blek subi fozi

Subarujev predstavnik razreda SUV
Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 12. November 2007, 22:03

Pomojem ma v vsakem primeru dovolj namigov... da pogrunta kdaj/če se vklopi gretje ogledal (koristna reč).

(rubrika "Pa še to"):
Je pa to - gretje ogledal pri Subaruju na voljo najmanj od leta 1989 (prvi Legacy),... na japonskem trgu so bila še na voljo el. zložljiva ogledala.
Nam so pa DL-e prodajal. :cry:
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
fritz
Novinec
Prispevki: 17
Kraj: primorska

Odgovor Avtor: fritz » 12. November 2007, 23:55

hvala vsem za lepe zelje. glede na tridnevno lastnistvo, se dokaj hitro izobrazujem na tem podrocju, mi pa se ni uspelo predelat celega foruma.
no zadevo z gretjem ogledal bom definitivno razcistil. ce bom pzastavil kako vprasanje ki je ze bilo obdelano ali zastavljeno se pac vnaprej opravicujem. sigurno ne bo zaradi moje lenobe.

evo prvo:
dobil sem tri kljuce in enega daljinca. daljinec odklene velik kljuc vzge. ta mala dva kljuca samo odkleneta in ne vzgeta. a je to normalno, al mi manjka se en kljuc za vzig' a jre tu kaksen poseben stos s to blokado in lucko ki utripa tam pri stevcih. naj bi se avto po dolocenem casu tudi sam zaklenil, zdaj ne vem a ta funkcija deluje samo ce ne odpres vozniskih vrat blablabla... torej a me lahko kdo razsvetli kako je s temi zadevami, da ne bom izumljal tople vode.

drugo:
a so sani na vseh foresterjih enake ? zanima me ce so stresni prtljazniki kompatibilni med sabo 98-00, 00-03, 03-05, 05- upam da nisem zarinil pri modelnih letih... torej, kateri foresterji imajo iste sani kot 98 ?

tretje:
ali so kaksne omejitve, kar se tice reduktorja, se pravi kaj se sme in kaj ne. tole je le malo drugacno kot pri 4runner....

cetrto:
kaj zdaj naj tankam 100 ali ne?

peto:
a obstaja racunalniski program (kosovnice, stevilke rezervnih delov...) za subaruja ? aka ETKA za vw-je.

poglavje o plinu moram se predelati, tako da tega se ne bom vprasal.

A je barva crna perla mogoce z rdecimi kristalcki, ker me zanima oznaka te barve?
ja, tocno taka. z veseljem ti bom ustregel, ce mi poves, kje ima subaru osebno izkaznico prilepljeno da poberem kodo dol. vw- ji majo to na dnu prtljaznega prostora, subaruja pa se nisem uspel raziskati ?

zadosti. da ne bom siten ze prvi teden
:D

lp fritz
I really like your peaches, when I shake your tree

Choose life, choose a car, choose a golf, choose a fucking good one, Make it your own style!

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 13. November 2007, 00:13

prvih dveh ne vem (mam starga Legija)

AD3: priporočljivo le do 60 kmh; med vklopom stisni sklopko :D ; se pa da tud prek 100 it z njim; priporočam, da preventivno menjaš olje v menjalniku in zadnjem diffu; če le nisi prepričan, da je bilo menjano po servisnih predpisih (na 50.000 km);

podatke o vzdrževanju lahko razbereš iz Vzdrževalnega načrta - ta je sicer skopiran iz navodil za Legacy; sam je Fori itak isti šmorn.

AD4: ne vem zakaj bi tankal 100 oktanca; če ti bo lažje pri srcu... potem le. :cool:

AD5: obstaja; Subaru Fast. Sicer je malo okoren, štorast, niso tko lepe skice; Lahko dobiš. Obstaja tudi nekaj PDFjev z repair manuali...

Pred časom je imel autozone.com lepe skice kako je kaj sestavljeno (brez kod); žal so pred letom stran prenovili in je vnašanje skic še v teku. Vseeno preveri, če je gor kaj pametnega za tvoj model.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 13. November 2007, 05:50

glede strešnih sani tukaj: http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php ... ight=thule
kjer tudi piše, da tvoj nima popolnoma enakih sani kot letniki po 2003.

glede ključev: (fori 2004), dobil normalno dva ključa, ki sta tudi daljinca, odklepata in zaklepata vse (kadar jima je Wink ), avto se po določenem času sam ne zaklene.

sam tankam 100 ali 98 oktanski bencin; zakaj, sicer ne vem najbolj

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 13. November 2007, 06:44

Tudi jaz tankam le 98 in 100 oktanskega. Izkušnje :D

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 13. November 2007, 08:25

no moj je 98 l ima vso opremo razen meglenk ki jih je nekdo? pošraufal dol na novem avtu.

dobil sem dva ključa in en daljinc, avto vžigata oba ključa

glede zaklepanja imaš prov, če avto odkleneš z daljincem se po cca 10s zaklene nazaj če ničesar ne odpiraš, dovolj pa je da odpreš prtljažnik(ali katerakoli vrata seveda) in avto se samodejno ne zaklene več (če človk slučajno kluče v gepek vrže)

glede gretja ogledal sem imel občutek da mi vedno dela - no to bom pa sprobal ker knof prižiga gretje
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 13. November 2007, 14:42

snetaskira napisal/-a:
NoFEAR napisal/-a:Gretje ogledal se vključi skupaj z gretjem ZADNJE šipe - se pravi na stikalu, ki je desno od stikala za vse 4 smernike, na sredini armature.
Tole pa ne bo držalo. Če je winter paket vgrajen, dela gretje ogledal skupaj z gretjem SPREDNJE šipe.
OK. Zakaj pa pol v navodilih piše drugače? In zakaj se tud pr meni vklopi gretje takrat, ko vklopim gretje zadnje šipe??

http://img214.imageshack.us/my.php?imag ... canrq0.jpg

p.s.: Govorimo seveda o letniku foresterja ki je na sliki (SF) in ne o kakšnem novejšem modelu… ;-)

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 13. November 2007, 15:08

Potem je očitno gretje zunanjih ogledal na različnih gumbih:
- pri starejših hkrati z gretjem zadnjega stekla
- pri novejših hkrati z gretjem prednjega stekla - če seveda ima ta paket.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 13. November 2007, 15:13

Ja, vrjetno bo res tako. Gore, a ti na tastarem nisi mel gretja ogledal?

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 13. November 2007, 16:30

Pojma nimam - velika verjetnost je, da so to imeli moji zadnji trije avtomobili. Pa nisem nikdar uporabil. Enkrat sem celo malo tipal, pa se mi ni zdelo, da bi delovalo, potrebujem pa malokrat.

Vendar mislim, da prejšnji in sedanji Forester tega nista imela. Pri sedanjem nimam občutka, da bi to kdaj delovalo. Ali ne dela ali pa nimam (čeprav imam tudi zimski paket). Obljubim, da bom pogledal.

Uporabniški avatar
fritz
Novinec
Prispevki: 17
Kraj: primorska

Odgovor Avtor: fritz » 13. November 2007, 16:53

jao meni. lokalni kljucavnicarji so postavli diagnozo. uradni servis. torej svetujte mi na koga je najbolje da se obrnem in si zrihtam rezervni kljuc za vzig. kateri uradni serviser je najblizje gorici, pa kateri je najbolj kvaliteten?

a obstaja kaksna neuradna moznost? en mlajsi kljucodelec je poizkusil, vendar je rekel da kode ne more z racunalnikom prenesti v kodiran kljuc.

p.s.: glede na to, da mali kljuci odprejo samo vrata in ne vzgejo, mogoce so ble pa menjane kljucavnice ? saj drugace ne vidim logike da bi kljuc odklenu in ne vzgal...

lp
f
I really like your peaches, when I shake your tree

Choose life, choose a car, choose a golf, choose a fucking good one, Make it your own style!

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1131

Odgovor Avtor: Unikat » 13. November 2007, 18:14

Če knofa za gretje ni, potem je po mojem mnenju gretje ogledal avtomatsko, tako kot je sedaj pri vseh novejših Subarujih.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 13. November 2007, 19:00

Unikat napisal/-a:Če knofa za gretje ni, potem je po mojem mnenju gretje ogledal avtomatsko, tako kot je sedaj pri vseh novejših Subarujih.
Kako to deluje? Sedaj pa res komaj čakam, da se mi enkrat zarosi, da vidim kaj je na tem.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 13. November 2007, 19:02

fritz napisal/-a:jao meni. lokalni kljucavnicarji so postavli diagnozo. uradni servis. torej svetujte mi na koga je najbolje da se obrnem in si zrihtam rezervni kljuc za vzig. kateri uradni serviser je najblizje gorici, pa kateri je najbolj kvaliteten?

a obstaja kaksna neuradna moznost? en mlajsi kljucodelec je poizkusil, vendar je rekel da kode ne more z racunalnikom prenesti v kodiran kljuc.

p.s.: glede na to, da mali kljuci odprejo samo vrata in ne vzgejo, mogoce so ble pa menjane kljucavnice ? saj drugace ne vidim logike da bi kljuc odklenu in ne vzgal...

lp
f
Nisem bil pozoren od kod si - če si iz NG, potem povprašaj pri Avto Vuga. Včasih so se (uradno?) ukvarjali s Subaruji.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 13. November 2007, 19:09

Meni gretje ogledal normalno dela - preverjeno nazadnje danes zjutraj. Vklopim ga na gumbu za gretje zadnje šipe. Kolkr kaže, je na novejših modelih ta vklop drugačen, vendar ker ima fritz foresterja istega modela kot je moj, si upam trdit, da se gretje tam vklopi tud pri njemu... Sicer bo pa sam povedal, ko se mu prvič zarosijo... :-P

Kar se pa ključa tiče - meni je za (bivšega) Legacy-ja letnik '96 neoriginalen kodni ključ občutno ceneje brez problema zrihtal lokalni ključavničar. Originalni ključ je vtaknil v napravo, kjer je prebral kodo, nato pa je to kodo posnel na novi ključ in izrezal utore. 5 minut dela, me je stalo cca. 10k SIT, medtem ko je original ključ na servisu stal cca. 25k.

Kakšen strokovnjak za ključe res nisem je sta bila pa ključa na pogled podobna, edina razlika je ta, da je forijev, malo daljši...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov