Legacy z odpravljenimi napakicami... prede kot mucek
Rešeno - krivda vžigalnega modula na požarni steni (očitno okvarjen tranzistorski del za iskro na prvem in drugem cilindru)
Zamenju z drugim in zadeva deluje BP
@Thomas, kateri simptomi
@cheno - starih kablov imam dost
Hvala za pomoč
P.S. glede unga CUFF-a bom še sporoču če se bo vrnil
Zamenju z drugim in zadeva deluje BP
@Thomas, kateri simptomi
@cheno - starih kablov imam dost
Hvala za pomoč
P.S. glede unga CUFF-a bom še sporoču če se bo vrnil
Zadnjič spremenil subi92, dne 16. November 2007, 08:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Zelo veliko jo zmanjkuje - nevem kje pojenja, pred štirimi dnevi sem nadomestil H20 z antifrizom pa ga je očitno že tolk požrl da mi avto tud greje ne več, moram zdajle dolit.Thomas22 napisal/-a:A ti zmanjkuje kaj hladilne tekočine? Ali se ti simptomi pojavljajo tudi po kratki zelo umirjeni vožnji?
Ventilator deluje NON STOP! Zadnjič sem šel v Avstrijo-Graz in sem v MB-ju čaku da se je motor ohladil ker je bla temp. skor na MAX, potem po izvozu iz AC v Grazu pa spet v rdeče
Med tem ko sem nalil antifriz, sem menju tudi termostat za drugega rabljenega (sproban da je OK), hladilnik ne kaže starosti ali puščanja. Iz motornega prostora je od včeraj spet nov zvok fzzzz fzzzz, sem tik pred servisom.
A je možno da pušča pri vodni pumpu ki je bla najbrž menjana LONG TIME AGO. Če so zanič tesnila
A se ti kej pregreva motor.
Men se je kronološko tkole začel. Vedno je manjkalo kaj vode in vedno pogosteje. Kmalu za tem so šli vžigalni kabli katere smo menjali. Začel se je pregrevati motor zaradi vedno večjega pomankanja vode, ugotovili smo, da vodo meče ven skozi pokrovček hladilnika, zato smo pokrovček menjali težava je ostala. Na koncu smo ugotovili, da je spustilo tesnilo na glavi katere je bilo treba menjati. Upam, da to ni problem pri tebi, če pa je ti bo mogoče pomagalo priti do hitrejšega zaključka jest sem rabu kr neki časa.
lp,
Men se je kronološko tkole začel. Vedno je manjkalo kaj vode in vedno pogosteje. Kmalu za tem so šli vžigalni kabli katere smo menjali. Začel se je pregrevati motor zaradi vedno večjega pomankanja vode, ugotovili smo, da vodo meče ven skozi pokrovček hladilnika, zato smo pokrovček menjali težava je ostala. Na koncu smo ugotovili, da je spustilo tesnilo na glavi katere je bilo treba menjati. Upam, da to ni problem pri tebi, če pa je ti bo mogoče pomagalo priti do hitrejšega zaključka jest sem rabu kr neki časa.
lp,
Ja voda mi gre nevem kam, posledično ko je vode manj se prižiga ventilator na hladilniku, avto pa se hoče pregrevat ampak to za sem ter tja ni težava (problem je uporaba kakih avtocest in podobno).
Karli mislil sem na problem tesnil glave
Po eni strani razmišljam o zamenjavi teh tesnil, po drugi strani pa bi dal v avto drug motor, ki ga še imam doma, ker ta tesnila niso ravno serijska napaka subaru motorjev predvsem EJ20 ne (ker pa ima motor zgodovino je pač mogoče vse)
Ko si finančno opomorem bo tale legacy najbrž šel v kose zaradi tega ne mislim nanjga vržt na stotine eurov
Karli mislil sem na problem tesnil glave
Po eni strani razmišljam o zamenjavi teh tesnil, po drugi strani pa bi dal v avto drug motor, ki ga še imam doma, ker ta tesnila niso ravno serijska napaka subaru motorjev predvsem EJ20 ne (ker pa ima motor zgodovino je pač mogoče vse)
Ko si finančno opomorem bo tale legacy najbrž šel v kose zaradi tega ne mislim nanjga vržt na stotine eurov
Če že pušča, potem navadno uhaja kompresija v vodo -> nobenga "putrčka" v olju, na pokrovčkih,... samo vodo ven zmeče; ponavad čez pokrovček na ekspanzijski (poglej tu in spodaj na vezni steni, če so kake sledi antifriza, vodni kamen,... ).
Seveda je možno, da je spustila kaka objemka; sploh spodaj pri termostatu se na kovinski cevi rad nabere kamen -> gumi cev ne nalega več lepo gor -> hladilna solzi... kapla...
Seveda je možno, da je spustila kaka objemka; sploh spodaj pri termostatu se na kovinski cevi rad nabere kamen -> gumi cev ne nalega več lepo gor -> hladilna solzi... kapla...
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Cheno - ne vem če je ravno shame on me, mal zgubljam potpljenje saj se ne morm vozit tud 1 mesec brez da bi kej stran padl (je pa res da več ali manj vedno pomislim na najhujše
)
Res pa da bi ob vgradnji lahko namestu tud novo vodno pumpo.
Pri vodni pumpi namreč pušča k pr norcih. V ponedeljek bom dubu novo vodno pumpo in jo bom skupaj s tesnilom menju, med tem pa naroču vseh 6 ali koliko jih je tesnilc za vijake pokrovov ventilov, O-ring pri livčku za nalivanje olja, tesnila pokrovov ventilov pa imam doma, da zamenjam ob zatesnitvi karterja, ki tudi svinja naokrog z oljem. Potem pa še novo olje in filter - pa še nove svečke mu bom namestil pa BO - upam da za nova dva meseca!!
Potem pa bo motor v narekovajih na zunaj dobro zatesnjen.
Res pa da bi ob vgradnji lahko namestu tud novo vodno pumpo.
Pri vodni pumpi namreč pušča k pr norcih. V ponedeljek bom dubu novo vodno pumpo in jo bom skupaj s tesnilom menju, med tem pa naroču vseh 6 ali koliko jih je tesnilc za vijake pokrovov ventilov, O-ring pri livčku za nalivanje olja, tesnila pokrovov ventilov pa imam doma, da zamenjam ob zatesnitvi karterja, ki tudi svinja naokrog z oljem. Potem pa še novo olje in filter - pa še nove svečke mu bom namestil pa BO - upam da za nova dva meseca!!
Potem pa bo motor v narekovajih na zunaj dobro zatesnjen.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov