Avtomatski menjalnik
Avtomatski menjalnik
Menjalnik pa mislim, da ga res nekaj serje. Zjutraj, ko je avto mrzu mi kar ugasne. Zaženem ga lahko le v N položaju (prosti tek). Gore - kakšne imaš kaj izkušnje s tem?
Menjalnik malenkostno cuka - pa se to meni zdi normalno, ker s tem nimam izkušenj. Ugasne pa le v primeru, ko je še mrzu. No, jaz ga včasih v P ne morem zagnati, še posebej takrat, ko dalj časa stoji pa da je menjalnik v P. Tudi kontrolna lučka v števcu za P ne sveti vedno.
Kakšno olje je predpisano za take menjalnike?
Kakšno olje je predpisano za take menjalnike?
Pri avtomobilih z avtomatskim menjalnikom je zagon motorja možen le, ko je ročica menjalnika v položaju N ali P. To omogoča posebno stikalo, ki je povezano z ročico.
Še ena aktualna informacija: ko je olje menjalnika prehladno, se četrta prestava sploh ne vklopi.
Za avtomatski menjalnik E-4AT je predpisano olje specifikacije Dexron II. Ob menjavi ga potrebuješ od 3,5 do 4 l. Obvezno menjaj tudi filter. Če zgodovina avtomobila ni najbolj znana, priporočam takojšnjo menjavo.
P.S. Svetujem ti, da ponastaviš (resetiraš) krmilno enoto motorja in menjalnika tako, da za nekaj minut odstraniš varovalko št. 14 (levo od zavornega pedala, za mesto poglej na pokrov varovalk od drugega legacyja). Poročaj, kaj se bo zgodilo.
Lp,
Marky
Še ena aktualna informacija: ko je olje menjalnika prehladno, se četrta prestava sploh ne vklopi.
Za avtomatski menjalnik E-4AT je predpisano olje specifikacije Dexron II. Ob menjavi ga potrebuješ od 3,5 do 4 l. Obvezno menjaj tudi filter. Če zgodovina avtomobila ni najbolj znana, priporočam takojšnjo menjavo.
P.S. Svetujem ti, da ponastaviš (resetiraš) krmilno enoto motorja in menjalnika tako, da za nekaj minut odstraniš varovalko št. 14 (levo od zavornega pedala, za mesto poglej na pokrov varovalk od drugega legacyja). Poročaj, kaj se bo zgodilo.
Lp,
Marky
Po odklopu varovalke "BACK UP ECCU" (nekaj takega piše na pokrovčku) mi je za nekaj časa res ugasnila CE lučka in ugasnil je ventilator.Marky napisal/-a:P.S. Svetujem ti, da ponastaviš (resetiraš) krmilno enoto motorja in menjalnika tako, da za nekaj minut odstraniš varovalko št. 14 (levo od zavornega pedala, za mesto poglej na pokrov varovalk od drugega legacyja). Poročaj, kaj se bo zgodilo.
Lp,
Marky
Po cca 1,5 km pa se je zopet prižgala. Zanimivo, da ko sem ugasnil motor in znova zagnal, se CE ni prižgala takoj.
Ko sem prispel v službo sem pregledal kode. Računalnik je javil kodo 14, 22 in 33.
Pa še to - pot zjutraj imam navzdol (4 km). Če se peljem z menjalnikom na 1, avto dela b.p., le bolj počasi gre. Če pa po 1 km prestavim na 2, mi motor po 500m ugasne.
Re: Količina
Thomas22 napisal/-a:Gorazd, hvala.
Malo me bega količina - Marky pravi 3,5 do 4 litre, NoFear pa v svoji tabeli 7,9 litrov?
Tale tabela je prepisana iz priročnika za uporabo. Dopuščam možnost, da je pri prepisovanju prišlo tudi do kakšne napake (vsi smo ljudje). Bom še enkrat preveril kaj piše, pa sporočim jutri.
Sicer pa v >tej< ameriški tabeli za letnik 90, piše celo, da gre not 8,3L, tko da bi moglo kr držat tist kar sem napisal.
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 955
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Jaz se ne spomnim koliko je šlo notri. Najprej sva mislila olje menjat s kolegom, pa sva "skontala", da bo bolj pametno, če peljem k Maruclju. Ima več izkušenj s temi zadevami, olje ima v sodu in ga ima točno toliko kot potrebuješ, ve, če je potrebno menjati še kaj (filter, tesnilo ...) ...
Ampak bolj po spominu - mislim, da gre kar nekaj litrov noti 8 ali 9.
Ampak bolj po spominu - mislim, da gre kar nekaj litrov noti 8 ali 9.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov