Uf, to pa je vprasanj in mnenj.. no da grem pocasi..
gorazd0
Mi je ze padlo na pamet da bi to vklopil ko picim ampak mislim da bi to tudi na svedskem kr nekaj stalo.. kar se pa gospodov v plavem tukaj tice pa vecina ki vozi prehitro pritisne raje po gasu ko se vzgejo plave lampe.. Ker izpit gre avtomatsko ko prekoracis hitrost za 30 km/h.. nimas kaj diskutirat vec.. ce jim uspes pobegnit in prit do doma brez da te dobijo potem nastane problem da morajo dokazat kdo je vozil da lahko napisejo kazen oz. vzamejo voznisko dovoljenje. Mislim da bodo slej ko prej spremenili tudi ta zakon ker to postaja problem.
Tukaj je en primer:
http://www.youtube.com/watch?v=vOIquGJWFL8
Drugace pa imamo tukaj enega ki se imenuje Ghostrider in se dela norca od policajev.. ponavadi na motorju ampak.. se je igral z njimi enkrat z imprezo:
http://www.youtube.com/watch?v=MAKeJKxECI8
podreberek
Na svedskem je zgleda zadeva takole... Lahko imas lampe kakrsne hoces tudi policijske ampak dokler ne uporabljas ni problema.. Iscejo te lahko kolko hocejo ker na svedskem morajo DOKAZAT da si to uporabljal in seveda kar je se bolj pomembno morajo tudi DOKAZAT kdo je takrat vozil.. in to seveda ni lih lahko.. vecina uporablja led strobes ko pozimi driftajo, ko crkne avto ali pa na razstavah (takrat blinkajo ko satan, eni majo po 30 komadov zmontiranih kje hoces..hehe)
gorazd0
Kazni niso pretirane dokler ne prebijes tistih 30 km preko omejitve in do tudi odvisne od omejitve:
Ce je omejitev 50 ali manj:
od 1 - 10kmh preko okoli 220€
in potem grejo za vsakih 10km/h gor za 40 €
Ko prebijes omejitev za 40km/h gre vse slupaj k tozilcu, potem sodisce in kazen znasa najmanj 400€ in adijo vozniska.. AMPAK se nisem slisal da bi kdo dobil tak malo.. ponavadi lahko racunas par tisoc evrov. S tem da so fantje dobili prepoved delat novo voznisko od 6-10 let.
ijuvan
z modrimi luckami in sirenami se nimam namena igrat ker izdajanje za uradno osebo se lahko kr hitro konca v zaporu.

Kar se pa moje drage tice (zenske da ne bo kdo mislim avta!) pa je brez veze govoriti ker ona pritisne gas bolj ko jaz.. Vem da je preden sem jo spoznal vozila audi rs in da je bil brez blokade.. in tam so bile hitrosti tudi po 300km/h. Mi vcasih drzi pridige kak se vozi v takih hitrostih in kak zgleda tunelvision itd. V glavnem ma ona hitrost skoraj raje kot jaz. V bistvu pa jim itak ni dobro prevec prigovarjat ker nas moske kaznujejo sej ves kako pa se cakajo tisti dan ko bos ti prisel domov z kaznijo in potem bi jih poslusal verjetno leta...

"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson