HR kazen ...

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

HR kazen ...

Odgovor Avtor: vrecha » 31. Maj 2011, 16:20

So naju ravnokar čapnili na meji in naju podučili, da se je potrebno "za boravak dalje od 48 sati registrirati kod turističkog ureda". Svašta. Prvič slišal, pa že od osamosvojitve naprej redno podpiram brate Hrvate kar se turizma tiče. Sicer na samosvoj frilens način, ampak vseeno ...

Bilo bi vse vredu, če bi stvar ostala le pri poduku, pa ni. Vglavnem moje prvo srečanje z neprijaznim in totalno nerazumevajočim policajem v življenju. Pa nisem malo dežel obredel, pa ponavadi nisem med najbolj pridnimi in sem že kar nekaj plačilnih nalogov prejel z nasmeškom na obrazu in plačal vedoč, da sem si zaslužil še več. Tudi tokrat bil skrajno nekonfliktno naravnan, prijazen, se opravičil, mirno utemeljil moj pogled na stvari in stališče ... ni pomagalo nič. Je padla kazen neugodnih 1000 kn v obliki napisane položnice.

In sedaj vprašanje: Če ne plačam, ali me bodo naslednjič na meji uklenili, zaprli, pretepli, iz kože djali, na sramotilni steber na trgu Bana Jelačiča obesili?

Prosil bi, da razpravljajo le tisti, ki poznajo podoben primer/posledice. Indukcija, dedukcija, špekulacija in podobne sklepalne ter projekcijske prakse mi še kar ležijo. Ne bi rad, da tema postane splošno udrihanje po kaznih tu in tam ali da dobi celo nacionalistični pridih.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 31. Maj 2011, 16:26

Čakaj, prosim malce bolj opiši splet okoliščin.

Ti si bil 2++ dni v HR na obisku, in ko te je policaj ustavu, te je čapnu?
Al so te na meji pohaklali, ko si se vračal...ker tole mi res ni jasno zakaj si dobil kazen...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 31. Maj 2011, 17:05

Čapnu - malo neposrečen izraz z moje strani ...
Takole nakako je bilo.
Policijski del mejne kontrole (P)
Jaz (V)
..........
P: Kdaj in kje sta vstopila v Hrvaško?
V: V petek, na Rupi.
P: Kje ste bili?
V: Hodila sva po Srednjem in Južnem Velebitu, bila v Paklenici.
P: Sta se prijavila?
V (se potihem sprašuje, kaj to sploh je): Prijavila?
P (skrajno hladno, uradno): Po zakonu o tujcih (in vi ste tujec, kajne?) tem in tem ste se dolžni v primeru, da ostanete v Republiki Hrvaški več kot 48 ur, prijaviti na najbližjem turističnem uradu oziroma na policijski postaji. ... blablabla ... [=še nekaj seznanjanja z zakonodajo]
V: Hvala za opozorilo, tega nisva vedela. Od sedaj naprej se bova vsekakor prijavila.
P: Ampak obstaja manjši problem.
V: Kakšen pa?
P: Neprijavljanje je preršek in za ta prekršek sem vam dolžan napisati kazen, ki znaša 500 kn po osebi.
---
Sledila je krajša razprava, in nato 45 min čakanja (!!!), da je policaj napisal plačilni nalog.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 31. Maj 2011, 17:30

Samo naglas razmišljam, kaj če greš ti samo čez Hrvaško v Bosno in se čez 3 dni vračaš čez Hr? A te potem lahko isto ze..vajo?

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 826
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 31. Maj 2011, 19:28

Kar se tiče tujcev je v slo podobno. Itak pa v komunajzerstanih kaj drugega ni za pričakovati.

lp

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 31. Maj 2011, 20:45

Že lani so postali "tečni" s tem prijavljanjem; v bistvu pa so le začeli izvajati zakon.
jaz bi plačal; je** ga.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
LangeLakl
Uporabnik foruma
Prispevki: 137
Kraj: Štajerska

Odgovor Avtor: LangeLakl » 31. Maj 2011, 21:10

Povsod je tako, po zakonu te je opravičen kaznovati. V Avstriji je tudi tako. Jaz imam izkušnjo, da me je A policaj na meji pred leti zavrnil, ker nisem imel dovolj gotovine zraven, ker baje tudi zakon predvideva, da je potrebno za vstop v tujo državo imeti določeno vsoto zraven. Takrat so še bli tolarji in se ne spomnim cifre. Ironija pa ja te, da živim zraven Avstrije in se peljem v službo čez Avstrijo nazaj v Slo vsega slabih 5 km in nisem imel skoraj nič keša pri sebi, sem se moral obrniti in lepo naokoli. Lahko bi me tudi kaznoval in je bil milosten.
Za nasvet pa ti priporočam, da plačaš, ker te bo drugič, ko boš vstopil v HR lahko peljal k sodniku za prekrške, kjer znaš izgubiti cel dan.
Pa še to, na meji rajši kaži osebno, ker ti v potni list lahko udari pečat in bo drugič preverjal kdaj si vstopal. Če pa te samo vpraša pa povej , da si bil v HR par ur in ti ne more nič.

lp
Bodi dober z drugimi, ker čas dela razlike.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 31. Maj 2011, 21:23

Pa še to, na meji rajši kaži osebno, ker ti v potni list lahko udari pečat in bo drugič preverjal kdaj si vstopal. Če pa te samo vpraša pa povej , da si bil v HR par ur in ti ne more nič.
To bo od sedaj naprej seveda prva linija obrambe. Ampak - včasih tudi osebno potegnejo čez nek skener, za katerega ne vem, kaksno funkcijo ima. Test ponarejenosti, branje podatkov in primerjava z bazo "tazanimivih" oseb, v slednjem primeru verjetno tudi zabeležka, kdaj si vstopil?

Moja dilema je le plačati ali ne plačati. Radovednost me sili v slednje. :o:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 31. Maj 2011, 21:36

NA hrvaškem je tako da če sedaj ne plačaš, se ne sekirajo preveč. Zabeležka gre v računalnik in to je z njihove strani vse.

Če pa te potem slučajno ustavijo in preverijo podatke, boš doživel hladen tuš. Ker nisi plačal položnice, dobiš sodnika za prekrške, ki pa ti zelo hitro napiše minimalno kazen dodatnih 1000 ali 2000 kun na tvojo podlago 1000kun + obresti.

Uglavnem teh 150 evrov raje plačaj, pa se boš kasneje izognil problemom, sploh zato, ker vem das hodiš v paklenico dostkrat.

Naslednjič ko te bo vprašal, koliko časa si bil v hrvaški, mu pa povej da prihajaš iz bosne in da si samo v transferju skozi hrvaško.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 31. Maj 2011, 22:27

Tnx za info in mnenja.
Verjetno je res še najbolje plačati.
Se pa sprašujem, koliko podobnih cak še visi v zraku. Ne bi rad za vsako zvedel preko položnice. :lol:

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 31. Maj 2011, 23:28

to, da se ne da več glihat s policaji si slišal/prebral?

ne kompliciraj z bosno; reci da sta šla "včeraj" dol.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 01. Junij 2011, 06:44

Jaz bi isto reku da sm u prolazu, pa da mi ni poštemplal/pregledal osebnega dokumenta na meji, ker je bla noro gužva. Kaj ti pa če nardit....

Drugače pa čist bedna kazen, ki jo je verjetno z veseljem napisal slovencu....(Moje izkušnje o policajih iz HR.....)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 01. Junij 2011, 07:34

ko smo z bandom šli v hrvaško so nam na eni meji težil za arta karnet za inštrumente na drugi kolk keša mamo sabo (količina je predpisana zarad tega da nebi kdo delal načrn in živel načrn) na tretji pa je samo vprašal če mamo kaj zaprijavit in s tem misli na orožje droge alkohol(legenda). Odvisno je na kterem mejnem prehodu si .
Vem pa da sovražijo nekateri slovence tak da pokajo po šivih poleg tega nas majo za butaste.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 01. Junij 2011, 07:36

glede plačila pa plačaj da v bodoče nimaš problemov ker jim neboš dolžan ostal.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 01. Junij 2011, 16:53

dobr da vem, k nam ni na meji nc rekla(zanc z motorji) pa sm se jest osebno razgovarjal z njo(carinico na hr strani) kam in kako grem pa za kok casa(pet-ned)....

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov