moj legy

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1131

Odgovor Avtor: Unikat » 06. Januar 2009, 16:42

Hehe. :-) Zgleda da ne štejemo enakovredno, zame je tista druga enka face-lift in je ne štejem kot generacijo, verjetno bo to to. Birdy, dej mi prosim na PM mal napiši kako je s tem dvigom, kdo ti ga je izvedel in kako. Najraje bi ga nekomu dal da mi ga dvigne (avto) pa če poznaš koga... :-P
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 06. Januar 2009, 17:38

dvignjen je za 4cm
trenutno je v uporabi SAMO lift kit by subi92 + na novo nareta optika

kmalu pridejo se polivretanske puse namesto gumic na podvozju, da bo vse skp mocnej
+upam da cimprej mocnejsi stabilizator

koncat mislim s tem da bom nasu neke druge amortizerje, ki bodo pasali na avto, tako da bom BREZ teh podlozk...sam to pol ko bodo ostle stvari porihtane

ko bo cas bom najbrz malenkost spustil oba mosta(kak cm ali dva ne vec)

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Unikat » 06. Januar 2009, 17:57

Subija92 sem že pred kakšnim letom spraševal po tem, pa je reku da se 99' ne da oziroma ne paše ta njegov kit gor. Pa čeprav je iste generacije kot tvoj samo 3 leta novejši. Res nevem v čem je razlika da se na mojga ne da. Sem mislil da veš za kako drugo varjanto...
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 06. Januar 2009, 18:10

ja zdej ce mas istega kt je moj potem se da :)

ce mas pa unga mal novejsega je pa mal problem :)

dj slikco :) da vidimo stvar :)

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Unikat » 06. Januar 2009, 18:25

Enak je kot tvoj, še barva je ista. :-) Razen če je Subi92 takrat mislil da gre za eno novejšo generacijo... Na to pa niti nisem pomislil, sem mu takrat samo letnik povedal. :? Upam da se ga da liftat. :idea:

http://img395.imageshack.us/img395/580/dscf4449yv5.jpg
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 06. Januar 2009, 22:04

Unikat napisal/-a:Enak je kot tvoj, še barva je ista. :-) Razen če je Subi92 takrat mislil da gre za eno novejšo generacijo... Na to pa niti nisem pomislil, sem mu takrat samo letnik povedal. :? Upam da se ga da liftat. :idea:
Ja o tejle oblikici pa res nisva govorila :oops: - tud 99+ bi se dalo, če te zanima dvig tvoje zverince naa zgornji sliki pa kar na Z.S.

Birdyjevega smo s skupnimi močmi dvignili, zadnji LSD je pa tud bil najprej stvaritev mojih rok a žal sestavljen brez natančnosti mostra za take reči (nastavitev zračnosti... diferenciala...) in žal utrpel kar nekaj posledic na tistmu mojmu bivšmu belkotu :roll: :-)

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 06. Januar 2009, 23:01

subi92 napisal/-a: Birdyjevega smo s skupnimi močmi dvignili, zadnji LSD je pa tud bil najprej stvaritev mojih rok a žal sestavljen brez natančnosti mostra za take reči (nastavitev zračnosti... diferenciala...) in žal utrpel kar nekaj posledic na tistmu mojmu bivšmu belkotu :roll: :-)
ja hvalabogu da se ucimo iz napak....necem vedt kaj bi blo ce bi jest narobe vgradil LSD pa bi mi ga nekje v spaniji razgonil :)

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 06. Januar 2009, 23:21

a maš še uno "borlo" al je kaj novejšega gor?
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 06. Januar 2009, 23:32

gorazd0 napisal/-a:a maš še uno "borlo" al je kaj novejšega gor?
se zmeram je moja doma nareta, edin 1x vmes je bilo na novo tesnjeno vse skp, ker jo se zmeram mal spona in scasoma zacne malenkost puscat.....

nc bat sm se odlocu da bo aprila ko grem v ameriko prsla ta prava borla :)

upam da bo $$$ se za kak high flow katalizator(sam so dragi k prasice), tko da bo najbrz sam en katalizator letu dol, da bo avto malenkost glasnejsi in mal manj zamorjen :) )

Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma
Prispevki: 346
Kraj: Suhorje, brkini

Odgovor Avtor: lupastro » 14. Januar 2009, 15:59

birdy, končno lahko potrdim tvoje raziskave glede porabe na legyju....

Danes zjutraj ob 8:00 sem tankal polno, in šel na službeno pot iz Izole najprej v Piran in nato po AC do Kozine in naprej po magistralni do Ilirske bistrice, pol iz bistrc po sasneženi magistralni čez Pivko v Postojno, iz Postojne po zasneženi AC v Sežano, iz Sežane po kopni AC do Kopra in nato nazaj v Izolo kjer sem spet tankal polno.

Seštevek:
v Izoli natočil polno 95-ke na OMV-ju, prevozil sem 229km, dotočil pa 14,70 l.
Poraba torej je:
229km....14,70l
100km....X

100km x 14,70l
------------------- =>X= 6,41l/100km
229km

Še sam kr ne morem verjet :D
Aja in med Bistrco in Postojno je napol deževalo, napol snežilo, tako da mi je led prekril cel avto....zanimiva izkušnja.

V glavnem Birdy, zdej ti pa res verjamem, prej sem pa bil skeptičen :P

Uporabniški avatar
kamnek
Član Subaru kluba
Prispevki: 615
Kraj: GORJE
Kontakt:

Odgovor Avtor: kamnek » 14. Januar 2009, 19:53

matr sej tos pa mogu vozit pod stantgasm

Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma
Prispevki: 346
Kraj: Suhorje, brkini

Odgovor Avtor: lupastro » 14. Januar 2009, 20:23

kamnek napisal/-a:matr sej tos pa mogu vozit pod stantgasm
Ne, moram reč, da sem vozil prav normalno in vremenu ter cesti primerno. Na zasneženi magistralki je šlo med 40 in 80, na AC med postojno in kozino max do 100 kjer se je dalo, prav tako zaradi snega. Kjer je bilo pa čisto je šlo po omejitvi, torej 90 in 130.
Aja, v avt sem bil jaz in ene 90kg materiala za stranke in v vsakem od teh mest sem se tudi ustavil pri stranki, vozil po mestu itd... nisem šel sam mimo...ala taxi :P

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 15. Januar 2009, 08:47

Jest ti verjamem, bistvena je potovalna hitrost do 110km/h ;-)
Čeprav kar malo presenečate tud z AWD-ji, jest sm meu namreč osebni rekord le s prvim 2WD-jcem karavan 2.0 avtonomija 760km in porabo cca 6.7! Ampak tistih t.i. idealnih razmer še nisem ponovil po 4 letih :-)

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 18. Januar 2009, 17:35

ja jest mam sigurn mal vecjo porabo od tebe zaradi:

avto je dvignjen
avto ni mel u nulo centriranih gum (na relaciji v bratislavo mi je vse skp mal tresl)
pa pr mojem doma narejenem kolektorju mi malenkost pusca izpuh(na spoju), ker ga se zmer nateguje in zarad tega mam zih nekaj vecjo porabo itd......

tko da :) dokazujeva da so tud te nase stare skatle lohka sparovcki :cool:

diesel sux :lol:

ps
ja vem da je prihodnost v nekem hibridu dizla in bencinarja, kjer bo direkten vbrizg (e.g. GDI/FSI....) visja kompresija itd.....pa se zmeram bo bencin* kuru :)

*bencin - samo da bo le ta lahko variral med mnogo stvarmi - aka all fuel al neki tazga oznacujejo

Uporabniški avatar
boxar
Novinec
Prispevki: 11
Kraj: Kamnk

Odgovor Avtor: boxar » 20. Januar 2009, 20:54

:D Pravkar sem se vrnil iz službene potiv AUgsburgu. prvič sem šel s svojim avtom tako daleč. mal sem mel pomisleke glede mojega legy-ja l.98. Ni panike. 1100 km ko bomba. povprečna hitrost 109 km (po sposojeni navigaciji. max. 185. Ni blo pa lih za tišat (dež led, sneh okol minhna na polno)
Sploh sem pa presenečen nad porabo. Gor 8,4l (mal bl počas : povp 104 km/h= razmere na cest slabe), nazaj pa 8,9l/ 114 povprečje.
Super sploh ko dobim kilometrino. Hvala Subiju 92 ki mi tko dobr rihta avto!!! :-) :lol:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov