Meni osebno so novi subaruji všeč. Outbacka ali pa Tribeco bi kar mel. Impreza pa, če je mal nabildana (beri wrx).
Glede previsoke cene pa se strinjam, sploh če upoštevam njihovo politiko da za isto ceno v ameriki dobiš skoraj dva subaruja.
Glede uporabljenih materialov... Nekaj gre zagotovo na račun večje varnosti, nekaj pa zagotovo na račun večjega dobička.
Paradni konj Subarujev je stalni 4x4 in bokser motor. Tega se držijo. Ostalo pa gre pač v korak s časom in borbo za kupce. Stalno prilagajanje trgu privede do iskanje novih niš in sklepanje kompromisov. Skoraj je ni tovarne na svetu, ki kupcem ne ponuja 4x4 pogona. Tu se peščica lahko kosa z pogonom od Subaruja, večina pa niti ne doseže X-a. Subaru razvija pogon že desetletja drugi leta.
Tako jih razume z raznimi kiksi oz poskusi zadovoljevanja modernih kupcev. Mene pač niso zadovoljili, da avto leta 2007 nima potovalnega računalnika ali pa radio ne predvaja mp3. Plastika je trda (neprijetna), tapicerija pa, domači hišni predpražnik za 5 evrov je boljši. Ampak to so malenkosti. Če bo z rednim vzdrževanjem vzdržal toliko kot je moja bivša GT-jka, kateri sem bil že nevemkateri lastnik in je meni pri 230kkm še vedno delovala ter nikoli pustila na cesti, potem bo mojega gozdarčka zagotovo peljala še moja hčerka, če bo seveda žena dovolila.