Črna Impreza STI

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Andrejeva črna Impreza

Odgovor Avtor: danci1973 » 06. Julij 2009, 00:50

Andrej napisal/-a: Takoj sem naročil diske, rezervne kolute in goro zavornih oblog.
Predpisan način vpeljevanja zavor in diskov je zelo nenavaden :cool: :3 zaporedna nežna zaviranja iz 80 km/h do 30 km/h, 3 močnejša zaviranja iz 120 km/h na 60 km/h in 3 zelo močna zaviranja iz 180 km/h na 70 km/h ne, da bi se vklopil ABS. Ko diski postanejo modrikasti, so zavore nared :-P
Največja težava je bilo seveda najti premeren prostor, kjer bi lahko sledil zahtevani proceduri. Ko smo to težavo obšli, pa sem ugotovil, da zavore grabijo tako močno, da me je vmes dobesedno obšla slabost :shock: . Seveda sem vztrajal do konca.
Še to - tak oz. temu precej podoben postopek utekanja je dokaj znan in univerzalen, velja tudi za motorje, 'navadne' avte, kombije, ... Le htirosti so različne - za 'navadne' ploščice ni potrebno kaj več kot 80-100km/h.

Med drugim lahko tole odpravi tudi tresenje (pulziranje) zavor, ki ga večina pripisuje 'zvitim' diskom.

To (in še več) je dobro opisano na [ulr=http://www.stoptech.com/tech_info/tech_ ... pers.shtml]Stoptech-evih spletnih straneh[/quote]...

D.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 06. Julij 2009, 06:16

Andrej napisal/-a:
_BiStRi_ lahko se midva enkrat zmeniva za par fotk v muvingu :).

Lahko :D Samo morda bi bilo dobro imeti kakega profija za slike narest, drugače sem pa takoj za... :cool:

Btw, kakšen izlet na Raceland-track day...ko bo, boš šel z nami mal tiščat ?

p.s. še sreča, da ni naprodaj, da lahko svojo v miru prodajam :D

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 06. Julij 2009, 09:23

:D

danci1973 nehi, ker bom imel jaz slabo vest potem :?

_BiStRi_ Raceland track day je very good idea. Bom jaz poskušal takrat nahecat prijatelja, ki obvlada fotografijo če gre z nami.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 06. Julij 2009, 09:42

Bomba avto in barva, cukrčki in smisel opremljanja tega avta pa itak :cool:

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. Julij 2009, 10:04

Lepo maš tole uštiman. Super si se odloču glede prednjih zavor. Upam da ti čimprej uspe izpolni wishlist.

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1131

Odgovor Avtor: Unikat » 06. Julij 2009, 10:38

Impreza v odlični formi. :cool: Vsi teli bonbončki ki si jih gor navlekel so samo pika na i, pri takšnem specialnem avtu. Res lepo uštimana, vsa čast. :.sup

P.S: Pa tale črna barva je bomba.
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Re: Andrejeva črna Impreza

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. Julij 2009, 11:27

Andrej napisal/-a:Ko smo to težavo obšli, pa sem ugotovil, da zavore grabijo tako močno, da me je vmes dobesedno obšla slabost :shock: . Seveda sem vztrajal do konca.
Serijske zavore so tako močne da lahko iz 200 na 0 ustaviš avto na meji zdrsa koles, te zavore ki si jih nabavil ne morjo bit močnej od tega.. edin kar so lahko bolše je... da so sposobne naredit to npr. 20x zapored, in da imaš vedno zelo dober občutek in kontrolo nad blokado... serijske pa npr. 5x zapored, potem pa pač nimajo več sposobnosti blokiranja kolesa.

Če je v moji trditvi napaka, bi prosil za obrazložitev.

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 06. Julij 2009, 11:55

irCAR81, največja prednost teh zavor je seveda, tako kot praviš, neprimerno višja meja fadinga v primerjavi z OEM. S popravkom da je 20 ciklov maksimalnega zaviranja za njih šele jutranje ogrevanje. To so sposobne prenesti skoraj neomejeno št. poskusov.

Pojemek, ki ga omogočajo pa je na kvalitetnem asfaltu z vsaj povprečnim količnikom trenja občutno večji kot pri OEM zavorah.
Pojemek pri PF in OEM je primerljiv le ko so PF hladne :lol: , ko pa se po dveh stiskih zavore PF ogrejejo je razlika očitna. In moč zaviranja nato raste z vsakim pritiskom na zavoro.

Ob omenjanju hladnih zavor sem se spomnil: PF so pozimi 2x ob daljši, hitrejši vožnji po avtocesti ob prvem pritisku na zavoro prvo 1/2 sekunde dajale rahlo prestrašen občutek.

Ko so OEM zavore ogrete postane pedal zelo mehek, pri PF pa razlike ni. Tu sicer verjetno veliko vlogo odigra tudi drugo zavorno olje, vendar pa ta paket definitivno omogoča hitrejše ustavljanje.

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 06. Julij 2009, 14:55

Res lepa impreza. Moraš jo pripeljat pokazat in dati kakšen nasvet. Tudi sam malo razmišljam, da bi poleg prodrive kita še kaj zamenjal.
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
dawet
Uporabnik foruma
Prispevki: 329

Odgovor Avtor: dawet » 06. Julij 2009, 15:01

Unikat napisal/-a:Impreza v odlični formi. :cool: Vsi teli bonbončki ki si jih gor navlekel so samo pika na i, pri takšnem specialnem avtu. Res lepo uštimana, vsa čast. :.sup

P.S: Pa tale črna barva je bomba.
jz bi dal kar tuki podpis :.sup

Uporabniški avatar
Rasta
Uporabnik foruma
Prispevki: 429

Odgovor Avtor: Rasta » 06. Julij 2009, 16:23

Hehe, dons si pa pri NUK-u parkiral ane? Res lepa impreza, v živo seveda še lepša. ;-)

LP, Jaka
Zima kje si?

Uporabniški avatar
skyline
Uporabnik foruma
Prispevki: 206

Odgovor Avtor: skyline » 06. Julij 2009, 16:26

lepotica, svaka čast
GF8

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 06. Julij 2009, 17:00

Še enkrat hvala vsem za prijazne pohvale.

awdfun, če boš rabil kakšen nasvet, sem z veseljem na voljo za delit pamet :lol:

Rasta moja Impreza cel dan počiva pred blokom tako, da je bil pred NUK-om najbrž moj soimenjak

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 06. Julij 2009, 18:34

Pa če to ni nekaj lepšega v zadnjih letih na naših cestah! :cool:
Moja kamera bi je bila zelo vesela posnet v akciji.

Uporabniški avatar
titz
Uporabnik foruma
Prispevki: 41
Kraj: Moravče

Odgovor Avtor: titz » 07. Julij 2009, 19:12

Lepa lepa,sam u živo je še lepš :D
Modri dirkač-najhitrejša kača na svetu

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov