Pričakovana normalna življenska doba sklopke
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Pričakovana normalna življenska doba sklopke
Torej... Včeraj sem se namenil na izlet in kaj ugotovim, ko se začnem z avtom peljat? Sklopka drsi... S včeraj na danes in to kar precej.
Ker sem na izlet vseeno šel, sem opazil tudi, da je tekom dneva sklopka tudi nehala drseti in to kljub vožnji navkreber (Nanos)... Zvečer, po tem ko je avto stal nekaj ur na hladnem, je spet malce drsela in spet tako, da najbolj na začetku, potem pa vedno manj.
A je 60k km, kolikor ima ta sklopka za seboj, ob upoštevanju občasnih vlek prikolice (največkrat manjša prikolica z 2 motorjema, bolj poredko pa avto prikolica s kakšnim avtom) ter tu pa tam kakšne 'light off-road' vožnje (npr. Pohorje ob klubskem srečanju), sprejemljiva življenjska doba?
Je morda možno, da pušča semering za vztrajnikom in se lamela malce zapaca z oljem - klub temu, da pa ne pušča toliko, da bi pod avtom nastajale lužice?
D.
Ker sem na izlet vseeno šel, sem opazil tudi, da je tekom dneva sklopka tudi nehala drseti in to kljub vožnji navkreber (Nanos)... Zvečer, po tem ko je avto stal nekaj ur na hladnem, je spet malce drsela in spet tako, da najbolj na začetku, potem pa vedno manj.
A je 60k km, kolikor ima ta sklopka za seboj, ob upoštevanju občasnih vlek prikolice (največkrat manjša prikolica z 2 motorjema, bolj poredko pa avto prikolica s kakšnim avtom) ter tu pa tam kakšne 'light off-road' vožnje (npr. Pohorje ob klubskem srečanju), sprejemljiva življenjska doba?
Je morda možno, da pušča semering za vztrajnikom in se lamela malce zapaca z oljem - klub temu, da pa ne pušča toliko, da bi pod avtom nastajale lužice?
D.
Druga varianta bo, ker sklopka naj bi zdržala tam okol 150 do 200.000 kilometrov. (kot zanimivost - kolega jo ima v renault meganu še prvo pri 327.000km).
Ko avto stoji na miru, se nabere malo olja na lameli in ta drsi, med vožnjo se posuši in segreje, tako da gre olje stran. Ko pa spet ustaviš, se pa olje začne spet nabirat.
Ko avto stoji na miru, se nabere malo olja na lameli in ta drsi, med vožnjo se posuši in segreje, tako da gre olje stran. Ko pa spet ustaviš, se pa olje začne spet nabirat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
kar je nebivedu napisal praviloma drzi, je pa res da so subaruji praviloma zlo neisprosni do sklopk in ob malcek bolj grobi voznji sklopka komot zacenja spodrsavat v slabih 100k km
seveda je semering tudi cist logicna razlaga
ps
a si jo kdaj zazgal, al pa se je slucajn kdaj vohala brez nekega pravega razloga?
ps
a si jo kdaj zazgal, al pa se je slucajn kdaj vohala brez nekega pravega razloga?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Zasmrdela je že kdaj, ob kakem manevriranju z avto-prikolico... Kar tako brez razloga pa ne.birdy napisal/-a:kar je nebivedu napisal praviloma drzi, je pa res da so subaruji praviloma zlo neisprosni do sklopk in ob malcek bolj grobi voznji sklopka komot zacenja spodrsavat v slabih 100k km
ps
Se mi pa je že tu pa tam zazdelo, da smrdi po skurjenem olju, ponavadi po daljši avtocestni vožnji, tako da sumim semering (čeprav sem ga ob menjavi sklopke in vztrajnika tudi zamenjal).
Zdaj pa spet vprašanje - če bom menjaval semering in bom že imel avto narazen, a naj menjam tudi sklopko?
Ahh, mar bi si Citroëna nabavu, bi vsaj mel opravičilo. :7n
D.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
V bistvu to sploh ni vprašanje...birdy napisal/-a:glede na to da je semering 20€ bi ga jst menjal....
Pač pa - ali menjati tudi sklopko, čeprav je morda šele na 1/2 življenjske dobe?
Med drugim bo treba narediti tudi tavelik servis, saj ima avto nekaj čez 200000km... Morda ob tem urediti še tesnila ventilov in zamenjati glavne / ojnične ležaje.
D.
Avto je imel malo km ko sem ga kupil (8k), je pa res, da sem bil zadnje čase, ko je zasmrdelo kar polno naložen upam, da še ne bo čas za menjavo.subi92 napisal/-a:Če je bila kdaj prej zažgana in posledično zdrsi je možno ja, drugače ne bi smela, najverjetneje si kupu avto z malo km. Kako pa kaj žena voz![]()
![]()
Pozdrav iz Oševka
hvala za odgovor pa srečno novo leto vsem skupaj
Bom uporabil kar to temo da ne odpiram nove.
Pri Legaciy-u letnik 05 mi je zadnjih nekaj dni pri sklopki nekaj cvili. Verjetno kak potisni ležaj?
Največkrat ko je avto hladen, potem to cviljenje preneha.
Ali je potrebna čimprejšnja menjava, ter če je smiselna samo menjava ležaja ali vse komplet če se že menja?
Ker sklopka se mi zdi da bi morala bit še uredu (moje mnenje)
Avto ima pa 90k/km
Pri Legaciy-u letnik 05 mi je zadnjih nekaj dni pri sklopki nekaj cvili. Verjetno kak potisni ležaj?
Največkrat ko je avto hladen, potem to cviljenje preneha.
Ali je potrebna čimprejšnja menjava, ter če je smiselna samo menjava ležaja ali vse komplet če se že menja?
Ker sklopka se mi zdi da bi morala bit še uredu (moje mnenje)
Avto ima pa 90k/km
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost