ureja pse nekje v črnučah, al kako že). Ima pa seveda starše gor. On pa je službeno gor prebival že dlje časa, nato pa na prvo lopto (dokler se je še dalo) spizdil nazaj ko je začelo pokat. Čaka kdaj bo šel lahko nazaj, ker ma gor dost boljš situirano prebivanje (če odšteješ možnost rakete skozi okno) kot tukaj.

Ena indijka iz službe, ki se je spravila v Ukraino zato, ker je gor s plačo, ki jo ima v multinacionalki dobesedno kraljica (vozi (za njo) najjači avto, živi v "miljon" kvadratih, ima čistilko, vrtnarja in se oblač v več tisoč evrov (ne bom reku vredne - ker niso), ker jo to pač rajca :roll: ) in ona je ob pričetku vojne nekih 14 dni živela v kleti, okol nje pa je pokalo, se treslo, da ni niti upala ven s kleti pogledat, lačna pa ko pes. Brez štroma, hrane, ali česarkoli, samo voda je tekla iz pipe. Valda je šla ob prvi priliki v Prago in prav da se bo kar tam situirala "for good", da nekak ne vidi več želje da bi rinla nazaj v Ukraino.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 18. November 2025, 09:14

Ne vem, no ... poleg ostalega tudi cena nafte v Ukrajini ni tako zelo privlačna, da bi me vleklo tja ...
Grem pa potem že raje v BIH ...
... pa mirna Bosna pa to ...
:innoc

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2540
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 18. November 2025, 13:51

Tud v Bosni ni več prav poceni nafte, 1,23 € liter ... približno isto kot v Ukrajini. V Srbijo pa slpoh raje ne, če maš požrešno kobilo, je skor 1,70€ liter.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 18. November 2025, 14:37

Aleks, to so cene na avtocestah, kjer je gorivo dražje.
Ker v avstriji je v soboto bil bencin 1.48€ in dizel 1.62€, na avtocesti pa bencin 1.6€ in dizel 1.8€.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov