Zavorni diski&ploščice

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Zavorni diski&ploščice

Odgovor Avtor: NoFEAR » 12. September 2006, 14:26

Tko, nastopil je čas, ko bo treba zamenjat sprednje diske in pološčice, pa me zanima, če kdo ve za kšno ugodno ponudbo, al pa preverjeno dobro kombinacijo, za dobr dnar...

Legacy '96 2.0
Zadnjič spremenil NoFEAR, dne 12. September 2006, 17:52, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 12. September 2006, 14:52

A niso Brembo kar kul, ma ne vem, kje se jih dobi ugodno :?

Uporabniški avatar
suzy
Član Subaru kluba
Prispevki: 166
Kraj: Karnekje

Re: Zavorni diski&ploščice

Odgovor Avtor: suzy » 12. September 2006, 16:03

NoFEAR napisal/-a:Tko, nastopij je čas, ko bo treba zamenjat sprednje diske in pološčice, pa me zanima, če kdo ve za kšno ugodno ponudbo, al pa preverjeno dobro kombinacijo, za dobr dnar...

Legacy '96 2.0
Jutri jih grem kupit za Vikico,tako da lahko vprašam še zate.
LP Suzana
Danes je pa ne dela dan

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 12. September 2006, 16:12

Brembo je že ok; težje je zadeti dobro kombinacijo ploščic in diskov... za normalen denar :-)
Fiat.
Brez panike.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 12. September 2006, 16:35

V Motomatu kupi Ferodo, ki za 12.000 SIT dobro opravljajo delo.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 12. September 2006, 17:11

Kot je reku gorazd - so fore v kombinacijah, zase vem da brembota ne privijem več na avto, prav tako imam pomisleke glede lucas-ploščic...

Ali morda kdo ve koliko stanejo original diski :?:

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 12. September 2006, 17:52

Sm mel že pred časom (ko sem še vozil Forda), kombinacijo brembo diski+Ferodo ploščice, pa je bla zadeva totalno zanič in sm jo kmal zamenjal...

Suzy, če ti ni odveč, bi blo zlo fino, da vprašaš še zame... :-)

Spomnim se da je na kavi nekdo enkrat razlagal o eni kombinaciji, samo sm pozabil kdo... :?

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 12. September 2006, 18:20

Osebno vozn EBCjeve diske in ploščice.Stanejo 28kos za disk in pa 25 plščice,dobi pa se tut obične se prau ne narezane pa ne navrtane ;-)

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 12. September 2006, 21:15

Fantje ne pretiravat. Kolikor mi je poznano iz dirkanja (aktivno sem sodeloval pri Imprezi grupa N), se tam uporabljajo športne ploščice in diski, ponavadi istega proizvajalca. Vodja mehanikov mi je svetoval Ferodo ploščice, kljub mojem vstrajanju, da imam 18 colska platišča.
Pa ima prav, čisto OK primejo, tudi po dolgotrajnem zaviranju. Športne ploščice in diski pa za cestno uporabo niso - preveril na Alfi Q4 z EBC izdelki, ker na cesti nikoli ne pretiravamo z zaviranjem. Oziroma moramo misliti na zaviranje tudi pri mrzlih ploščicah in diskih, ko športne skoraj ne primejo. Nič manj ne boste športni, če boste uporabljali zavorne komponente priznanih proizvajalcev (Ferodo, Pagid, Brembo, AP Lochead,..) za cestno uporabo. Za športne komponente je denar stran vržen, če vozila ne uporabljate le za dirkanje.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 12. September 2006, 21:31

Ti je kaj znano kaj je uporabljala posadka Cilenšek-Brešer (AK Zasavje) na Imprezi lansko leto; grega mi je enkrat razlagal o kombinaciji "navadni brembo, pa neke italjanske ploščice"; bojda je ta kombinacija zdržala 2-3 rallyje... potem so vrgli vse skup v smeti in novo gor; ni blo pa drago... (~40k komplet);
glede na obremenitve med rally-jem bi ta kombinacija zdržala ~2 leti naše vožnje... kolega ma to kombinacijo na Civicu, a so ploščice brez napisa, škatlice od ploščic pa ni več... (smeti); zavira pa noro (dejansko).

Morm Brešerja zaslišat... kaj točno so imeli takrat gor.

PS: v veselje in čast mi je, da ste Bencin adrenalinci med nami. :D
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
s8n
mu hoshi akuma
Prispevki: 281
Kraj: Lucija
Kontakt:

Odgovor Avtor: s8n » 14. September 2006, 13:37

Kot je rekel Thomas22: vse drzi 100% Edini ocitek (prav tako iz mojih dirkaskih izkusenj) Ferodu (2500 in 3000 - dirkalne ploscice) je lahko njihova dezintegracija :lol: . Namrec zadnje leto jih menjamo na dve dirki (ne zaradi obrabe - tako so lani zdrzale 3/4 sezone), ker sem cisto po nakljucju odkril da so se spremenile v prah ali pa odlimale od zadnje povrsine (prezgane) - in to na fabii 1,4 ??!!! :roll:

Sam pa uporabljam Alconove kolute (diske) - ce se ne motim 16.000 par -, kopije originalnih in Sinterjeve custom-made ploscice (mesanica ogljikovih vlaken/osnova in drugih materialov). Priznam, sprva sem se bal, da bodo prevec sportne (ne bodo prijele ko so hladne), a avto zavira NORO dobro (veliko boljse kot original) in to iz starta. ;-)
- power is nothing without AWD -

http://www.sloganizer.net/en/style2,subaru.png

Uporabniški avatar
wrx555
Uporabnik foruma
Prispevki: 192

Odgovor Avtor: wrx555 » 14. September 2006, 20:13

s8n kje pa se da dobit te diske?

LP R :cool:

kurbaru

Odgovor Avtor: kurbaru » 16. September 2006, 15:09

s8n napisal/-a:Kot je rekel Thomas22: vse drzi 100% Edini ocitek (prav tako iz mojih dirkaskih izkusenj) Ferodu (2500 in 3000 - dirkalne ploscice) je lahko njihova dezintegracija :lol: . Namrec zadnje leto jih menjamo na dve dirki (ne zaradi obrabe - tako so lani zdrzale 3/4 sezone), ker sem cisto po nakljucju odkril da so se spremenile v prah ali pa odlimale od zadnje povrsine (prezgane) - in to na fabii 1,4 ??!!! :roll:

Sam pa uporabljam Alconove kolute (diske) - ce se ne motim 16.000 par -, kopije originalnih in Sinterjeve custom-made ploscice (mesanica ogljikovih vlaken/osnova in drugih materialov). Priznam, sprva sem se bal, da bodo prevec sportne (ne bodo prijele ko so hladne), a avto zavira NORO dobro (veliko boljse kot original) in to iz starta. ;-)
kako pa ti to veš? sej je nisi dalj vozu kot po mojem dvorišèu dva kroga...pa še to 5km na uro ;-) .... èe lahko kdo komentira kako žlajfi primejo je to lahko le maja :twisted:

@WRX555...kupiš jih v eurotonu na vièu (lucas)

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 16. September 2006, 15:18

NoFEAR napisal/-a:Tko, nastopil je čas, ko bo treba zamenjat sprednje diske in pološčice, pa me zanima, če kdo ve za kšno ugodno ponudbo, al pa preverjeno dobro kombinacijo, za dobr dnar...

Legacy '96 2.0
Komplet zate oziroma za tvoj stroj pride okoli 27k plus en six
pack pa imaš še menjavo zagotovljeno. :D
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 16. September 2006, 16:09

karel napisal/-a:
NoFEAR napisal/-a:Tko, nastopil je čas, ko bo treba zamenjat sprednje diske in pološčice, pa me zanima, če kdo ve za kšno ugodno ponudbo, al pa preverjeno dobro kombinacijo, za dobr dnar...

Legacy '96 2.0
Komplet zate oziroma za tvoj stroj pride okoli 27k plus en six
pack pa imaš še menjavo zagotovljeno. :D
Za six pack ni problema, ampak zamenjat jih znam tud sam... :D Ti bom sporočil, ko bom kupoval zadevo...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost