Nenavadno delovanje servo zavor
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Nenavadno delovanje servo zavor
Ko stojim na semaforju in držim nogo na pedalu zavore, se včasih zgodi, da le-ta naenkrat postane mehkejši in se ob isti sili nekoliko bolj poda.
Včasih (a bolj redko) isto stvar opazim tudi pri zmernem zaviranju iz višjih hitrosti - nogo držim na pedalu in naenkrat se ob isti sili poda nekoliko bolj poda in zavorni učinek se poveča.
To sem opazil že velikokrat in sem prepričan, da si tega ne domišljam - ne znam si pa predstavljati, kaj bi pravzaprav lahko bilo krivo oz. kaj bi lahko tako vplivalo na delovanje servo ojačevalnika...
A ima morda kdo kakšno podobno izkušnjo in morebiti tudi rešitev?
D.
Včasih (a bolj redko) isto stvar opazim tudi pri zmernem zaviranju iz višjih hitrosti - nogo držim na pedalu in naenkrat se ob isti sili poda nekoliko bolj poda in zavorni učinek se poveča.
To sem opazil že velikokrat in sem prepričan, da si tega ne domišljam - ne znam si pa predstavljati, kaj bi pravzaprav lahko bilo krivo oz. kaj bi lahko tako vplivalo na delovanje servo ojačevalnika...
A ima morda kdo kakšno podobno izkušnjo in morebiti tudi rešitev?
D.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Pri meni pa je to 'naključno' - recimo da to občutim na vsakem petem-sedmem semaforu (če sem pozoren)... Pa zelo občasno tudi med vožnjo.
Je pa nekako neodvisno od tega, ali je to na začetku vožnje (hladne zavore, hladen motor) ali na sredi (že vse ogreto na del. temperaturo)...
In to se zgodi tako naenkrat - na 'klik'. Zdi se mi, da se ob tem tudi motor malo 'zatrese', a v to še nisem povsem prepričan...
D.
Je pa nekako neodvisno od tega, ali je to na začetku vožnje (hladne zavore, hladen motor) ali na sredi (že vse ogreto na del. temperaturo)...
In to se zgodi tako naenkrat - na 'klik'. Zdi se mi, da se ob tem tudi motor malo 'zatrese', a v to še nisem povsem prepričan...
D.
kar sta ti subi in nebivedu rekla
-menjava tekocine je pri 10 let starem avtu ze zelo zazeljena stvar, hkrati pa se odzracis morebitne mehurcke in odstranis vlago, ki se je skozi leta nabrala v sistemu
-preverjanje vakum cevk ti lahko prinese manjso porabo, mirnejsi tek....boljse serevoojacevanje zavor....
oboje je dokaj pametna stvar za narest
ps
preveri se protipovratni ventil na vakumcevki za servoojacevalec
pps
obstaja teorija da je membrana v ojacevalcu boga....sam bi bil glih 1. k bi vedu da se mu je tist zje***
-menjava tekocine je pri 10 let starem avtu ze zelo zazeljena stvar, hkrati pa se odzracis morebitne mehurcke in odstranis vlago, ki se je skozi leta nabrala v sistemu
-preverjanje vakum cevk ti lahko prinese manjso porabo, mirnejsi tek....boljse serevoojacevanje zavor....
oboje je dokaj pametna stvar za narest
ps
preveri se protipovratni ventil na vakumcevki za servoojacevalec
pps
obstaja teorija da je membrana v ojacevalcu boga....sam bi bil glih 1. k bi vedu da se mu je tist zje***
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Cevke sem pregledal in nekega puščanja nisem odkril - tudi vizuelno so cevke še čisto 'lepe' (niso napokane). Nepovratni ventil za servo je integriran v cevki in kolikor sem uspel ugotoviti, deluje.
Si pa nekako težko predstavljam. da bi kakšna cevka začela nenadoma puščati kakše pol minute po tem, ko stojim na semaforju in imam nogo na zavori.
Očistil sem še IACV, ki je bil kar grdo zapacan... Morda se bo kaj poznalo.
Obenem sem preizkusil še KKL kabel, ki skupaj s programom FreeSSM omogoča sprotni pregled ECU parametrov (senzorji, ...) in pri tem ugotovil, da se gas ne odpira do konca. Seveda je bilo treba zajlo takoj napet.
Preizkusil pa zadeve še nisem - bomo videli jutri...
D.
Si pa nekako težko predstavljam. da bi kakšna cevka začela nenadoma puščati kakše pol minute po tem, ko stojim na semaforju in imam nogo na zavori.
Očistil sem še IACV, ki je bil kar grdo zapacan... Morda se bo kaj poznalo.
Obenem sem preizkusil še KKL kabel, ki skupaj s programom FreeSSM omogoča sprotni pregled ECU parametrov (senzorji, ...) in pri tem ugotovil, da se gas ne odpira do konca. Seveda je bilo treba zajlo takoj napet.
Preizkusil pa zadeve še nisem - bomo videli jutri...
D.
Pri meni se včasih (na vsake tolk cajta) zgodi, da ko zabremzam npr. pred semaforjem, namesto da normalno vstavi, se zdi kakor da se vklopi abs recimo na ledu ali mokrem (pač začne ropotat in poskakuje naprej)... in takrat moram spustit bremzo in še enkrat pritisnt da normalno zabremza
to se mi je zgodil recimo v zadnje pol leta 3x in zna bit zelo neprijetno sploh če je še kdo pred mano
diske in ploščice sem menjal ko sem nabavu avto cca. 1.5 leta nazaj, zavornega olja je na ful, niti nikjer ni videti da bi puščal...sumim da bi bilo treba zamenjat olje in prezračit, lučka se nobena ne prižge...
a je mel še kdo podoben primer?
to se mi je zgodil recimo v zadnje pol leta 3x in zna bit zelo neprijetno sploh če je še kdo pred mano
diske in ploščice sem menjal ko sem nabavu avto cca. 1.5 leta nazaj, zavornega olja je na ful, niti nikjer ni videti da bi puščal...sumim da bi bilo treba zamenjat olje in prezračit, lučka se nobena ne prižge...
a je mel še kdo podoben primer?
GF8
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov