Legacy z odpravljenimi napakicami... prede kot mucek

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 08. November 2007, 21:38

Zakaj ne sprobas s kakimi novejsimi kabli?

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 08. November 2007, 21:57

če hočeš lohka dobiš moje tastare kable od 2.2 ?
The only treasure my car came with was rust...

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 08. November 2007, 22:04

A ti zmanjkuje kaj hladilne tekočine? Ali se ti simptomi pojavljajo tudi po kratki zelo umirjeni vožnji?

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 09. November 2007, 01:45

Rešeno - krivda vžigalnega modula na požarni steni (očitno okvarjen tranzistorski del za iskro na prvem in drugem cilindru) :!:
Zamenju z drugim in zadeva deluje BP

@Thomas, kateri simptomi
@cheno - starih kablov imam dost :)

Hvala za pomoč :D

P.S. glede unga CUFF-a bom še sporoču če se bo vrnil :roll:
Zadnjič spremenil subi92, dne 16. November 2007, 08:33, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 16. November 2007, 08:33

Thomas22 napisal/-a:A ti zmanjkuje kaj hladilne tekočine? Ali se ti simptomi pojavljajo tudi po kratki zelo umirjeni vožnji?
Zelo veliko jo zmanjkuje - nevem kje pojenja, pred štirimi dnevi sem nadomestil H20 z antifrizom pa ga je očitno že tolk požrl da mi avto tud greje ne več, moram zdajle dolit.

Ventilator deluje NON STOP! Zadnjič sem šel v Avstrijo-Graz in sem v MB-ju čaku da se je motor ohladil ker je bla temp. skor na MAX, potem po izvozu iz AC v Grazu pa spet v rdeče :neutral:

Med tem ko sem nalil antifriz, sem menju tudi termostat za drugega rabljenega (sproban da je OK), hladilnik ne kaže starosti ali puščanja. Iz motornega prostora je od včeraj spet nov zvok fzzzz fzzzz, sem tik pred servisom.

A je možno da pušča pri vodni pumpu ki je bla najbrž menjana LONG TIME AGO. Če so zanič tesnila :?

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 16. November 2007, 08:57

Katera tesnila omenjaš?
Če bi ti spuščalo pri vodni pumpi bi to najverjetneje
bil semering kar pa se seveda vidi.Poglej spodaj,ko
bo motor vroč.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

subarko
Uporabnik foruma
Prispevki: 156

Odgovor Avtor: subarko » 16. November 2007, 09:21

A se ti kej pregreva motor.
Men se je kronološko tkole začel. Vedno je manjkalo kaj vode in vedno pogosteje. Kmalu za tem so šli vžigalni kabli katere smo menjali. Začel se je pregrevati motor zaradi vedno večjega pomankanja vode, ugotovili smo, da vodo meče ven skozi pokrovček hladilnika, zato smo pokrovček menjali težava je ostala. Na koncu smo ugotovili, da je spustilo tesnilo na glavi katere je bilo treba menjati. Upam, da to ni problem pri tebi, če pa je ti bo mogoče pomagalo priti do hitrejšega zaključka jest sem rabu kr neki časa.

lp,

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 16. November 2007, 11:39

Ja voda mi gre nevem kam, posledično ko je vode manj se prižiga ventilator na hladilniku, avto pa se hoče pregrevat ampak to za sem ter tja ni težava (problem je uporaba kakih avtocest in podobno).

Karli mislil sem na problem tesnil glave :?

Po eni strani razmišljam o zamenjavi teh tesnil, po drugi strani pa bi dal v avto drug motor, ki ga še imam doma, ker ta tesnila niso ravno serijska napaka subaru motorjev predvsem EJ20 ne (ker pa ima motor zgodovino je pač mogoče vse) :?

Ko si finančno opomorem bo tale legacy najbrž šel v kose zaradi tega ne mislim nanjga vržt na stotine eurov :roll:

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 16. November 2007, 11:41

Bom danes avto opazoval popolnoma segret na kanalu in probal vidt če kaj pušča, čez noč bom pod avto fliknu tudi časopis če bo kaj pokazal.

Ali je kaka tehnika da se predvidi puščanje tesnil, na šibki za kontrolo olja ni videti kakih vodnih sledi :?: Kaj je v karterju ne vem :neutral:

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 16. November 2007, 12:11

Če že pušča, potem navadno uhaja kompresija v vodo -> nobenga "putrčka" v olju, na pokrovčkih,... samo vodo ven zmeče; ponavad čez pokrovček na ekspanzijski (poglej tu in spodaj na vezni steni, če so kake sledi antifriza, vodni kamen,... ).

Seveda je možno, da je spustila kaka objemka; sploh spodaj pri termostatu se na kovinski cevi rad nabere kamen -> gumi cev ne nalega več lepo gor -> hladilna solzi... kapla...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 16. November 2007, 16:12

Prej sm vidu, da puščam za sabo vodne sledi :? :cool:
Grem zdej gledat kaj ga muči in kje pušča.

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 16. November 2007, 17:44

dobr zdej veš da ni dihtunga, sicer shame on you ker sploh pomisliš da bi šla oz. bi ti čestital ker bi bil prvi ki se ti je to zgodilo. Jest sem enkrat mislil da mi je šel killer, ubistvu pa samo odtočna "pipica" ni bila dovolj zategnejna.
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 16. November 2007, 17:55

Cheno - ne vem če je ravno shame on me, mal zgubljam potpljenje saj se ne morm vozit tud 1 mesec brez da bi kej stran padl (je pa res da več ali manj vedno pomislim na najhujše :oops: ) :?
Res pa da bi ob vgradnji lahko namestu tud novo vodno pumpo.

Pri vodni pumpi namreč pušča k pr norcih. V ponedeljek bom dubu novo vodno pumpo in jo bom skupaj s tesnilom menju, med tem pa naroču vseh 6 ali koliko jih je tesnilc za vijake pokrovov ventilov, O-ring pri livčku za nalivanje olja, tesnila pokrovov ventilov pa imam doma, da zamenjam ob zatesnitvi karterja, ki tudi svinja naokrog z oljem. Potem pa še novo olje in filter - pa še nove svečke mu bom namestil pa BO - upam da za nova dva meseca!!

Potem pa bo motor v narekovajih na zunaj dobro zatesnjen.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 16. November 2007, 18:15

Joj Subi92 si bolj crnogled kot jaz Saj ga bos porihtal. :D

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 16. November 2007, 18:33

Dej sam paniko brez veze zganjaš in se živciraš v prazno ;-)
Res da je motor dal kar dosti skozi pri prejšnjih lastnikih
samo zato še ni razlog za alarm.
Glede na to da imaš doma še enega bi lahko bolj mirno spal :-4
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov