Servis Outback

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 06. Julij 2009, 00:03

če te je nategnu, te je pri svečkah (če niso res iridium not, katere sicer niso "predpisane" za naša 2.5 jajca.. in sodijo pod "tuning" opremo); če ti je za tak denar prodal NGK BKR5... ti je pa vzel najmanj za dobro kosilo v solidni gostilni.

Ostalo - se delno strinjam z vročičnim Karlom - se mi zdi dost ok (sploh če gre za original kose).
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 06. Julij 2009, 09:17

Fantje prijatli s Kržotom gor ali dol prej ali slej je vedno kdo nategnjen :lol: Edino kar mi diši po realni ceni oz. kar ugodno je filter klime - mikro filter saj je za legacje pod 2003 cca 50 in za forija tud tm nekje.

Drugač pa Jure, ni panike sej če primerjaš našega službenega cliota 1.5DCI s 56.000kilometri starega 5 let (očitno se ne bo nikol amortiziral glede na km-je :oops: :lol: ), je bla cena 900€ za (olje, filter, zobati jermen in vodno pumpo, zajla za kuplengo in nosilc motorja TKO ZA ORIENTACIJO in cliota katerega cena novega ni prešla 11k€ napram Outbacku s 30k €).
Sej počas ljudje vidijo da se s pooblaščenci avto ne pelje nič lepše ali več kot če se pri tem osreči lastno denarnico in pridne roke koga, ki ti to naredi popoldne. :-)

Uporabniški avatar
jure
Član Subaru kluba
Prispevki: 167
Kraj: kranj

Odgovor Avtor: jure » 06. Julij 2009, 16:02

Ko bo star 10 let bo šel pa k "fušarju", če ga bom še imel...

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 06. Julij 2009, 16:46

Jst popoldanskih fušarjev ne maram preveč, ker zelo zelo radi NE prevzamejo odgovornosti, recimo ko utrga na novo zamenjani jermen, ko se to zgodi, greš jokat h temu ki je menjal, ta te pošlje tja kjer si kupil, po možnosti na uradni Subaru servis, tam ti pa povejo, da če ti je menjal Janez pod kozolcem se lahko za garancijo na jermen obrišeš pod nosom...tko te reči gredo...

Ne rečem pa za manjše nezahtevne posege je to čisto ok, za velik servis pa ravno ni najbolje... ;-)

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 06. Julij 2009, 16:54

_BiStRi_ napisal/-a:Jst popoldanskih fušarjev ne maram preveč, ker zelo zelo radi NE prevzamejo odgovornosti, recimo ko utrga na novo zamenjani jermen, ko se to zgodi, greš jokat h temu ki je menjal, ta te pošlje tja kjer si kupil, po možnosti na uradni Subaru servis, tam ti pa povejo, da če ti je menjal Janez pod kozolcem se lahko za garancijo na jermen obrišeš pod nosom...tko te reči gredo...

Ne rečem pa za manjše nezahtevne posege je to čisto ok, za velik servis pa ravno ni najbolje... ;-)
In kaj je drugače na pooblaščenem servisu?

Meni je utrgalo jermen malo po menjavi, ker se gospodu pooblaščenemu serviserju pač ni dalo menjat napenjalcev (takrat sam še nisem šraufal in se sploh nisem spuščal v to, kaj vse bi se naj menjalo).

Hvala bogu je to bilo na Leoncu, kjer to ni pomenilo kakšnega večjega problema, sem pa 'smel' ponovno plačat servis, napenjalce in -seveda- nov jermen.

D.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 06. Julij 2009, 16:59

Ja no si že sam napisal v čem je bil problem...

Zato pa je potrebno vedno serviserju rečt, če bo to tko ok, in če potem ni ok, se ve kdo je bil tisti ki je poštempljal zadevo, da bo ok ;-)

Uporabniški avatar
subi4x4
Uporabnik foruma
Prispevki: 759
Kraj: Podljubelj
Kontakt:

Odgovor Avtor: subi4x4 » 06. Julij 2009, 17:00

mislm da sem takrat ko si imel ti ( jure) avto na servisu jaz menjal gewinde, pa ti lahko povem da svečka za imprezo sti z davkom stane 25 eur in nobena original ni iridium ampak platinasta, iridium ti lahko zrihtam od densota ali ngk, kot original za subaruja, ampak iridium nikoli ne zdrži 100000 km, pač pa veliko manj :lol:

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 06. Julij 2009, 17:06

tist o svečkah sem pisal jaz... sem na glas razmišljal/ugibal, zakaj so tako drage in to je bila ena od možnih razlag.
nič drugega...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5059
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 06. Julij 2009, 20:08

@Bistri-Tud,če ti jermen otrga po tistem ko ti ga zamenjajo na
uradnem servisu se lahko samo obrišeš pod nosom,ker ti
bodo dokazali,da si ti kriv za okvaro,verjemi da je tako :?
Meni so štrihali četrt avta eno leto dni starega in ko sem jim rekel,da se
barve ne ujemata mi je šalabajzer odvrnil da je barva pač zbledela :roll:
Ps.Jaz jermen zamenjam miže,ko mi dokažeš,da to zmorejo na servisu
ti dam prav vse kar boš rekel ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 06. Julij 2009, 20:21

Ja je res, da se hočejo marsikje ličarji&kleparji in mehaniki izmaknit dodatnim stroškom, je pa zadeva takšna, da lahko vsaj spišeš kakšen lep post o njih in jih predstaviš javnosti (odličen medij za to je internet) v še kakšni drugačni luči...

Ni čisto isto šalabajzer pod kozolcem in šalabajzer z štampiljko, pa tudi nekajkrat sem že preizkusil,l da je lahko uradni servis tudi cenejši od popoldanskega fušarja :-)

Predvsem se gre tukaj za znanje človeka, ki ti lahko zamenja pol avta, ali pa točno določeno stvar ki je crknila in tu ponavadi nekaj štejejo izkušnje ki jih načeloma pooblaščenci z PRAVIMI zaposlenimi lahko imajo precej več, kot pa popoldanec ki šraufa vse kar pride pod roke...je pa seveda lahko zgodba tudi obratna brez težav...odvisno kje in za kakšen avto se gre...

Uporabniški avatar
BMW_rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 838
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: BMW_rok » 06. Julij 2009, 20:50

karel napisal/-a: filter klime 29,8 evr
-Kje je tale filter?
Za predalom v armaturi :-)
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov