Forester 2.0 X (2008)
Re: Forester 2.0 X (2008)
Brez skrbi da gre na SFa 215/75 guma brez "predelav" gor.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Nope. Ne gre, preverjeno. Sem imel 4 komade in standardne KYB amortizerje, pa na nobenega ni šla tako velika guma. Največ smo spravili gor 195/80/15, ki je par procentov manjša od 215/75/15. Edino z distančniki, da gumo vsaj za en cm bolj ven porineš, bo šla taka guma gor.
Prevelika guma se zadane v šalco od amortizeja, kjer je feder pritrjen v amortizer. To sem imel problem jaz, je imel probleme tudi Karli, pa še kdo. Karli je potem peto amortizerja dal podaljšat, da so prišle večje gume pod amortizer.
To je ravno tisti centimeter razlike, da začne drajsat po šalci: Da se pa tudi šalco malo stolčt, da gre guma potem spodaj brez drajsanja.
Prevelika guma se zadane v šalco od amortizeja, kjer je feder pritrjen v amortizer. To sem imel problem jaz, je imel probleme tudi Karli, pa še kdo. Karli je potem peto amortizerja dal podaljšat, da so prišle večje gume pod amortizer.
To je ravno tisti centimeter razlike, da začne drajsat po šalci: Da se pa tudi šalco malo stolčt, da gre guma potem spodaj brez drajsanja.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Enim gre...
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
Samo nima standardnih amortizerjev, ima šalico vpetja fedra pomaknjeno kak cm ali 2 višje. Monroe in kayaba (KYB) so čisto standardni.
Benko (uporabnik na tem forumu) je kupil take amortizerje s pomaknjeno šalco malo višje. Mislim, da jih ima sedaj Karli, pa bi ga bilo dobro vprašat od katere firme so.
Gre pa samo za zadnja amortizerja, pri prednjih je dost lufta.
Benko (uporabnik na tem forumu) je kupil take amortizerje s pomaknjeno šalco malo višje. Mislim, da jih ima sedaj Karli, pa bi ga bilo dobro vprašat od katere firme so.
Gre pa samo za zadnja amortizerja, pri prednjih je dost lufta.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Pedersone ma gor...
Jah poceni to ni, pa mehko načeloma tudi ne. Ironman ima sicer sedaj 3 vrste (odvisno od željene nosilnosti), ampak nič za subaruje.nebivedu napisal/-a: ↑08. Marec 2021, 13:30Najcenejši so pedders in king springs. Vse ostalo pa je cena hitro jurja in več, pa v veliki večini dobiš izredno trde amortizerje in fedre.
Coilover je po moje najboljša varianta, pa še šalce spodaj na amortizerju nimaš, da bi drajsala po gumi in s tem lahko potem daš tudi večje gume.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Ironman ma za xvja.
Šalco na amortizerju prestavit ni nek problem.
Amortizerr demontiraš ga neseš v podjetje amortizer in rečeš da ti šalco namontirajo centi dva tri višje. Pa valda ti še sproti obnovijo amortizer pa imaš.
Cena tega pa tudi ni v nebo. Pa rečt jim moraš, da naj pobarvajo v črno barvo, da nebo kdo mislil da mate nevem kake aftermarket nehomologirane amortizerje gor, tko kot je mel problem Klemz z oem replacement Bilsteini ki so rumene barve.
To smo naredili na kolegovem seicentu, ampak v kontra smer. Da je bil avto bolj na tleh.
Seveda je potem vprašanje s čim boste homologiral tisto 3x preveliko gumo, ampak pustmo to za drugič
Amortizerr demontiraš ga neseš v podjetje amortizer in rečeš da ti šalco namontirajo centi dva tri višje. Pa valda ti še sproti obnovijo amortizer pa imaš.
Cena tega pa tudi ni v nebo. Pa rečt jim moraš, da naj pobarvajo v črno barvo, da nebo kdo mislil da mate nevem kake aftermarket nehomologirane amortizerje gor, tko kot je mel problem Klemz z oem replacement Bilsteini ki so rumene barve.
To smo naredili na kolegovem seicentu, ampak v kontra smer. Da je bil avto bolj na tleh.
Seveda je potem vprašanje s čim boste homologiral tisto 3x preveliko gumo, ampak pustmo to za drugič
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Na Toyoti sem jaz rumene Emuje taprv špricnil s črnim sprejem. Je zgledal potem fabršk, noben ni nikdar kaj reku. Igor je homologiral na svojem večje gume, pa ni nč omenjal na kaj posebnega (čist legalno).BackW00d napisal/-a: ↑09. Marec 2021, 08:44Šalco na amortizerju prestavit ni nek problem.
Seveda je potem vprašanje s čim boste homologiral tisto 3x preveliko gumo, ampak pustmo to za drugič![]()
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
To da na tehničnem spregleda prevelike gume niti ni problem, če ne ponesreči pa z dodatkom 20-30€
Problem je ko se te policajka spravi drkat v glavo. Meni so že 2x gledali na Imprezi kake so gume pa kaj je v homologaciji vpisano. Pa sem mel original felge in original predpisano dimenzijo gum.
Pač če si flegma je vseeno, sam ne pol jokat k bo policajka vzela prometno s seboj na postajo ti pa boš vzel taksi domov
Lahko da boš mel 50 let mir, lahk te pa že v naslednjem ovinku najde ena, ki zjutraj ni dobila dost velikega med noge.
Gume so tiste, ki jih roka pravice vidi že s kilometra pa gor so neke cifre v dost majhnem obsegu kja do ~300, kar policaji še poznajo in lahko primerjajo s tistimi ciframi v homo-kartončku ker je to še osnovnošolska operacija <, > ali = ....na črno poštrihane fedre mu verjetno ne bodo skočile v oči. Da bi pa kar vse povprek pošiljali na izrednega tehničnega pa res ne, razen če si budala za volanom ali pa da se neokusno prerekaš z njim. Mam dost prijateljev policajev, pa še neki daljne žlahte, pa vem kaj jim požene kri po žilah
Problem je ko se te policajka spravi drkat v glavo. Meni so že 2x gledali na Imprezi kake so gume pa kaj je v homologaciji vpisano. Pa sem mel original felge in original predpisano dimenzijo gum.
Pač če si flegma je vseeno, sam ne pol jokat k bo policajka vzela prometno s seboj na postajo ti pa boš vzel taksi domov
Lahko da boš mel 50 let mir, lahk te pa že v naslednjem ovinku najde ena, ki zjutraj ni dobila dost velikega med noge.
Gume so tiste, ki jih roka pravice vidi že s kilometra pa gor so neke cifre v dost majhnem obsegu kja do ~300, kar policaji še poznajo in lahko primerjajo s tistimi ciframi v homo-kartončku ker je to še osnovnošolska operacija <, > ali = ....na črno poštrihane fedre mu verjetno ne bodo skočile v oči. Da bi pa kar vse povprek pošiljali na izrednega tehničnega pa res ne, razen če si budala za volanom ali pa da se neokusno prerekaš z njim. Mam dost prijateljev policajev, pa še neki daljne žlahte, pa vem kaj jim požene kri po žilah
Homologiraš kot vsako drugo gumo. Sej ni tak problem. Bolj kot dimenzija je problem nosilnost BFG AT gume, ki je mislim da 104, medtem ko mora bit za foresterja 96 (se mi zdi) in pride potem pretrda guma.
Jaz sem homologiral višje gume. Ampak dimenzija gume jim sploh ni bila toliko važna, kot pa nosilnost gume. To je bila prva stvar v katero se je spustil. Na srečo ima pa yokohama AT točno toliko kot original guma na XV-ju in je šlo vse skozi.
Kako ne? a dovolijo dopis dimeznije znotraj +-5% razlike obsega al kako ?
Nemoreš ti kr vpisat večje gume, kaj pa števec, rajdni krog, zabijanje gume v blatnike koloteke odbijače? Valda rebiš nekje certifikat ki trdi da to paše na tvoj avto. Oziroma kaj vse je treba naredit da paše.
Zdaj če si vzel TÜV ali ABE certifikat od platišč, pa vpisal dimenzijo z novimi platišči, pol ok, o pač ja. To sem tudi jaz naredil pri WRX-i.
Sem šel iz tovarniške 215/45/17 na "aftermarket" 225/45/17 dimenzijo od STi variant, ki omogoča boljšo (in ~20€ po vogalu cenejšo) izbiro gum.
Ampak sem dal vpisat to z novimi platišči....
Nemoreš ti kr vpisat večje gume, kaj pa števec, rajdni krog, zabijanje gume v blatnike koloteke odbijače? Valda rebiš nekje certifikat ki trdi da to paše na tvoj avto. Oziroma kaj vse je treba naredit da paše.
Zdaj če si vzel TÜV ali ABE certifikat od platišč, pa vpisal dimenzijo z novimi platišči, pol ok, o pač ja. To sem tudi jaz naredil pri WRX-i.
Sem šel iz tovarniške 215/45/17 na "aftermarket" 225/45/17 dimenzijo od STi variant, ki omogoča boljšo (in ~20€ po vogalu cenejšo) izbiro gum.
Ampak sem dal vpisat to z novimi platišči....
Jaz sem homologiral višjo dimenzijo kar z original subaru platišči.
Rabiš uradno potrdilo o strokovni vgradnji, ter certifikat, da gredo te gume na to platišče in to je to.
Rabiš uradno potrdilo o strokovni vgradnji, ter certifikat, da gredo te gume na to platišče in to je to.
In kje se dobi ta certifikat?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost