Zavorni diski&ploščice
Zavorni diski&ploščice
Tko, nastopil je čas, ko bo treba zamenjat sprednje diske in pološčice, pa me zanima, če kdo ve za kšno ugodno ponudbo, al pa preverjeno dobro kombinacijo, za dobr dnar...
Legacy '96 2.0
Legacy '96 2.0
Zadnjič spremenil NoFEAR, dne 12. September 2006, 17:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: Zavorni diski&ploščice
Jutri jih grem kupit za Vikico,tako da lahko vprašam še zate.NoFEAR napisal/-a:Tko, nastopij je čas, ko bo treba zamenjat sprednje diske in pološčice, pa me zanima, če kdo ve za kšno ugodno ponudbo, al pa preverjeno dobro kombinacijo, za dobr dnar...
Legacy '96 2.0
LP Suzana
Danes je pa ne dela dan
Danes je pa ne dela dan
Fantje ne pretiravat. Kolikor mi je poznano iz dirkanja (aktivno sem sodeloval pri Imprezi grupa N), se tam uporabljajo športne ploščice in diski, ponavadi istega proizvajalca. Vodja mehanikov mi je svetoval Ferodo ploščice, kljub mojem vstrajanju, da imam 18 colska platišča.
Pa ima prav, čisto OK primejo, tudi po dolgotrajnem zaviranju. Športne ploščice in diski pa za cestno uporabo niso - preveril na Alfi Q4 z EBC izdelki, ker na cesti nikoli ne pretiravamo z zaviranjem. Oziroma moramo misliti na zaviranje tudi pri mrzlih ploščicah in diskih, ko športne skoraj ne primejo. Nič manj ne boste športni, če boste uporabljali zavorne komponente priznanih proizvajalcev (Ferodo, Pagid, Brembo, AP Lochead,..) za cestno uporabo. Za športne komponente je denar stran vržen, če vozila ne uporabljate le za dirkanje.
Pa ima prav, čisto OK primejo, tudi po dolgotrajnem zaviranju. Športne ploščice in diski pa za cestno uporabo niso - preveril na Alfi Q4 z EBC izdelki, ker na cesti nikoli ne pretiravamo z zaviranjem. Oziroma moramo misliti na zaviranje tudi pri mrzlih ploščicah in diskih, ko športne skoraj ne primejo. Nič manj ne boste športni, če boste uporabljali zavorne komponente priznanih proizvajalcev (Ferodo, Pagid, Brembo, AP Lochead,..) za cestno uporabo. Za športne komponente je denar stran vržen, če vozila ne uporabljate le za dirkanje.
Ti je kaj znano kaj je uporabljala posadka Cilenšek-Brešer (AK Zasavje) na Imprezi lansko leto; grega mi je enkrat razlagal o kombinaciji "navadni brembo, pa neke italjanske ploščice"; bojda je ta kombinacija zdržala 2-3 rallyje... potem so vrgli vse skup v smeti in novo gor; ni blo pa drago... (~40k komplet);
glede na obremenitve med rally-jem bi ta kombinacija zdržala ~2 leti naše vožnje... kolega ma to kombinacijo na Civicu, a so ploščice brez napisa, škatlice od ploščic pa ni več... (smeti); zavira pa noro (dejansko).
Morm Brešerja zaslišat... kaj točno so imeli takrat gor.
PS: v veselje in čast mi je, da ste Bencin adrenalinci med nami.
glede na obremenitve med rally-jem bi ta kombinacija zdržala ~2 leti naše vožnje... kolega ma to kombinacijo na Civicu, a so ploščice brez napisa, škatlice od ploščic pa ni več... (smeti); zavira pa noro (dejansko).
Morm Brešerja zaslišat... kaj točno so imeli takrat gor.
PS: v veselje in čast mi je, da ste Bencin adrenalinci med nami.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Kot je rekel Thomas22: vse drzi 100% Edini ocitek (prav tako iz mojih dirkaskih izkusenj) Ferodu (2500 in 3000 - dirkalne ploscice) je lahko njihova dezintegracija
. Namrec zadnje leto jih menjamo na dve dirki (ne zaradi obrabe - tako so lani zdrzale 3/4 sezone), ker sem cisto po nakljucju odkril da so se spremenile v prah ali pa odlimale od zadnje povrsine (prezgane) - in to na fabii 1,4 ??!!! 
Sam pa uporabljam Alconove kolute (diske) - ce se ne motim 16.000 par -, kopije originalnih in Sinterjeve custom-made ploscice (mesanica ogljikovih vlaken/osnova in drugih materialov). Priznam, sprva sem se bal, da bodo prevec sportne (ne bodo prijele ko so hladne), a avto zavira NORO dobro (veliko boljse kot original) in to iz starta.
Sam pa uporabljam Alconove kolute (diske) - ce se ne motim 16.000 par -, kopije originalnih in Sinterjeve custom-made ploscice (mesanica ogljikovih vlaken/osnova in drugih materialov). Priznam, sprva sem se bal, da bodo prevec sportne (ne bodo prijele ko so hladne), a avto zavira NORO dobro (veliko boljse kot original) in to iz starta.
-
kurbaru
kako pa ti to veš? sej je nisi dalj vozu kot po mojem dvorišèu dva kroga...pa še to 5km na uros8n napisal/-a:Kot je rekel Thomas22: vse drzi 100% Edini ocitek (prav tako iz mojih dirkaskih izkusenj) Ferodu (2500 in 3000 - dirkalne ploscice) je lahko njihova dezintegracija. Namrec zadnje leto jih menjamo na dve dirki (ne zaradi obrabe - tako so lani zdrzale 3/4 sezone), ker sem cisto po nakljucju odkril da so se spremenile v prah ali pa odlimale od zadnje povrsine (prezgane) - in to na fabii 1,4 ??!!!
@WRX555...kupiš jih v eurotonu na vièu (lucas)
Komplet zate oziroma za tvoj stroj pride okoli 27k plus en sixNoFEAR napisal/-a:Tko, nastopil je čas, ko bo treba zamenjat sprednje diske in pološčice, pa me zanima, če kdo ve za kšno ugodno ponudbo, al pa preverjeno dobro kombinacijo, za dobr dnar...
Legacy '96 2.0
pack pa imaš še menjavo zagotovljeno.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Za six pack ni problema, ampak zamenjat jih znam tud sam...karel napisal/-a:Komplet zate oziroma za tvoj stroj pride okoli 27k plus en sixNoFEAR napisal/-a:Tko, nastopil je čas, ko bo treba zamenjat sprednje diske in pološčice, pa me zanima, če kdo ve za kšno ugodno ponudbo, al pa preverjeno dobro kombinacijo, za dobr dnar...
Legacy '96 2.0
pack pa imaš še menjavo zagotovljeno.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov