Naslednji problemček je bil, da je pri visokih obratih avto začel malo kašljati. Zdelo se mi je, kot da ne bi imel dovolj goriva, no saj bi lahko bile tudi kabli ali svečke, vendar sem slednje menjal ne dolgo nazaj ko se je to pojavljalo. Zato sem posumil filter bencina. Ta model ima filter znotraj bencinskega tanka, zato sem sumil, da filter ni bil še nikoli menjan, če pa je bil je bil dolgo nazaj. Ker nadomestni bencinski filter za vgradnjo v bencinski tank stane 4x toliko kot navaden filter, ki se ga vgradi pri motorju, in se za povrh sploh ne dobi na zalogi, sem se odločil da naredim predelavo. Filter v tanku bom enostavno odstranil in vgradil filter pod pokrov motorja.
Zato sem moral potegniti ven črpalko goriva. Vendar sem takoj imel problem, ena od bencinskih cevk (tista, ki je povratek) ni hotela iti dol z ohišja filtra. Ostali dve sta šli dol brez večjega naprezanja. Zato sem malo bolj pritisnil in nato je »pok« počil nastavek za povratno cev na ohišju filtra… Enostavno delo se je zakompliciralo. Nato sem moral nastavek za cevko nekako prilepiti na ohišje. Zato sem poiskal cevko, ki se je tesno prilegala notranjosti nastavka in jo zalepil notri.
Pumpa1.jpg
Filter sem nato pobral ven in vgradil navaden filter goriva, ki je skrit pod pokrovom motorja, zraven posode za pranje stekel.
Pumpa2.jpg
Vendar mi je moje popravilo po pol leta začelo puščati, zato sem šel do Karlija (na tisti edini dan 2016 ko je bil sneg po cestah) in kupil drugo rabljeno ohišje z bencinsko črpalko. Po menjavi sem ugotovil da je zamenjana bencinska črpalka veliko bolj tiha, kar je bil samo dodaten plus!
Pumpa3.jpg
Pumpa4.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.