Vse manj lastnikov se odloča...

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 23. Januar 2012, 15:12

jest tud mislim, da je minus subarujev to, da ne grejo v korak s časom... Včasih so bili vodilni pri bogati serijski opremi. In preveč se predajajo (sicer ne vem katerim oblikovalcem) čudnim oblikam. Tale tazadnji legacy in outback sta tak mimosun, da ne vem, kaj bomo kupovali čez 10 let, ko bojo nekako dosegljivi. Modeli 2004-2010 so bili kar dobro prodajani pomoje. Ne vem zakaj je potem treba tok spremenit izgled.

Pa še včeraj mal sprašujem enga o outbacku dieslu 2008, in izvem da nima 6. brzine? :shock:

mislim pa, da se bo xv kar uredu prodajala, če bojo le dost reklamirali na ciljni publiki... mladina.

sraufek
Uporabnik foruma
Prispevki: 58
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: sraufek » 23. Januar 2012, 18:21

Problem Subarjujev je to, da imajo kar visoko ceno, nekako na nivoju bolj "prestiznih" nemskih znamk. Oblika je res bolj za casom, ceprav meni osebno ni zgresena.
Kvaliteta pa pri nobeni uveljavljeni znamki ni vec to kar je bila nekoc. Golf 2 je recimo en lep primer. Novejse znamke, ki se sele prebijajo na trg, se potrudijo, da naredijo kvaliteten avto ostalim se pa nekak jebe.

Kar se tice dizel motorjev je pa za moje pojme 1.9 TDi iz VW grupe najboljsi.
Da pa ne bom offtopic :twisted: ljudje in njihova poraba: vecina jih naklada in to zavkrozijo na dol.
Dirkac kroznih krozisc

Uporabniški avatar
TedyBi
Uporabnik foruma
Prispevki: 433
Kraj: obala

Odgovor Avtor: TedyBi » 24. Januar 2012, 09:41

Meni osebno so novi subaruji všeč. Outbacka ali pa Tribeco bi kar mel. Impreza pa, če je mal nabildana (beri wrx).
Glede previsoke cene pa se strinjam, sploh če upoštevam njihovo politiko da za isto ceno v ameriki dobiš skoraj dva subaruja.
Glede uporabljenih materialov... Nekaj gre zagotovo na račun večje varnosti, nekaj pa zagotovo na račun večjega dobička.

Paradni konj Subarujev je stalni 4x4 in bokser motor. Tega se držijo. Ostalo pa gre pač v korak s časom in borbo za kupce. Stalno prilagajanje trgu privede do iskanje novih niš in sklepanje kompromisov. Skoraj je ni tovarne na svetu, ki kupcem ne ponuja 4x4 pogona. Tu se peščica lahko kosa z pogonom od Subaruja, večina pa niti ne doseže X-a. Subaru razvija pogon že desetletja drugi leta.
Tako jih razume z raznimi kiksi oz poskusi zadovoljevanja modernih kupcev. Mene pač niso zadovoljili, da avto leta 2007 nima potovalnega računalnika ali pa radio ne predvaja mp3. Plastika je trda (neprijetna), tapicerija pa, domači hišni predpražnik za 5 evrov je boljši. Ampak to so malenkosti. Če bo z rednim vzdrževanjem vzdržal toliko kot je moja bivša GT-jka, kateri sem bil že nevemkateri lastnik in je meni pri 230kkm še vedno delovala ter nikoli pustila na cesti, potem bo mojega gozdarčka zagotovo peljala še moja hčerka, če bo seveda žena dovolila. :lol:
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1476

Odgovor Avtor: mesecnik » 24. Januar 2012, 18:46

Zanimivo, kako je Subaru začel že pred leti šparati pri materialih v notranjosti. Moj Forester S-turbo ima armaturo oblečeno v nekaj mehkega na otip. Moti me zelo poceni imitacija lesa. Ima pa zelo kvalitetno usnje, ki še po 10ih letih ne deluje skoraj nič utrujeno.
Potem sem to primerjal s kolegom, Legacy 2.0 letnik 2004. Na daleč še kar všečna notranjost, ko jo pogledaš od bližje ali celo potipaš, pa totalna žalost. Isto velja za Foresterja druge generacije. Najbolj bedni so tisti plastični vložki, ki kao spominjajo na brušen aluminij. Ja, če si slep, na rokah imaš pa smučarske rokavice. Pa ko malo pritisneš s prstom na te "vložke", se vse zvija. :roll: :x
Še bolj neprijetno presenečen sem bil, ko sem enako sranje opazil v najnovejšem Outbacku. Mater, cena premijska, materiali pa slabši kot v Dacii. Kaj za vraga odgovornim ni jasno? :x

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 24. Januar 2012, 19:24

Ja " mesečnik " glede plastike se popolnoma strinjam s tabo. Tudi na mojmu pol leta staremu foriju so se takoj ko je zunanja temperatura padla okrog ničle, že pojavili črički na obeh zgornjih vogalih.
Na vse ostalo zaenkrat nimam pripomb, no razen na auspuhu se že pojavlja standardna rja.
Tisto o takšni razliki v ceni novih Subarujev v ZDA oz. EU. kar je zapisal eden od predhodnikov pa tud men ni čist jasno.

Uporabniški avatar
TedyBi
Uporabnik foruma
Prispevki: 433
Kraj: obala

Odgovor Avtor: TedyBi » 25. Januar 2012, 10:51

za lažjo predstavo nekaterim:

dolar/euro=0,767

impreza sti; zda 26150 / slo 54400

outback; zda 17900 / slo 42000

tribeca; zda 23500 / slo 64500

Cene za zda so preračunane v euro. Primerjave so osnovni modeli. Izračunano pomeni, da slovenec plača 2x več kot američan.
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 25. Januar 2012, 11:16

TedyBi napisal/-a:za lažjo predstavo nekaterim:

dolar/euro=0,767

impreza sti; zda 26150 / slo 54400

outback; zda 17900 / slo 42000

tribeca; zda 23500 / slo 64500

Cene za zda so preračunane v euro. Primerjave so osnovni modeli. Izračunano pomeni, da slovenec plača 2x več kot američan.
Če pa še uzameš njihovo povprečno plačo, pol pa itak znak padeš. :oops:

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 25. Januar 2012, 12:05

outback je kot pri nas clio z vso opremo! :cool:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov