Vrechin Cruiser HDJ81 - Scottie

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5059
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 16. April 2011, 08:47

Krasen filmček :.sup
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 16. April 2011, 22:13

Mal me zanimajo te zadeve. Kaj pa je še bol resnga kot Okrog afrike? ;-)

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1404
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. April 2011, 22:21

Mislil sem bolj resno od najinih trenutnih triparij. :-)

Okoli Afrike iti je resna zadeva, predvsem finančno, daleč preresna za najin doseg.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 01. Junij 2011, 12:48

Nekaj fotk z zadnjega Velebitaškega potepanja.

Razgledi z ene manj znanih cest, ki štarta par kilometrov južno od Paklenice, se vzpne do sistema planot na cca 1000 m.n.v. in preko njih vodi v smeri SE do prelaza na Tulovih gredah, kjer se priključi znani stari cesti čez prelaz sv. Rok.

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... 105_07.jpg

Stara cesta čez prelaz sv. Rok je že skoraj preveč znana med malo bolj avanturistično naravnanimi vozniki, predvsem motoristi. Na parih km sva srečala tri večje skupine (>10 komadov) Nemških motoristov in eno familijo Čehov, ki so v želji obvoziti cestnine in tunelnine malo zalutali. ;-)

Nato sva se pomaknila nekoliko severneje, kjer severno stran Velebita prepreda pravi labirint starih poti in cest. Večina je slepih, a omogočajo ugodne dostope za peš ture po Velebitu. Načrtno vzdrževane so le redke. Za prevoznost se skrbi sproti, po potrebi.

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... 105_05.jpg

Glavni cilj 4wd dela izleta so bili ostanki JNA "trdnjave" - opazovalnice, radiotelegrafskega vezišča - Panos. Fenomenalna lokacija z norim razgledom.

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... 105_08.jpg

Zaradi težje dostopnosti in posledično manjše obiskanosti se tukaj najde precej več JNA artefaktov kot na drugih podobnih lokacijah, ki sem jih do sedaj uspel obiskati.

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... 105_09.jpg

Dvosojna žarnica še deluje, prav tako je nedotaknjen set za kloriranje vode. :D
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 08. Julij 2011, 08:48

Malo updejta, da ne bo kdo slučajno mislil, da ja Scottie folcvagen, ki dela, brez da bi se mu lastnik posvečal.

Letošnja Afrika se je izkazala izredno budget-friendly, tako da mi je na koncu celo ostalo nekaj cvenka za kakšno še ne najbolj nujno opravilo.

Recimo Toyotine boschpumpe, izdelane pred letnikom 93, imajo tesnila, ki ne marajo modernega nizkosulfatnega, premalo mastnega dizla. Posledično vse takšne pumpe dandanes malenkost solzijo, tudi tale v Scottie ni bila izjema, že od nakupa naprej je bilo okoli pumpe vse malenkost mastno.
Sem se pogovoril z lokalnim boschPumpHackerjem, ki mi je dal "an offer I couldn't refuse" in voila, pumpa je dobila komplet novih tesnil, O-ringov ... Odstranila se je še ACSD enota, prvič ker tako ni več delovala, drugič ker je ne rabimo in tretjič, ker zna zadeva v redkih primerih zaštekati in raztrgati notranjost pumpe.
Super. Vendar po slabih 1000km, na na srečo ne preveč nagužvani cesti, presenečenje: Scottie samovoljno potegne na 3900 obratov (max, nastavljen na pumpi) in neha reagirati na pedal za gas. Tisti, ki še niste kaj takšnega doživeli, verjamite na besedo, da je strašno, ko ti 4.2L mašina rohni na maksimumu brez tvoje kontrole. Bogi Twingo pred mano se ni zavedal, kaj mu preti, ko se je Scottie na vso moč pognala nadenj, želeč ga poj***** Na srečo sem uspel pravočasno odviti, zapremzati in celo motor je ugasnil na komando.
Po slabi uri šraufarije ob cesti sem ugotovil, da zobati jermen ni preskočil in da je turbina še pridna (največji strah, če bi popustilo tesnilo na kompresijskem delu in bi se začela Scottie hraniti na lastnem motornem olju ...). Ostala je se boschPumpa, zato sem poklical mojega boschpumpHackerja in sva se odločila, da bo najbolje

http://matematika.fri.uni-lj.si/damjan/ ... eka_01.jpg

Ugotovitev?
Kirurg pozabil škarje v pacientu, ko ga je zašil nazaj. :lol:
Oziroma majhen košček gume (tesnila) zaštekal regulator pumpe na max. Tako da garancijsko popravilo in še en set novih tesnil.

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 08. Julij 2011, 10:56

neki podobnega sem idel na youube ko je bmw X5 lavfal na poln gas se je že vse bel kadil okrog.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1472

Odgovor Avtor: mesecnik » 08. Julij 2011, 11:21

Nekaj podobnega se je zgodilo meni v prvih dneh lastništva forija turbo. Gumijasta zaščita na zajli za plin, ki naj bi preprečevala, da v notranjost bovdna pride svinjarija, se je snela in zataknila pod vzmet od zajle za plin. Posledica: štandgas pri 5500 obratih. :x

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 08. Julij 2011, 12:32

vrecha napisal/-a:Nekaj fotk z zadnjega Velebitaškega potepanja.
Imaš od tega potemanja kakšne GPS track-e? Jaz bi tole zelo rad ponovil, najverjetneje z mopedom...

Bi pa vseeno rad vedel, kam bom prišel - čisto v 'neznano' ne grem rad.

D.

NejcT
Uporabnik foruma
Prispevki: 208
Kraj: Polnomad
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 08. Julij 2011, 12:42

Kaj maš zdej novo pumpo al ti je to poservisiral?

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 08. Julij 2011, 14:16

@danci1973:
Čisto vsega ne beležim, samo tapomembne stvari. Pošljem sporočilo.

@NejcT:
Le tesnila. Dvakrat, da bo bolj ziher. ;-)

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5059
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 08. Julij 2011, 14:19

Taka pi......a se je meni naredila na Golfu malo pred Črnuškim križiščem,edina sreča,da je gorela zelena.Sem se pa ustavil takoj za drugim križiščem :shock: :lol: Je pa zadeva šla v iberture kot smo takrat rekli,se pravi da je motor laufal na olje.
Ps.sem pa videl tvoju mrcino pri Vinderju.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
pero999
Uporabnik foruma
Prispevki: 1463

Odgovor Avtor: pero999 » 08. Julij 2011, 14:35

Karel.... golf ni avto! :lol:
Legacy 2.0 GL

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 08. Julij 2011, 16:27

ja tud najboljšim se zgodi, počasi bo pa boljša kot je bila nova Vrecha :cool:

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 08. Julij 2011, 23:40

... počasi bo pa boljša kot je bila nova Vrecha
Lepo se slišijo takšne besede, a vseeno - novo je novo in to je le enkrat.

V zvezi z novo pločevino me druga stvar mori - kje je sploh še najti resnično kvaliteto, kateri od avtov, ki jih danes nove kupujemo, bodo čez dvajset let še vozili, na katere bomo gledali kot na klasiko, za katero se splača malo potruditi in jo dlje držati pri življenju?
Zdi se, da med nam smrtnikom dosegljivimi avtomobili zadnjih let manjka presežkov, vse se zliva v eno podobno zadevo, v marsikaterem pogledu sicer tehnično dovršeno, a narejeno tako, da ja nebi trajalo ...

Melanholičen, ta večer ... :lol:

NejcT
Uporabnik foruma
Prispevki: 208
Kraj: Polnomad
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 09. Julij 2011, 12:04

LC 120 :lol:

Kar poglej koliko jih je. Bi rekel da je najštevilčnejši na cesti. Delov bo ogromno ;-)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov