Ropot izpušnega lonca
Ropot izpušnega lonca
Pozdravljeni!
Imam problem ki počasi najeda.In sicer mi ropota(rožlja) iz lonca in to zelo malokrat. Ko se vozim nikoli ne ropota,ropota kadar se ustavim na križišču in motor laufa v prostem teku,pa še takrat ne ropota vsakič.Enkrat ropota mrzel,drugič spet ne in 1x ropota ogret ,drugič spet ne.Pogledu ga je tut en mehanik pa ni nč vidu...pravi da zgleda vse ok,Jst sm bol lajik,a mogoče kdo kej več ve ? Jst dvomim da je treba cel lonc menat,ali pač? Upam da je kšna malenkost..pa kam bi bilo najboljš odpelat zrihtat? pa kok ojrov?
aja avto je legacy sw 2004 2.0
prosim za odgovore...please
hvala
lp
Imam problem ki počasi najeda.In sicer mi ropota(rožlja) iz lonca in to zelo malokrat. Ko se vozim nikoli ne ropota,ropota kadar se ustavim na križišču in motor laufa v prostem teku,pa še takrat ne ropota vsakič.Enkrat ropota mrzel,drugič spet ne in 1x ropota ogret ,drugič spet ne.Pogledu ga je tut en mehanik pa ni nč vidu...pravi da zgleda vse ok,Jst sm bol lajik,a mogoče kdo kej več ve ? Jst dvomim da je treba cel lonc menat,ali pač? Upam da je kšna malenkost..pa kam bi bilo najboljš odpelat zrihtat? pa kok ojrov?
hvala
lp
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4468
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Ropot izpušnega lonca
Meni je lonec začel 'ropotati' pri cca. 150k km, slišalo pa se je predvsem po spuščanju gasa, malo preden so obrati padli do prostega teka - še najbolje pa se je slišalo, ko sem motor ugasnil. S tem, da ni skoz ropotal, ampak je samo 'zaropotal' ob določenih pogojih.cajmezi napisal/-a:Pozdravljeni!
Imam problem ki počasi najeda.In sicer mi ropota(rožlja) iz lonca in to zelo malokrat. Ko se vozim nikoli ne ropota,ropota kadar se ustavim na križišču in motor laufa v prostem teku,pa še takrat ne ropota vsakič.
Pri meni ni bilo druge, kot menjat lonec. In odkrito rečeno - če je težava res v loncu, tudi tebi ne bo preostalo kaj dosti drugega - močno dvomim, da ti bo kdo šel odpirat lonec in popravljat notranjost.
D.
PS: Če boš rabil nov lonec, ga naroči pri Tipon-u - moj je bil skoraj 50% cenejši kot pri IS.
Re: Ropot izpušnega lonca
Imam enak problem kot ti in verjetno enak model legacy 5 na Kržiči so mi rekli, da je nad zadnjim loncem zaščitna pločevina ter ta povzroča ropot. Je pa za odpravo napake potrebno sneti lonec. Jaz ga še nisem, čeprav me tudi že pošteno nervira.cajmezi napisal/-a:Pozdravljeni!
hvala
lp
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov