Ropot izpušnega lonca

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
cajmezi
Novinec
Prispevki: 5

Ropot izpušnega lonca

Odgovor Avtor: cajmezi » 17. November 2009, 18:59

Pozdravljeni!
Imam problem ki počasi najeda.In sicer mi ropota(rožlja) iz lonca in to zelo malokrat. Ko se vozim nikoli ne ropota,ropota kadar se ustavim na križišču in motor laufa v prostem teku,pa še takrat ne ropota vsakič.Enkrat ropota mrzel,drugič spet ne in 1x ropota ogret ,drugič spet ne.Pogledu ga je tut en mehanik pa ni nč vidu...pravi da zgleda vse ok,Jst sm bol lajik,a mogoče kdo kej več ve ? Jst dvomim da je treba cel lonc menat,ali pač? Upam da je kšna malenkost..pa kam bi bilo najboljš odpelat zrihtat? pa kok ojrov?
aja avto je legacy sw 2004 2.0

prosim za odgovore...please

hvala

lp

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4468
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Ropot izpušnega lonca

Odgovor Avtor: danci1973 » 17. November 2009, 19:31

cajmezi napisal/-a:Pozdravljeni!
Imam problem ki počasi najeda.In sicer mi ropota(rožlja) iz lonca in to zelo malokrat. Ko se vozim nikoli ne ropota,ropota kadar se ustavim na križišču in motor laufa v prostem teku,pa še takrat ne ropota vsakič.
Meni je lonec začel 'ropotati' pri cca. 150k km, slišalo pa se je predvsem po spuščanju gasa, malo preden so obrati padli do prostega teka - še najbolje pa se je slišalo, ko sem motor ugasnil. S tem, da ni skoz ropotal, ampak je samo 'zaropotal' ob določenih pogojih.

Pri meni ni bilo druge, kot menjat lonec. In odkrito rečeno - če je težava res v loncu, tudi tebi ne bo preostalo kaj dosti drugega - močno dvomim, da ti bo kdo šel odpirat lonec in popravljat notranjost.

D.

PS: Če boš rabil nov lonec, ga naroči pri Tipon-u - moj je bil skoraj 50% cenejši kot pri IS.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 17. November 2009, 19:45

In kakšne imaš km-je pri avtu, če ti je mehanik potrdil da je to zadaj, potem je očitno šel v franže, vsekakor se splača kupit original ker kopija ne bo za dolgo v kolikor je to to.

Iz kje pa si, pa k men pripelji da pogledava :?:

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1132

Odgovor Avtor: Unikat » 17. November 2009, 20:18

Mogoče ti pa rožlja tisti pleh, ki je na katalizatorju?
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 17. November 2009, 20:34

Če so podrti prekati v loncu, bi se skoraj moralo slišat, če ga potreseš;
lahko pa, da ti rožlja toplotna zaščita, ki je praktično po celem izpuhu.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 18. November 2009, 02:19

ali ti je pa zadn kat. crknu pa ti koscki satovja rozlajo po loncu - sam to je zlo malo verjetno

Uporabniški avatar
Latimeria
Uporabnik foruma
Prispevki: 121
Kraj: koper
Kontakt:

Odgovor Avtor: Latimeria » 18. November 2009, 12:56

...to bi mi morali slišat v živo, da bi znali povedat. Pripelji se na kavo h fantom ob priliki :)
Padroni del tempo e della strada. Scegli di guidare Legacy.

subarko
Uporabnik foruma
Prispevki: 156
Kraj: Kamnik

Re: Ropot izpušnega lonca

Odgovor Avtor: subarko » 18. November 2009, 16:31

cajmezi napisal/-a:Pozdravljeni!
Imam problem ki počasi najeda.In sicer mi ropota(rožlja) iz lonca in to zelo malokrat. Ko se vozim nikoli ne ropota,ropota kadar se ustavim na križišču in motor laufa v prostem teku,pa še takrat ne ropota vsakič.Enkrat ropota mrzel,drugič spet ne in 1x ropota ogret ,drugič spet ne.Pogledu ga je tut en mehanik pa ni nč vidu...pravi da zgleda vse ok,Jst sm bol lajik,a mogoče kdo kej več ve ? Jst dvomim da je treba cel lonc menat,ali pač? Upam da je kšna malenkost..pa kam bi bilo najboljš odpelat zrihtat? pa kok ojrov?
aja avto je legacy sw 2004 2.0

prosim za odgovore...please

hvala

lp
Imam enak problem kot ti in verjetno enak model legacy 5 na Kržiči so mi rekli, da je nad zadnjim loncem zaščitna pločevina ter ta povzroča ropot. Je pa za odpravo napake potrebno sneti lonec. Jaz ga še nisem, čeprav me tudi že pošteno nervira.

lp

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov