Subaruji predelani na PLIN

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8742
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. November 2008, 18:37

B bosni sem spraševal za predelavo na plin. Za frgazer (torej moj avto) pride komplet predelava vključno s tankom 350 evrov (700 mark), za vitaro 700 evrov(1400mark), ker ima MPI motor, za subaruja pa okoli 850 evrov(1700mark), ker rabi 2 uparjalnika.

Če bi bil kdo zato, bi se nas lahko nabralo 3 ali 4-je komadi in bi šli to dol zmontirat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 17. November 2008, 09:59

noben subaru ne rabi dveh uparjalnikov tud 6 cilindrci ne
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
gorički
Član Subaru kluba
Prispevki: 89
Kraj: M.S.

Odgovor Avtor: gorički » 17. November 2008, 10:22

Pa danes bom vstopil v kontakt z Plineksom, pa še se bom informiral na Sigas nekaj reklamirajo novega.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4126
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 17. November 2008, 11:52

Mislim, da je bilo nekje napisano, da turbaki (vsaj STI-jke) rabijo 2.

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1131

Odgovor Avtor: Unikat » 17. November 2008, 15:10

strumf666 napisal/-a:Mislim, da je bilo nekje napisano, da turbaki (vsaj STI-jke) rabijo 2.
Tako je.
EJ257, FB25

puntar
Novinec
Prispevki: 3
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: puntar » 17. November 2008, 15:48

Eno vprašanje, ko je glih govora o plinu..

Mi zna kdo razložiti, na kakšen način se spreminjajo cene avtoplina? Bencini so se pocenili za 30%, plin pa ostaja na isti ceni. Hitro tudi predelava avta na plin postane nerentabilna. Sicer vsi vemo, da se bodo zadeve slej ko prej obrnile, samo do takrat pa...

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: gozdarček » 19. November 2008, 09:03

če se prav spomnim gre do ene 170HP z enim uparjalnikom, so pa baje neki novi dvomembranski uparjalniki (ne vem do kolk HP) kar je več pa res z dvema

glede cen plina pa tud mene firbec matra kako in kaj
LP DARC

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: gozdarček » 19. November 2008, 09:20

no da je cena plina ista pa ni čist res ker je cena padla ic 96,9centa na 61 centov - nekej je skoraj 13%
LP DARC

vetta
Član Subaru kluba
Prispevki: 44

Odgovor Avtor: vetta » 22. November 2008, 18:55

gorički napisal/-a:Boš kaj novega zvedel, boš pa napisal. Jaz sem vprašal na Plineks, pa je cena malo pod 1500 Eur za forija (to je komplet z homologacijo in še neki dodatek za ventile). Potem sem tudi vprašal zakaj v galeriji nimajo slike tega vozila, pa je samo dejal, da pač vsakega na dajo gor.
Mislim, da bi le dal delat firmi ki jih je vgradila v več Subarujev. Obljubil mi je tudi nadomestno vozilo.
No klele na rudniku dela en, k predeluje več ali manj samo subaruje. Cena je pa definitivno manj kot 1500€ Mislim da tm okol 1200-1300€. Je za preverit.

Kontakt:
Tomo Klančar 041443325

Pokličte pa ga mal povprašite kaj in kako... Seveda pa dejte še poročat ;)

LP Simon
Enkrat Subaru - Vedno Subaru ;-)

Uporabniški avatar
gorički
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: gorički » 28. November 2008, 09:33

Končno sem si ga dal zmontirati ( na papirjih piše ZAVOLI), skupno je bilo 1418 eur, delal je Plineks. Danes bom tankal, sem zelo radoveden koliko bo fori tega "požrl". Bom napisal koliko bo.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 28. November 2008, 18:30

pr komu si to zmontiral in ali si dobu tud flash lube?

jst sm drgac gnjavu cloveka ki vgrajuje plin isto ZAVOLI na poljanski mal naprej od jovota
in moram pohvalit, da je ceprav sm ga resnicno fajn gnjavu tip lepo korektno odgovarjal in se nadvse trudil ugoditi mi(pa sm kar se mojega avta tice res tezka stranka)

se celo pogajat se da kje ti pelje cev od plina(pol sva se zmenla da ce bom pr nejmu vgrajeval da mi da cev pa jo sam predhodno napeljem, on sam pove od kej do kje naj pele)

je pa pravtako cca 1400eur reku, s tem da lahko izbiras kak rezervar bos vzel - predelava vzame cca delovna dni(sicer je en dan, sam raje vzame mal rezerve)

s tem da je meni reku da za moj avto flashlube NI predviden(oz za nbenega subaruja) - mal cudn, sam je pa bral iz zavoli specifikacije ven

servisiranje je na 15k km in stane nekje 30 - 40 eur (menjava dveh filtrov) in to je vse kar je vzdrzevanja

Uporabniški avatar
gorički
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: gorički » 28. November 2008, 20:59

Ja zmontiral mi je flash lube, sem ga vprašal če mora biti, pa je rekel, da je dobro če je. Nekak je rekel, da mora past kapljica na 5 - 6 sek.Pa mene tudi zanima, če je to važno, če so avtomatski ventili ali ne, ali je vseeno. Delali so pri Plineksu. Trajalo je en dan, nekako do pozno popoldne, še največ "zajebancije" je bilo pri vgraditvi pravih šob. Čez dan nisem bil zraven, pa bom pogledal, ko bo avto nekje dvignjen kje je vlekel cevi. Poraba, pa je 11,10 za prvo meritev, mislim, da je kar sprejemljivo, ker mi je bencina zadnje dve meritve tudi vzel nekaj čez 10l/100km.Vožnje, pa niso neke dolge, delat 10km, pa še vmes se kaj ustavim (za tako vozikanje bi rekel). To je za ne preveč težko nogo. Ker imam avto zunaj, pa je nižja temperatura, če ga vžgem, dok počistim steklo preklopi nekje čez 3 min, ali pa kakšna 2km, če je vroč, pa kar čez pol minute.

tjaz
Uporabnik foruma
Prispevki: 40

Re: Subaruji predelani na PLIN

Odgovor Avtor: tjaz » 10. Maj 2013, 18:00

Da ne odpiram nove teme.. Postal sem ponosni lastnik 2008 Outbacka 2,5, ročni menjalnik. Že ko sem kupoval avtomobil sem imel v načrtu da bi ga predelal na plin. Zanima me sledeče. Mogoče kdo ve kateri sistem uporablja (je uporabljal) pri tovarniško predelanih na plin (bi-fule?)?
Do zdaj sem kontaktiral samo plineks- ki mi je najbližji (pri roki za servise in popravila), pa še kar nekaj prijateljev imam ki so zadovoljni z njihovo predelavo.. Rekli so mi da za moj avto najbolj priporočajo Zavoli zeta S-avto ima baje za ta sistem že vse pripravljeno ker bi naj subaru uporabljal prav tega?
Ko sem pred časom brskal po tem forumu sem opazil tudi da je treba ventile na 30k km nastavljat ter da je to dokaj drago? Kako je pri mojem avtu? ima samonastavljive ventile ali ne?
Zanima me še koliko od vas ima subaruje predelane na plin, kje ste to storili, so bile kakšne težave in katero napravo imate ugrajeno. Ter predvsem bi to priporočali ali ne?
Hvala za odgovore!
lp, Tjaž

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 10. Maj 2013, 18:34

tjaz napisal/-a:Da ne odpiram nove teme.. Postal sem ponosni lastnik 2008 Outbacka 2,5, ročni menjalnik. Že ko sem kupoval avtomobil sem imel v načrtu da bi ga predelal na plin. Zanima me sledeče. Mogoče kdo ve kateri sistem uporablja (je uporabljal) pri tovarniško predelanih na plin (bi-fule?)?
V Italiji so, vsaj leta 2006, vgrajevali BRC.
Do zdaj sem kontaktiral samo plineks- ki mi je najbližji (pri roki za servise in popravila), pa še kar nekaj prijateljev imam ki so zadovoljni z njihovo predelavo.. Rekli so mi da za moj avto najbolj priporočajo Zavoli zeta S-avto ima baje za ta sistem že vse pripravljeno ker bi naj subaru uporabljal prav tega?
Avto, ko pride iz Japonske, nima prav nič pripravljeno za plin...
Ko sem pred časom brskal po tem forumu sem opazil tudi da je treba ventile na 30k km nastavljat ter da je to dokaj drago? Kako je pri mojem avtu? ima samonastavljive ventile ali ne?
Kolikor jaz vem, nima 'samonastavljivih'...
Zanima me še koliko od vas ima subaruje predelane na plin, kje ste to storili, so bile kakšne težave in katero napravo imate ugrajeno. Ter predvsem bi to priporočali ali ne?
Jaz sem pač kupil BiFuel varianto, mi pa to ni bila prioriteta...

Ampak moram priznat, da kar paše, ko na pumpi litri grejo hitreje gor kot evri. ;-)

D.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 10. Maj 2013, 22:23

Tudi jaz imam na Foresterju Plineksovo napeljavo, dela brez problema.

Za nastavitev ventilov in menjavo tesnil na pokrovih ventilov sem plačal 120€ na pooblaščenem servisu.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost