Še to - tak oz. temu precej podoben postopek utekanja je dokaj znan in univerzalen, velja tudi za motorje, 'navadne' avte, kombije, ... Le htirosti so različne - za 'navadne' ploščice ni potrebno kaj več kot 80-100km/h.Andrej napisal/-a: Takoj sem naročil diske, rezervne kolute in goro zavornih oblog.
Predpisan način vpeljevanja zavor in diskov je zelo nenavaden:3 zaporedna nežna zaviranja iz 80 km/h do 30 km/h, 3 močnejša zaviranja iz 120 km/h na 60 km/h in 3 zelo močna zaviranja iz 180 km/h na 70 km/h ne, da bi se vklopil ABS. Ko diski postanejo modrikasti, so zavore nared
![]()
Največja težava je bilo seveda najti premeren prostor, kjer bi lahko sledil zahtevani proceduri. Ko smo to težavo obšli, pa sem ugotovil, da zavore grabijo tako močno, da me je vmes dobesedno obšla slabost. Seveda sem vztrajal do konca.
Med drugim lahko tole odpravi tudi tresenje (pulziranje) zavor, ki ga večina pripisuje 'zvitim' diskom.
To (in še več) je dobro opisano na [ulr=http://www.stoptech.com/tech_info/tech_ ... pers.shtml]Stoptech-evih spletnih straneh[/quote]...
D.