žal imata prav. če bi jih pa želel kupiti (da se zastopimo, pospraviš jih iz hoste sam) ti pa večinoma nabije tako ceno, da tvoja ura dela na koncu ni vredna niti 1 euro ... se je en kolega zanimal, pa mu je deda (lastnik ki sam ne more več delati v gozdu) prilimal ceno 20 eurov na prm drv. končalo se je tako, da se je pozanimal še drugje, in je za 380 eurov dobil na dom pripeljan kamion goli od trgovca z lesom. iz tega je nažagal in naklal na domačem dvorišču 17 prm bukovih drv. torej ga je prišel prm cirka 23 eurov + lastno delo, pa mu nikamor v hosto ni bilo treba lazit, oziroma, sploh ni imel stroškov s prevozom in je v miru delal lepo doma na dvorišču.motorka napisal/-a:živa resnica....slovenistan.pressnebivedu napisal/-a:Tak, ki ne pospravi dobi kazen, pa se še vedno ne obrne, če mu boš pa eno vejo odnesel z gozda, se bo šel pa tožit do smrti.
Drva,gozd,kurjava...
Re: kako priti do denarja
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Drva,gozd,kurjava...
Ne vem kje sem že slišal/bral, da če ne moreš do svojega gozda, lahko odrežeš drevesa, ki so na cesti. Pač toliko, da gre traktor čez. Se ja za pozanimat, če ima kdo tak problem.
Mi smo na srečo iglavce v našem gozdu spucali, cca 40 kubikov hlodovine na 6 hektarjih. Pa sva delala 2 kakšnih 6 vikendov zapored, ati pa še med tednom. Si mislim kakšno gužvo imajo tisti, ki imajo parkrat več gozda
Mi smo na srečo iglavce v našem gozdu spucali, cca 40 kubikov hlodovine na 6 hektarjih. Pa sva delala 2 kakšnih 6 vikendov zapored, ati pa še med tednom. Si mislim kakšno gužvo imajo tisti, ki imajo parkrat več gozda
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)
Pri nas smo pospravili vso smrekovino (samo hlodov je bilo 8 šleparjev po 27 do 30 kubikov) na 8800 kvadratnih metrih (manj kot hektar). Delala sva 2 in sva zato rabila 2 tedna vsak dan po 12 in več ur.
Kolega sedaj čisti in računa po 9 evrov od kubika. Bo zaslužil kr nekaj denarja. Samo ima pa svojega unimoga in 2 osemtonska vitla z vsak po 80m zajle 16mm debele.
Kolega sedaj čisti in računa po 9 evrov od kubika. Bo zaslužil kr nekaj denarja. Samo ima pa svojega unimoga in 2 osemtonska vitla z vsak po 80m zajle 16mm debele.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
:trtz Potem ste pa imeli res sranje, še sploh stoji kaj?
Pri nas na srečo res ni bilo take sile, kot se je prvo zdelo. Smo pa spravili samo kar je bilo res potrebno (torej kar je bilo že podrtega oz. zlomljenega. Če je bil zlomljen samo vrh, smo pustili).
Pri nas na srečo res ni bilo take sile, kot se je prvo zdelo. Smo pa spravili samo kar je bilo res potrebno (torej kar je bilo že podrtega oz. zlomljenega. Če je bil zlomljen samo vrh, smo pustili).
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)
Ostala je 8800 kvadratnih metrov velika jasa.ijuvan napisal/-a::trtz Potem ste pa imeli res sranje, še sploh stoji kaj?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
Če prav razumem računa 9€ kubik hlodovine!?
Tukaj nekaj ne štima!
Tukaj nekaj ne štima!
Po mojem je Nebivedu hotel povedat, da ti za 9 eur po kubiku, spravi hlodovino do poti odkoder jo sam odpelješ z lastnim prevozom ?urbancebulj napisal/-a:Če prav razumem računa 9€ kubik hlodovine!?
Tukaj nekaj ne štima!
Drgač v našem koncu to isto uslugo računajo po 16 eur za kubik.
Forester diesel
Ja tako je. On ti hlodovino potegne do mesta, kjer jo lahko s kamionom pobere (ali pa si jo sam razrežeš, razkolješ,...). Za to računa 9 evrov po kubiku.
Bukev, z dostavo (hlodi) - žled ("hlače itd..") je okol 30m3.
Bukova drva, cepljena, žagana (3-4 x žagana), s prevozom so še vedno okol 60 EUR kubik (Lj - okolica). Je pa res, da je ta cena že ene 4 leta nespremenjena. Dvomim da bo za (nas) končne kupce cena kaj padla.
Mogoče pa le, saj se je menda prodaja totalno ustavila.
Bukova drva, cepljena, žagana (3-4 x žagana), s prevozom so še vedno okol 60 EUR kubik (Lj - okolica). Je pa res, da je ta cena že ene 4 leta nespremenjena. Dvomim da bo za (nas) končne kupce cena kaj padla.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Gorazd, če rabiš prevoz povej, zrihtam pocen.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Jaz sem si doma naredil kamin (bolj kot ne zaradi lepšega) ampak letos ker sem ga veliko kuril sem se pa z njim tudi ogreval, drugače imam plin za ogrevanje. No in pred zimo sem plačal 50eur m3 bukovih drv razklanih cca.33cm z prevozom do doma. Potem sem plačal pa še par fantov,da so mi vse lepo zložili. Na koncu me je kubik omenjenih drv prišel cca. 60eur.gorazd0 napisal/-a:Bukev, z dostavo (hlodi) - žled ("hlače itd..") je okol 30m3.
Letos po žledu sem rekel istemu kmetu ko me je že parkrat klical če rabim drva za naslednjo zimo,da mu plačam 15eur po kubiku razklana na cca.33cm z prevozom. Pa se mi je smejal,da sem bedak. Sem rekel ok, boš ti mene še klical
Vmes sem našel pa že kubik po 25eur. Pa še bo cena padla verjemi. Žled je naredil svoje in ponudba extremno presega povpraševanje.
ps.: In ja prodaja drv se je po mojih info čist ustavila.
Boxer - glede na tvoj komentar, bi blo najboljš, da bi ti kmet drva kar lepo na dom prpelov, nažagane in razklane na 33 cm, pa še da bi jih lepo zložu. Ja pa po možnosti zastonj.
Že iz tega, da so ti jih moral fantje zložiti, se vidi, da o spravljanju in pripravi lesa iz gozda nimaš pojma.
Bi moral it kakšen dan mal probat, kako zgleda to garanje, pa bi takoj razmišljal drugače. ;
Že iz tega, da so ti jih moral fantje zložiti, se vidi, da o spravljanju in pripravi lesa iz gozda nimaš pojma.
Bi moral it kakšen dan mal probat, kako zgleda to garanje, pa bi takoj razmišljal drugače. ;
Forester diesel
Malo mojega mnenja ker je tema zelo zanimiva.kamsedlo napisal/-a:Boxer - glede na tvoj komentar, bi blo najboljš, da bi ti kmet drva kar lepo na dom prpelov, nažagane in razklane na 33 cm, pa še da bi jih lepo zložu. Ja pa po možnosti zastonj.
Napisal si ,da bi bilo najboljše če bi mi kmet drva na dom pripeljal zastonj in še zložil. Drži najrajši bi videl tako varijanto. Ampak tako žal ne gre ker noben ne dela danes nič zastonj niti jaz. Torej ti imaš blago kupci imajo pa denar. Oni so tisti ki postavljajo ceno v primeru ,da je ponudba večja kot povpraševanje drži? :-)
Če imaš blago katerega ni na pretek potem lahko ti postavljaš ceno po milji volji dokler je povpraševanje veliko. Torej se brezveze jeziš in govoriš,da nimam pojma koliko je z tem dela v gozdu. Vem ,da je delo težaško in tudi nevarno (motorke itd...).
Žled je pri nas naredil ogromno škode in zaradi tega se bodo morali gozdovi spucat. Torej kmet in lastniki gozdov bodo morali sanirat škodo ali imajo kupce za drva/hlodovino ali pa jih nimajo. Prej ni bilo lih tako. In ob tem je nastala ponudba lesa/drv močno močno prevelika glede na povpraševanje. Tukaj pa pridemo do cen ki jih pa trg trenutno močno znižuje.
Torej kaj naj jaz osebi ki ima sedaj veliko več drv ponudim ceno 50eur na m3, zato ,da bo njegov trud poplačan? Na drugi strani imam pa že ponudnika za narejena bukova drva 33cm-25eur m3.
To,da so mi jih fantje zložili tudi nima veze saj sem jih pošteno plačal kakor smo se zmenili. Sam cenim čisto vsako delo ki ga človek opravlja ampak žal nekdo zna prodajat roke, nekateri znamo pa kaj drugega.
In zakaj the fuck bi se jaz jebal 3ure pa zlagal drva za recimo 40eur kolikor sem dal 4-fantom.
Jaz v tistem času skrbim za svoj posel ki mi prinese več dinarčkov. V primeru,da mi ga nebi bi šel pa zlagat drva. thats it.
In ker je tema "kako do denarja".
Jaz se ukvarjam z trgovino,prodajo,nakupi/ekonomijo celo moje življenje. Mene je od majhnih nog trgovine učila ulična scena. Že pri svojih 15letih sem prodajal štumfe mimoidočim na ulicah ljubljane in bežal pred raznimi inšpektorji ter se včasih tudi sklofal ker sem nekaterim odžiral posel ki so tam imeli kakšne štante ali podobno. Kasneje delal pri vsemogočih podjetjih kjer me niti pri eni niso hoteli dat stran, ampak sem odšel sam. Odšel sem ker ko si izjemno dober lahko ti začneš postavljat pogoje delodajalcu ne oni tebi. Danes prodajam/trgujem/kupujem in počnem tisto v katerem sem doktor. Dej mi motorko v roke pa obstaja možnost,da se bom kej poškodoval
Opažam pa ,da se marsikateri slovenec ne zna prilagoditi trgu in razmeram v državi. Raje samo stokajo in čakajo,da jim bo država nekaj dala. Poglejte ko je napisal @nebivedu če izgubi službo bo šel v gozd in delal drva. Take spoštujem
Torej kako do denarja? Moja zelo velika stranka iz farmacevtskega podjetja pravi:
Denar leži, odvisno je samo kako ga bo posameznik pobral.
ps.: In velikokrat si ljudje zapirate vrata in marsikatere poti ker niste strpni ter imate prevelik ego. :.sup
boxer gre se samo za to da je tvoja ponudba žaljiva, saj bi za ta denar (15€) kmet moral delati in riskirati svoje zdravje in hrbtenico skoraj zastonj. vidi se da nimaš predstave koliko je dela z tem.
Nosi svoje rane na prsih, ne na hrbtu!
Boxer, ti si zihr v Amwayu! 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov