Drva,gozd,kurjava...

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2560
Kraj: Ravno Brdo

Re: kako priti do denarja

Odgovor Avtor: aleks » 25. April 2014, 10:58

motorka napisal/-a:
nebivedu napisal/-a:Tak, ki ne pospravi dobi kazen, pa se še vedno ne obrne, če mu boš pa eno vejo odnesel z gozda, se bo šel pa tožit do smrti.
živa resnica....slovenistan.press :cr
žal imata prav. če bi jih pa želel kupiti (da se zastopimo, pospraviš jih iz hoste sam) ti pa večinoma nabije tako ceno, da tvoja ura dela na koncu ni vredna niti 1 euro ... se je en kolega zanimal, pa mu je deda (lastnik ki sam ne more več delati v gozdu) prilimal ceno 20 eurov na prm drv. končalo se je tako, da se je pozanimal še drugje, in je za 380 eurov dobil na dom pripeljan kamion goli od trgovca z lesom. iz tega je nažagal in naklal na domačem dvorišču 17 prm bukovih drv. torej ga je prišel prm cirka 23 eurov + lastno delo, pa mu nikamor v hosto ni bilo treba lazit, oziroma, sploh ni imel stroškov s prevozom in je v miru delal lepo doma na dvorišču.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Drva,gozd,kurjava...

Odgovor Avtor: ijuvan » 25. April 2014, 11:20

Ne vem kje sem že slišal/bral, da če ne moreš do svojega gozda, lahko odrežeš drevesa, ki so na cesti. Pač toliko, da gre traktor čez. Se ja za pozanimat, če ima kdo tak problem.
Mi smo na srečo iglavce v našem gozdu spucali, cca 40 kubikov hlodovine na 6 hektarjih. Pa sva delala 2 kakšnih 6 vikendov zapored, ati pa še med tednom. Si mislim kakšno gužvo imajo tisti, ki imajo parkrat več gozda :cr
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8742
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. April 2014, 11:24

Pri nas smo pospravili vso smrekovino (samo hlodov je bilo 8 šleparjev po 27 do 30 kubikov) na 8800 kvadratnih metrih (manj kot hektar). Delala sva 2 in sva zato rabila 2 tedna vsak dan po 12 in več ur.

Kolega sedaj čisti in računa po 9 evrov od kubika. Bo zaslužil kr nekaj denarja. Samo ima pa svojega unimoga in 2 osemtonska vitla z vsak po 80m zajle 16mm debele.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 25. April 2014, 11:31

:trtz Potem ste pa imeli res sranje, še sploh stoji kaj?
Pri nas na srečo res ni bilo take sile, kot se je prvo zdelo. Smo pa spravili samo kar je bilo res potrebno (torej kar je bilo že podrtega oz. zlomljenega. Če je bil zlomljen samo vrh, smo pustili).
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. April 2014, 14:51

ijuvan napisal/-a::trtz Potem ste pa imeli res sranje, še sploh stoji kaj?
Pri nas na srečo res ni bilo take sile, kot se je prvo zdelo. Smo pa spravili samo kar je bilo res potrebno (torej kar je bilo že podrtega oz. zlomljenega. Če je bil zlomljen samo vrh, smo pustili).
Ostala je 8800 kvadratnih metrov velika jasa. :twisted:
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 25. April 2014, 20:41

Če prav razumem računa 9€ kubik hlodovine!?
Tukaj nekaj ne štima!

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 25. April 2014, 21:06

urbancebulj napisal/-a:Če prav razumem računa 9€ kubik hlodovine!?
Tukaj nekaj ne štima!
Po mojem je Nebivedu hotel povedat, da ti za 9 eur po kubiku, spravi hlodovino do poti odkoder jo sam odpelješ z lastnim prevozom ?
Drgač v našem koncu to isto uslugo računajo po 16 eur za kubik.
Forester diesel

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. April 2014, 22:08

Ja tako je. On ti hlodovino potegne do mesta, kjer jo lahko s kamionom pobere (ali pa si jo sam razrežeš, razkolješ,...). Za to računa 9 evrov po kubiku.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 26. April 2014, 00:40

Bukev, z dostavo (hlodi) - žled ("hlače itd..") je okol 30m3.
Bukova drva, cepljena, žagana (3-4 x žagana), s prevozom so še vedno okol 60 EUR kubik (Lj - okolica). Je pa res, da je ta cena že ene 4 leta nespremenjena. Dvomim da bo za (nas) končne kupce cena kaj padla.

Mogoče pa le, saj se je menda prodaja totalno ustavila.
Fiat.
Brez panike.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 26. April 2014, 08:41

Gorazd, če rabiš prevoz povej, zrihtam pocen.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 26. April 2014, 19:41

gorazd0 napisal/-a:Bukev, z dostavo (hlodi) - žled ("hlače itd..") je okol 30m3.
Bukova drva, cepljena, žagana (3-4 x žagana), s prevozom so še vedno okol 60 EUR kubik (Lj - okolica). Je pa res, da je ta cena že ene 4 leta nespremenjena. Dvomim da bo za (nas) končne kupce cena kaj padla.

Mogoče pa le, saj se je menda prodaja totalno ustavila.
Jaz sem si doma naredil kamin (bolj kot ne zaradi lepšega) ampak letos ker sem ga veliko kuril sem se pa z njim tudi ogreval, drugače imam plin za ogrevanje. No in pred zimo sem plačal 50eur m3 bukovih drv razklanih cca.33cm z prevozom do doma. Potem sem plačal pa še par fantov,da so mi vse lepo zložili. Na koncu me je kubik omenjenih drv prišel cca. 60eur.

Letos po žledu sem rekel istemu kmetu ko me je že parkrat klical če rabim drva za naslednjo zimo,da mu plačam 15eur po kubiku razklana na cca.33cm z prevozom. Pa se mi je smejal,da sem bedak. Sem rekel ok, boš ti mene še klical :cool: Od tega je dober mesec in je nazadnje bila njegova cena že 30eur po kubiku.
Vmes sem našel pa že kubik po 25eur. Pa še bo cena padla verjemi. Žled je naredil svoje in ponudba extremno presega povpraševanje.

ps.: In ja prodaja drv se je po mojih info čist ustavila.

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 26. April 2014, 20:32

Boxer - glede na tvoj komentar, bi blo najboljš, da bi ti kmet drva kar lepo na dom prpelov, nažagane in razklane na 33 cm, pa še da bi jih lepo zložu. Ja pa po možnosti zastonj.
Že iz tega, da so ti jih moral fantje zložiti, se vidi, da o spravljanju in pripravi lesa iz gozda nimaš pojma.
Bi moral it kakšen dan mal probat, kako zgleda to garanje, pa bi takoj razmišljal drugače. ; :thdwn
Forester diesel

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 26. April 2014, 22:13

kamsedlo napisal/-a:Boxer - glede na tvoj komentar, bi blo najboljš, da bi ti kmet drva kar lepo na dom prpelov, nažagane in razklane na 33 cm, pa še da bi jih lepo zložu. Ja pa po možnosti zastonj.
Že iz tega, da so ti jih moral fantje zložiti, se vidi, da o spravljanju in pripravi lesa iz gozda nimaš pojma.
Bi moral it kakšen dan mal probat, kako zgleda to garanje, pa bi takoj razmišljal drugače. ; :thdwn
Malo mojega mnenja ker je tema zelo zanimiva.

Napisal si ,da bi bilo najboljše če bi mi kmet drva na dom pripeljal zastonj in še zložil. Drži najrajši bi videl tako varijanto. Ampak tako žal ne gre ker noben ne dela danes nič zastonj niti jaz. Torej ti imaš blago kupci imajo pa denar. Oni so tisti ki postavljajo ceno v primeru ,da je ponudba večja kot povpraševanje drži? :-)

Če imaš blago katerega ni na pretek potem lahko ti postavljaš ceno po milji volji dokler je povpraševanje veliko. Torej se brezveze jeziš in govoriš,da nimam pojma koliko je z tem dela v gozdu. Vem ,da je delo težaško in tudi nevarno (motorke itd...).

Žled je pri nas naredil ogromno škode in zaradi tega se bodo morali gozdovi spucat. Torej kmet in lastniki gozdov bodo morali sanirat škodo ali imajo kupce za drva/hlodovino ali pa jih nimajo. Prej ni bilo lih tako. In ob tem je nastala ponudba lesa/drv močno močno prevelika glede na povpraševanje. Tukaj pa pridemo do cen ki jih pa trg trenutno močno znižuje.

Torej kaj naj jaz osebi ki ima sedaj veliko več drv ponudim ceno 50eur na m3, zato ,da bo njegov trud poplačan? Na drugi strani imam pa že ponudnika za narejena bukova drva 33cm-25eur m3.

To,da so mi jih fantje zložili tudi nima veze saj sem jih pošteno plačal kakor smo se zmenili. Sam cenim čisto vsako delo ki ga človek opravlja ampak žal nekdo zna prodajat roke, nekateri znamo pa kaj drugega.
In zakaj the fuck bi se jaz jebal 3ure pa zlagal drva za recimo 40eur kolikor sem dal 4-fantom. :wtf
Jaz v tistem času skrbim za svoj posel ki mi prinese več dinarčkov. V primeru,da mi ga nebi bi šel pa zlagat drva. thats it.

In ker je tema "kako do denarja".
Jaz se ukvarjam z trgovino,prodajo,nakupi/ekonomijo celo moje življenje. Mene je od majhnih nog trgovine učila ulična scena. Že pri svojih 15letih sem prodajal štumfe mimoidočim na ulicah ljubljane in bežal pred raznimi inšpektorji ter se včasih tudi sklofal ker sem nekaterim odžiral posel ki so tam imeli kakšne štante ali podobno. Kasneje delal pri vsemogočih podjetjih kjer me niti pri eni niso hoteli dat stran, ampak sem odšel sam. Odšel sem ker ko si izjemno dober lahko ti začneš postavljat pogoje delodajalcu ne oni tebi. Danes prodajam/trgujem/kupujem in počnem tisto v katerem sem doktor. Dej mi motorko v roke pa obstaja možnost,da se bom kej poškodoval :/ :lol: Torej niso vsi za vse.

Opažam pa ,da se marsikateri slovenec ne zna prilagoditi trgu in razmeram v državi. Raje samo stokajo in čakajo,da jim bo država nekaj dala. Poglejte ko je napisal @nebivedu če izgubi službo bo šel v gozd in delal drva. Take spoštujem :thup
Torej kako do denarja? Moja zelo velika stranka iz farmacevtskega podjetja pravi:
Denar leži, odvisno je samo kako ga bo posameznik pobral.

ps.: In velikokrat si ljudje zapirate vrata in marsikatere poti ker niste strpni ter imate prevelik ego. :.sup

Uporabniški avatar
motorka
Uporabnik foruma
Prispevki: 184

Odgovor Avtor: motorka » 27. April 2014, 09:30

boxer gre se samo za to da je tvoja ponudba žaljiva, saj bi za ta denar (15€) kmet moral delati in riskirati svoje zdravje in hrbtenico skoraj zastonj. vidi se da nimaš predstave koliko je dela z tem.
Nosi svoje rane na prsih, ne na hrbtu!

PussyG
Uporabnik foruma
Prispevki: 80

Odgovor Avtor: PussyG » 27. April 2014, 09:31

Boxer, ti si zihr v Amwayu! :lol:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov