Torej pred nakupom sem bil v podobni dilemi kot ti - kaj kupit ? Zahteve : karavana ali SUV (zaradi novega družinskega člana), dizl in 4x4 (me je tastov qashkai navdušil
Na koncu me je Subaru prepričal - kaj je bilo tisto, zaradi česar sem uzel outbacka ne vem - mi pa definitivno ni žal! (upam da mi tudi ne bo
Servise delam na 12-15kkm, strošek cca. 170€ (komplet olje, vsi filtri - servis se dela pri nepooblaščencu), povprečna poraba je slab liter večja kot prikazuje potovalni računalnik - med 7,5 in 8,5 - odvisno al vozim jaz ali moja žena. Je pa res da ga nihče od naju ne špara + klima nonštop ON. Na 15kkm spije dobrega pol litra olja. Izrednih servisov zaenkrat ni bolo :.sup . Menjal sem samo končnike stabilizatorja - original 39€/kom, kar pa je, glede na stanje naših cest žal postalo potrošni material (po slabih 10kkm spet ropočejo :-( )
Kar se same vožnje tiče je sprva bilo malo moteče nagibanje v ovinku - prešaltal sem iz P406 copue, ampak sem se hitro navadil. Vožnja pozimi pa je razred zase, nekih ekstremov sicer nisem sprobaval, ampak v naš klanec sem do zdaj prišel po vsakem snegu (pluženo ali nepluženo, zvoženo ali ne zvoženo), tastu pa z qashkai-jem ni vedno uspelo (oba imava dobre zimske gume Continental
To je sicer moj prvi subaru, verjetno ne zadnji - upam da bo dobro služil še naprej. Če pa se slučajno pojavi katera od prebranih težav (gred ali sklopka) pa sem tudi že odločen, da se popravi in vozi še nalednjih nekaj let - ampak o tem ko/če bo do tega prišlo - upam da ne
Lp,
Z