Vizkoznost in temperatura olja
Pozna se tudi na mašini po kakih 5 do 7.000km prevoženih, ko je mašina še vedno tiha. Ga pa spije motor malo. Meni shell helix ultra na 10.000km popije 3 deci, motula pa liter. Ker pa kupujem 5 litrov skupaj, naredim menjavo in potem na 10.000km dolijem še tist liter in potem na 12.500 zamenjam olje.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4468
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
No, ta stran me zanima...nebivedu napisal/-a:To sem prebral na strani, kjer izbereš avto in ti potem izpiše katere izdelke od motula vse pašejo za ta avto. (olja, maziva, ...)
Ker če grem na 'www.motul.com', pridem na neko bedasto stran, kjer se vse nekaj dere, pa video se rola, pa prav nobene uporabne informacije ni.
D.
No da še mogoče napišem besedico ali dve o motornem olju Mobil 5/40
Imel sem ga v prejšnjem avtu Civic VTI in sem ga menjal 3 krat (vsakih 8000 km ). Potem pa sem na motorju preveril nastavitve ventilov in po sliki spodaj se vidi da je moja izkušnja z tem oljem zelo dobra. Vidi se da to olje zelo dobro čisti motor, nikjer ni niti sledi kakšnih usedlin ali saj ali biločesa na stenah znotraj motorja..
Razmišljam da bi ga tudi ob menjavi dal v Imprezo, ampak nevem kako je kaj to olje za turbaše, po specifikacijah štima vse. Ima še kdo kakšne izkušnje mogoče z Mobilom ?
http://www4.slikomat.com/11/0507/nbm-PB1700.jpg
Imel sem ga v prejšnjem avtu Civic VTI in sem ga menjal 3 krat (vsakih 8000 km ). Potem pa sem na motorju preveril nastavitve ventilov in po sliki spodaj se vidi da je moja izkušnja z tem oljem zelo dobra. Vidi se da to olje zelo dobro čisti motor, nikjer ni niti sledi kakšnih usedlin ali saj ali biločesa na stenah znotraj motorja..
Razmišljam da bi ga tudi ob menjavi dal v Imprezo, ampak nevem kako je kaj to olje za turbaše, po specifikacijah štima vse. Ima še kdo kakšne izkušnje mogoče z Mobilom ?
http://www4.slikomat.com/11/0507/nbm-PB1700.jpg
Kar se mene tiče, so castrol olja "passe". Kvaliteta ni taka kot bi morala biti (je na kvaliteti obi, špar in leclerk olj), pa tudi cena je odločno previsoka.jezdec napisal/-a:Ko smo že glih pri oljih......
Kakšno je vaše mnenje o Castrol EDGE 5W-30 za boxer diesel?
lp
Da bi dal pa 96 evrov za 4 litre castrol olja niti ne pomislim več, pa imam doma avto, ki naj bi samo na to olje delal normalno (toyota rav4 ima predpisano samo castrol edge in s čimerkoli drugim kao ne dela dobro). Ko sem dal karkoli drugega, mi je avto v prvih 1000km res popil vsaj 2 litra olja. Potem pa sem našel v avstriji liqui molly modra pakunga 5W-30 in avto je nehal piti olje. In sedaj popije liter na 10.000. Cena pa je za 5 litrov 21 evrov, kar je v primerjavi z EDGE olji skoraj zastonj.
Jaz bi za boxer dizel uporabljal shell-ova olja. Pa če jih kupuješ na shellovih pumpah niti niso draga. Za shell-ovo olje helix 10W-40 sem dal na shellovi pumpi 34.90 evra, pa še malco v vrednosti 2 evra sem dobil zraven (ne vem, če imajo še vedno to akcijo, ampak...). Shellova pumpa je pa pri Framu na štajerkem (mal pred MB). Škoda samo ker nimajo V-POVER bencina, ker se mojmu avtu trga, ko dobi tist bencin.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4468
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Seveda ima...jezdec napisal/-a:Edino shell-ovo olje 5W-30 nima oznake "C3", kar je zahetva Subaruja.
Gledam pa tega (Shell Helix Diesel HX7 AV 5W-30 ).
Shell Helix Diesel HX7 AV 5W-30
API: CF
ACEA: C3 (A3/B3/B4)
VW 502 00/505 00/505 01.
Specifikacija
D.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost