Nissan Patrol

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
NejcT
Uporabnik foruma
Prispevki: 208
Kraj: Polnomad
Kontakt:

Nissan Patrol

Odgovor Avtor: NejcT » 03. November 2010, 11:01

Evo, da predstavim stroj, ki ni mogel iz blata rešiti Vrechino Yoto.

Hyundai Terracan, letnik 2002, CRDi 2.9, Common Rail. Naslednik Galloperja (nevem zakaj nižji!?) Podvozje kopija Pajera, Motor naj bi bil eden najboljših pri Hyundai-u. Kupljen lani februarja. Po namembnosti se bo poizkusil približati Scottie-ju. Samo par tehničnih težav treba še prej rešit. Laughing

http://www.shrani.si/f/3l/9E/2GfA7BxQ/s ... pymala.jpg

Aja pa upam, da se še kdaj vidimo na Vrhniki. Nekaj Hyundai Galloperjev se nam mogoče pridruži če boste za.

LP Nejc

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 03. November 2010, 14:38

spremlej temo "vseen se gremo vozit" al neki tazga, pa upam da se kdaj vidimo

dobrodosel

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma
Prispevki: 1144
Kraj: Zraven soseda

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 03. November 2010, 14:52

A to je 150 konjev ... jazt sem imel 2003 164 kavalov, mi nikoli ni blo jasno, da mi je žrl samo 10L za tako veliko kanto in 'ogromen' motor.

Pa še pelje se dobro, edino kak šepra mu zadaj manjka :D

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 03. November 2010, 18:54

Pozdrav, Nejc!
:.sup
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

NejcT
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 14. Junij 2011, 12:30

Po dolgem času spet post na forumu. Šola zahteva svoje.

Da ne bo pomote, ostajam simpatizer subarujev, čeprav iz hyundaia nisem šel na subaru ampak na nissan. Vrechin Scottie ima konkurenco :-box
Slike bodo :)

Imam pa par vprašanj, pa se mi zdi, da bi lahko tukaj veliko boljše odgovorili kot na drugih dotičnih forumih :oops:

1. V Nissanu moram noter obleči sredinski naslon, ker dno manjka. Tako razmišljam da bi po merah izrezal aluminij in ga položil noter. Kje bi se dalo dobiti zelo tanke (2mm) aluminijaste plošče recimo kvadrature 1m x 0,5m?

2. Plastične navoje, katere imam na stikalih za dodatne luči so že precej znucani.(napokani). Ker nočem da se mi stikala vrtijo okoli, ko jih vklapljam me zanima kje bi se tako robo dalo dobit. Ma to običen merkur/baumax/haus?

3. Zanima, me če ima kdo oziexplorer karte za severni Velebit, Albanijo, Turčijo in Iran. Nekaj sem šaril po internetu, določene ruske strani imajo vojaške specialke ki bi bile super ampak tam mi ali javi virus ali pa so plačljive.

4. Malo reklame. Če se kdo zanima za Hyundai Terracana (slika zgoraj), bo od Julija naprodaj.

Hvala za odgovor!
Nejc

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 14. Junij 2011, 12:54

Stikala lahko dobiš po ugodni ceni v IC-Elektroniki. Jaz vedno tam nabavljam tako robo, ponavadi so cenejši od kakega conrada. Res pa je, da v konradu imajo tudi šminkaste sorte stikal.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 14. Junij 2011, 12:58

Patrola si? Moj sošolc je mahr za patrole, pa delu ma tud dost doma. Ko boš mel link od hjundaja na avtonetu ga pa le nalimi ;-)

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 14. Junij 2011, 13:15

Živela pridružena potovalno - offroad sekcija Subaru foruma! Vedno več resnih ekip se nabira.
:-2

Konkurenca?
Ma ne, kvečjemu simbioza. :-pivo
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. Junij 2011, 17:35

Za ozija imam jaz hrvaško in slovenijo, pa mal afrike.

slovenijo imam pa celo 1:5000 (pride ene par DVD-jev).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

NejcT
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 14. Junij 2011, 17:41

BackW00d napisal/-a:Stikala lahko dobiš po ugodni ceni v IC-Elektroniki. Jaz vedno tam nabavljam tako robo, ponavadi so cenejši od kakega conrada. Res pa je, da v konradu imajo tudi šminkaste sorte stikal.
Hvala bom preveril. Se pa bolj nagibam da bi kupil matice z istim fijem ampak bi morale biti po širini zelo tanke, ker so stikala blizu ena drugemu. Skrbi me tudi, kako bi šle kovinske matice na plastičen navoj, da ne bom preveč zategnu pa bo šlo v maloro :?

Nekej kart sem stauhou po torrentih, če delajo vas obvestim, pa če bo kdo potreboval...

LP Nejc

NejcT
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 08. Julij 2011, 11:41

evo še dve vprašanji, ker vem da ste maherji tu gori.

Patrol pri menjavanju prestav včasih zelo težko, ali pa sploh noče prestavit v drugo. Se mi je že zgodilo to v klancu, pa sem se moral skoraj ustavit, pa v prvo prešaltat, nato je v drugo prešaltal normalno. :shock: Naj pa bi že enkrat bil menjan ležaj na menjalniku...

Druga stvar, ki me informativno zanima pa se tiče turbine. Ta sicer dela normalno, se jo tudi lepo čuti ko avto pospešuje, ampak je precej glasnožvižgajoča. šnork še pojača zvok. Ima pa kolega v Kočevju isto mašino, pa sicer je žvižgajoča, samo ne tako močno. Se mi pa zdi, da se v klanec avto kar namatra in ne gre več kot 60/70, glede na 120k ki naj bi jih zver imela pod havbo. Je možno, da je v turbini sneta ali bohnedaj napokana kakšna cev? Avto ne kadi, kot pa sem že omenil, se turbina čuti pri pospeševanju tako da dokaj normalno (vsaj pri obratih nad 1500) dela. Priporočate?

Pa še ena spy fotka:
http://www.subaru-slo.net/userpix/1226_NIK_0949_1.jpg

LP Nejc

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 08. Julij 2011, 12:09

1. Mogoče bo sčasoma treba še enkrat menjalnik odpret - sinhron? Do takrat pa guglaj in probaj, če pomaga:
->double declutch<-
Ceneje in nujno preveriti, kako je kaj z oljem v menjalniku (in povsod drugod).

2. Odprt izpuh, snorkel, zaradi tega se turbina vsekakor bolj sliši kot pri standardnem setupu.
Glede končne hitrosti v klanec moraš upoštevati, da imaš 35ke, standardne gume so pa 31ke, to pobere veliko navora.
Če bi bilo kaj ključnega snetega, bi hitro opazil.

Priporočam (se za) čimprejšnji pregled in probo. :lol:

Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma
Prispevki: 346
Kraj: Suhorje, brkini

Odgovor Avtor: lupastro » 08. Julij 2011, 12:11

Ne vem kolko je povezano...na golfu IV 1.9 TDI smo imeli podoben problem.

V klanec ni šlo, dimilo ni, sam turbino si pa vseeno slišal.

Na koncu je bilo rečeno, da je težavo povzročalo stikalo na turbini, ki skrbi, da tlak ne naraste čez dovoljeno vrednost. Kolkor je meni kaj jasno bi moral bit v bistvu to del ali celo sam wastegate ventil.

Fajn odpravi.

LP

Luka

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 08. Julij 2011, 13:54

Pred dvanajstimi leti sem imel patrola 3.3TD, ki je imel 120ps. Sicer robusten avto in še dodatno sem imel okovanega. Takrat še niso kaj dosti komplicirano, če si imel želežniški profil spredaj in pa zadaj. Blatnike sem imel izbočene z dodatno zelo robustno plastiko tako, da če se je nekdo naslonil name ni prišek kar tako do pločevine. Sem pa imel podobne težave z mašino kot imaš ti. Avto ni šel v klanec. Ko sem dal izmeriti kompresijo, so ugotovili, da na dveh cilindrih kompresija ni v redu. Potem so mašino odprli, zamenjali nekaj puš na sedežih ventilov toda mašina tudi po tem ni delala v redu. Trikrat so še štelali ventile nakar sem obupal in patrola prodal. Sedaj imam LC95 letnik 1998 in nimam nobenih težav. Je pa res, da tubo diesel mašin ne smeš tiščat, ker potem imaš prej opisane težave. Če želim tiščat, potem se raje usedem v imprezo. So pa patroli nasploh imeli težave z glavami in menda tudi turbinami 6 cilindrskih motorjev. Kolega ima nekaj let starega teranota in mu je tudi šla turbina. Najbolje je, da za začetek izmeriš kompresijo.
Impreza Sti 08

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 08. Julij 2011, 23:01

je kar razlika v zasnovi motorja v patrolu med 3.3 in 2.8. 3.3 naceloma velja za bolj problematicnega, 2.8 pa ob rednem vzdrzevanju za neproblematicnega. doma smo imeli 8 let patrola GR z 2.8 TD motorjem(avto je bil kupljen nov novcat in je imel ob prodaji slabih 180.000 km, lastil si ga je fotr).

turbino se je v avtu kar slisalo, veliko bolj kot se jo slisi v novejsih dizlih (recimo na mojem puntotu 1.9 mjet, ali pa na holcvagnih dizel), moci v klanec pa je hitro zmanjkalo ze pri MT gumah dimenzije 31, tako da je bilo treba veliko vec saltati kot je treba sedaj, v novejsih dizlih. npr. cez ljubelj je bil nacin voznje zelo podoben kot z sibkejsim bencinarjem (fiat uno 60KM)

ce imas moznost, poglej z nekom, ki ima vec konkretnih izkusenj s sraufarijo na teh avtih, drugace pa to, o cemer pises po mojem ni za ta avto nic nenavadnega.

gud lak!
sapere aude

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov