Servis Outback
če te je nategnu, te je pri svečkah (če niso res iridium not, katere sicer niso "predpisane" za naša 2.5 jajca.. in sodijo pod "tuning" opremo); če ti je za tak denar prodal NGK BKR5... ti je pa vzel najmanj za dobro kosilo v solidni gostilni.
Ostalo - se delno strinjam z vročičnim Karlom - se mi zdi dost ok (sploh če gre za original kose).
Ostalo - se delno strinjam z vročičnim Karlom - se mi zdi dost ok (sploh če gre za original kose).
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Fantje prijatli s Kržotom gor ali dol prej ali slej je vedno kdo nategnjen
Edino kar mi diši po realni ceni oz. kar ugodno je filter klime - mikro filter saj je za legacje pod 2003 cca 50 in za forija tud tm nekje.
Drugač pa Jure, ni panike sej če primerjaš našega službenega cliota 1.5DCI s 56.000kilometri starega 5 let (očitno se ne bo nikol amortiziral glede na km-je
), je bla cena 900€ za (olje, filter, zobati jermen in vodno pumpo, zajla za kuplengo in nosilc motorja TKO ZA ORIENTACIJO in cliota katerega cena novega ni prešla 11k€ napram Outbacku s 30k €).
Sej počas ljudje vidijo da se s pooblaščenci avto ne pelje nič lepše ali več kot če se pri tem osreči lastno denarnico in pridne roke koga, ki ti to naredi popoldne.
Drugač pa Jure, ni panike sej če primerjaš našega službenega cliota 1.5DCI s 56.000kilometri starega 5 let (očitno se ne bo nikol amortiziral glede na km-je
Sej počas ljudje vidijo da se s pooblaščenci avto ne pelje nič lepše ali več kot če se pri tem osreči lastno denarnico in pridne roke koga, ki ti to naredi popoldne.
Jst popoldanskih fušarjev ne maram preveč, ker zelo zelo radi NE prevzamejo odgovornosti, recimo ko utrga na novo zamenjani jermen, ko se to zgodi, greš jokat h temu ki je menjal, ta te pošlje tja kjer si kupil, po možnosti na uradni Subaru servis, tam ti pa povejo, da če ti je menjal Janez pod kozolcem se lahko za garancijo na jermen obrišeš pod nosom...tko te reči gredo...
Ne rečem pa za manjše nezahtevne posege je to čisto ok, za velik servis pa ravno ni najbolje...
Ne rečem pa za manjše nezahtevne posege je to čisto ok, za velik servis pa ravno ni najbolje...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
In kaj je drugače na pooblaščenem servisu?_BiStRi_ napisal/-a:Jst popoldanskih fušarjev ne maram preveč, ker zelo zelo radi NE prevzamejo odgovornosti, recimo ko utrga na novo zamenjani jermen, ko se to zgodi, greš jokat h temu ki je menjal, ta te pošlje tja kjer si kupil, po možnosti na uradni Subaru servis, tam ti pa povejo, da če ti je menjal Janez pod kozolcem se lahko za garancijo na jermen obrišeš pod nosom...tko te reči gredo...
Meni je utrgalo jermen malo po menjavi, ker se gospodu pooblaščenemu serviserju pač ni dalo menjat napenjalcev (takrat sam še nisem šraufal in se sploh nisem spuščal v to, kaj vse bi se naj menjalo).
Hvala bogu je to bilo na Leoncu, kjer to ni pomenilo kakšnega večjega problema, sem pa 'smel' ponovno plačat servis, napenjalce in -seveda- nov jermen.
D.
mislm da sem takrat ko si imel ti ( jure) avto na servisu jaz menjal gewinde, pa ti lahko povem da svečka za imprezo sti z davkom stane 25 eur in nobena original ni iridium ampak platinasta, iridium ti lahko zrihtam od densota ali ngk, kot original za subaruja, ampak iridium nikoli ne zdrži 100000 km, pač pa veliko manj 
@Bistri-Tud,če ti jermen otrga po tistem ko ti ga zamenjajo na
uradnem servisu se lahko samo obrišeš pod nosom,ker ti
bodo dokazali,da si ti kriv za okvaro,verjemi da je tako
Meni so štrihali četrt avta eno leto dni starega in ko sem jim rekel,da se
barve ne ujemata mi je šalabajzer odvrnil da je barva pač zbledela
Ps.Jaz jermen zamenjam miže,ko mi dokažeš,da to zmorejo na servisu
ti dam prav vse kar boš rekel
uradnem servisu se lahko samo obrišeš pod nosom,ker ti
bodo dokazali,da si ti kriv za okvaro,verjemi da je tako
Meni so štrihali četrt avta eno leto dni starega in ko sem jim rekel,da se
barve ne ujemata mi je šalabajzer odvrnil da je barva pač zbledela
Ps.Jaz jermen zamenjam miže,ko mi dokažeš,da to zmorejo na servisu
ti dam prav vse kar boš rekel
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Ja je res, da se hočejo marsikje ličarji&kleparji in mehaniki izmaknit dodatnim stroškom, je pa zadeva takšna, da lahko vsaj spišeš kakšen lep post o njih in jih predstaviš javnosti (odličen medij za to je internet) v še kakšni drugačni luči...
Ni čisto isto šalabajzer pod kozolcem in šalabajzer z štampiljko, pa tudi nekajkrat sem že preizkusil,l da je lahko uradni servis tudi cenejši od popoldanskega fušarja
Predvsem se gre tukaj za znanje človeka, ki ti lahko zamenja pol avta, ali pa točno določeno stvar ki je crknila in tu ponavadi nekaj štejejo izkušnje ki jih načeloma pooblaščenci z PRAVIMI zaposlenimi lahko imajo precej več, kot pa popoldanec ki šraufa vse kar pride pod roke...je pa seveda lahko zgodba tudi obratna brez težav...odvisno kje in za kakšen avto se gre...
Ni čisto isto šalabajzer pod kozolcem in šalabajzer z štampiljko, pa tudi nekajkrat sem že preizkusil,l da je lahko uradni servis tudi cenejši od popoldanskega fušarja
Predvsem se gre tukaj za znanje človeka, ki ti lahko zamenja pol avta, ali pa točno določeno stvar ki je crknila in tu ponavadi nekaj štejejo izkušnje ki jih načeloma pooblaščenci z PRAVIMI zaposlenimi lahko imajo precej več, kot pa popoldanec ki šraufa vse kar pride pod roke...je pa seveda lahko zgodba tudi obratna brez težav...odvisno kje in za kakšen avto se gre...
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 0 gostov