Subaru - prihodnost znamke

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
Uporabniški avatar
ZdenkoK
Uporabnik foruma
Prispevki: 52
Kraj: Zreče

Re: Subaru - prihodnost znamke

Odgovor Avtor: ZdenkoK » 19. December 2013, 19:02

Tako je - sam imam outbacka 2.0D 2008 uvožen iz Nemčije. Imam ga že skoraj 2 leti, z njm sem prevozil dobrih 40.000km (skupaj jih ima že skoraj 100kkm). Seveda sem imel "srečo", da pred nakupom nisem prebral veliko glede težav z dizli tega letnika, tako da ni bilo dileme kaj kupit. Sem se pa kasneje kar dosti presekiral zaradi prebranega...
Torej pred nakupom sem bil v podobni dilemi kot ti - kaj kupit ? Zahteve : karavana ali SUV (zaradi novega družinskega člana), dizl in 4x4 (me je tastov qashkai navdušil :) ). Gledal sem vse od audija a6, škode octavia in superb, subaru ipd..
Na koncu me je Subaru prepričal - kaj je bilo tisto, zaradi česar sem uzel outbacka ne vem - mi pa definitivno ni žal! (upam da mi tudi ne bo :oops: ). Vozil sem A6, škodo, volvo xc60, ampak nekak najbolje sem se počutil v Outbacku, ženi je bil kolkrtolk ušeč (zdaj ga obožuje :-2 ), meni ful - pa sem ga uzel.

Servise delam na 12-15kkm, strošek cca. 170€ (komplet olje, vsi filtri - servis se dela pri nepooblaščencu), povprečna poraba je slab liter večja kot prikazuje potovalni računalnik - med 7,5 in 8,5 - odvisno al vozim jaz ali moja žena. Je pa res da ga nihče od naju ne špara + klima nonštop ON. Na 15kkm spije dobrega pol litra olja. Izrednih servisov zaenkrat ni bolo :.sup . Menjal sem samo končnike stabilizatorja - original 39€/kom, kar pa je, glede na stanje naših cest žal postalo potrošni material (po slabih 10kkm spet ropočejo :-( )

Kar se same vožnje tiče je sprva bilo malo moteče nagibanje v ovinku - prešaltal sem iz P406 copue, ampak sem se hitro navadil. Vožnja pozimi pa je razred zase, nekih ekstremov sicer nisem sprobaval, ampak v naš klanec sem do zdaj prišel po vsakem snegu (pluženo ali nepluženo, zvoženo ali ne zvoženo), tastu pa z qashkai-jem ni vedno uspelo (oba imava dobre zimske gume Continental :thup ), klanec pa tudi ni zanemarljiv :D.

To je sicer moj prvi subaru, verjetno ne zadnji - upam da bo dobro služil še naprej. Če pa se slučajno pojavi katera od prebranih težav (gred ali sklopka) pa sem tudi že odločen, da se popravi in vozi še nalednjih nekaj let - ampak o tem ko/če bo do tega prišlo - upam da ne :roll: .

Lp,
Z

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 20. December 2013, 10:29

:thup

NejcT
Uporabnik foruma
Prispevki: 208
Kraj: Polnomad
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 20. Marec 2014, 13:00

Žal ne.
Tovarniško je omejeno na 100 km/h, realno pa nekje okoli 80 km/h (vsaj pri meni), nato pa začne utripat.
Uff, sedaj pa moram pljuniti v lastno skledo :wtf

Ta teden sem čistil podvozje odvečne rje in opazil, da imam načeto cevko za vakum pri transferboxu. Seveda sem šel uredit in glej ga zlomka, 4wd deluje na vseh hitrostih. :4r

Tako, da se opravičujem za učenje krive vere, superselect deluje v stalnem štirikolesnem pogonu ne glede na hitrost, le pri vklopu v 4H mora biti hitrost nižja od 100km/h.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov