Forester diesel - auspuh

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 04. Januar 2011, 23:15

za pameten denar je vse naprodaj;

načeloma gre pa na mojega; enkrat... :?
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 05. Januar 2011, 06:47

Za montažo sem se zmenil že ene petkrat :lol:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

jezdec
Uporabnik foruma
Prispevki: 94
Kraj: Vransko

Odgovor Avtor: jezdec » 05. Februar 2011, 21:22

Na žalost je na mojmu foresterju auspuh tud že čist rjav... sem na sevisu opozoru na to pa so ga sam mal z bronzo prešprical....čez tri mesce je blo pa isto...?? ŠKODA!!! očitno tudi Subaru ni več tisto kar je nekoč bil!!??

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 05. Februar 2011, 23:01

sestrojebec je kupu xsaro pa je dobu akrapovica na avtu ;) tak da probi povprašat kok hočjo met, k me res zanima.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 06. Februar 2011, 00:27

jezdec napisal/-a:Na žalost je na mojmu foresterju auspuh tud že čist rjav... sem na sevisu opozoru na to pa so ga sam mal z bronzo prešprical....čez tri mesce je blo pa isto...?? ŠKODA!!! očitno tudi Subaru ni več tisto kar je nekoč bil!!??
To kar včasih počnejo na (nekaterih) servisih res ni dobra reklama za subaru, ne moreš pa zdej cele znamke po tem sodit.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4469
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 06. Februar 2011, 06:45

strojnik005 napisal/-a:sestrojebec je kupu xsaro pa je dobu akrapovica na avtu ;) tak da probi povprašat kok hočjo met, k me res zanima.
A za nalepko? :7n Kolikor vem, za Citroën (še) ne delajo izpuhov.

Glede na to, da hočejo samo za lonce za moped svojih 700-800 €, bi za avto lonce verjetno hteli kakih 1500+, za celoten izpuh pa 3000-4000.

D.

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strojnik005 » 06. Februar 2011, 09:14

danci,od enga tehnologa iz akrapovica ga je kupu, in si ga je vrjetn sam naredu, al pa najbolši približek vzel ;)

jezdec
Uporabnik foruma
Prispevki: 94
Kraj: Vransko

Odgovor Avtor: jezdec » 06. Februar 2011, 09:52

strumf666 napisal/-a:
jezdec napisal/-a:Na žalost je na mojmu foresterju auspuh tud že čist rjav... sem na sevisu opozoru na to pa so ga sam mal z bronzo prešprical....čez tri mesce je blo pa isto...?? ŠKODA!!! očitno tudi Subaru ni več tisto kar je nekoč bil!!??
To kar včasih počnejo na (nekaterih) servisih res ni dobra reklama za subaru, ne moreš pa zdej cele znamke po tem sodit.
Govoril sem o nekvaliteti izdelave Subaru vozil, katere posledica je recimo rjavenje auspuha...servis tukaj nima veze...! čeprav, je bil tudi njihov pristop zgrešen.
Istočasno pa dvomim, da bi na katerem koli servisu v SLO dotično zadevo sanirali z menjavo....

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. Februar 2011, 10:15

strojnik005 napisal/-a:sestrojebec je kupu xsaro pa je dobu akrapovica na avtu ;) tak da probi povprašat kok hočjo met, k me res zanima.
Sej to ni neka skrivnost, Akrapovičevi spletni strani: http://www.akrapovic.com/si/ je celo seznam produktov za avtomobile. Ampak gre za bolj nova in malo dražja vozila. Cene izpušnih sistemov se pa začnejo nekje pri ceni xsare. Tko da.... tehnolog je poleg koledarja dobil še nalepke in eno nalepil na odbijač. Možno bi pa sicer bilo da je na šihtu vzel odpadne cevi in kak lonec in to sam zvaril v en izpušni sistem. Ampak temu lih ne morš rečt Akrapovičev izpuh.. to je k da bi vzel armanijeve odpadke jih dal skp in reku da maš Armanijevo obleko. :)

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 06. Februar 2011, 12:26

Vidim, da je tema o zarjavelih auspuhih na novih Foresterjih ( velja tako za dizelaše kot bencinarje ) še vedno aktualna oz. bo s staranjem vozil čedalje bolj.Prepričan sem, da je izdelovalec Subaru s tem seznanjen in bi moral, če da kaj na svoje ime odreagirati - vpoklicati prodana vozila in zadevo odpraviti (zamenjati ).Je pa seveda vprašanje, če je Subaru dovolj " močan ", da si to lahko privošči oz. kolk jih to sploh moti.
Mene kot potencialnega kupca zelo, pa verjetno nisem edini.
Da daš 30k in več za voz, pa po pol leta že gledaš tisto rjavino - halo !

Lp

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 06. Februar 2011, 13:53

Začnite s črno štrihat, ne z bronzo; se bo vsaj malo manj videlo;

Imajo pa foriji očitno že od začetka slabše izpuhe (sem že pisal, kako mi je trgovec povedal, da dokler niso prišli Foresterji ven, skor nobenga lonca ni prodal); pa ne vem zakaj;

sicer pa - zaradi malo površinske rje avto ne bo ostal na cesti :)
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strojnik005 » 06. Februar 2011, 13:57

irCAR81 napisal/-a:
Sej to ni neka skrivnost, Akrapovičevi spletni strani: http://www.akrapovic.com/si/ je celo seznam produktov za avtomobile. Ampak gre za bolj nova in malo dražja vozila. Cene izpušnih sistemov se pa začnejo nekje pri ceni xsare. Tko da.... tehnolog je poleg koledarja dobil še nalepke in eno nalepil na odbijač. Možno bi pa sicer bilo da je na šihtu vzel odpadne cevi in kak lonec in to sam zvaril v en izpušni sistem. Ampak temu lih ne morš rečt Akrapovičev izpuh.. to je k da bi vzel armanijeve odpadke jih dal skp in reku da maš Armanijevo obleko. :)
nalepke glih nima ;) je pa iz konceu narjen bol kot ne.

Uporabniški avatar
Perezvon
Uporabnik foruma
Prispevki: 131

Odgovor Avtor: Perezvon » 06. Februar 2011, 21:04

Na enem nemškem forumu sem prebral, da naj bi v letu 2010 Subaru zaradi številnih pritožb izboljšal kakovost litine izpušnih loncev, ki naj bi manj rjavela.

Mene malo rje niti ne bi motilo - bi imel vsaj izgovor, da dam nekaj takega gor, kot je Skytune - naredi res lep boxer zvok diesla:

http://www.youtube.com/watch?v=sdsSIltE9yA

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 07. Februar 2011, 14:58

Perezvon, verjetno si mislu v letu 2011 in ne 2010, ki je že za nami. Upajmo, da je v tem kaj resnice.
Tole z Legacyjem je pa super, bi blo pa zanimiv zvedet za ceno te predelave.
Lp

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 08. Februar 2011, 00:16

uau; lep zvok. :shock:
Fiat.
Brez panike.

Odgovori

Kdo je na strani