Kultura vožnje na AC

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 28. Februar 2011, 14:57

v soboto sem se peljal v banovce in sem imel 4 takšne paciente na celotni poti. folk je posilen in dobesedno izsiljuje na vse možne načine svojo prednost. če vidi da smo vsi v koloni nemore nobedn naprej nevem kak jim to ni jasn.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 28. Februar 2011, 15:10

nebivedu napisal/-a:
ijuvan napisal/-a:Sicer pa tudi jaz ne podpiram zaviranja na hitrost tovornjaka, s tem škodiš/jeziš še vsem drugim za prepotentnežem, ki niso ničesar krivi...
Hmm, kdo komu škodi? Tisti, ki ti je 1m za ritjo, ali ti, ki si nogo dal z gasa? Mislim da se morajo prepotentneži naučit prvo, kaj je varnostna razdalja in jo upoštevat, ker se varnostna razdalja na naših cestah upošteva samo takrat, ko ima kamion naložen pesek, pa le ta leti dol in vsi vozijo daleč zadaj za tem kamionom.
Saj piše - drugim ZA prepotentnežem, ki vaju potem dohitijo. V 5 minutah se jih po moje nabere kar nekaj. Če bi s tem oviral samo tistega v bmw-ju/audiju, bog te požegnaj ;-)

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 28. Februar 2011, 15:15

nasilen, nervozen, se jim mudi,.. se jim ne mudi... z ustvarjanjem "situacij" na cesti jih sigurno ne boste prevzgojili; sebe in druge spravljate v nevarnost;

tako početje res nima smisla. še najmanj vzgojnega.

Prehiti šlepar, se umakni.. un pa naj piči mimo 180 če hoče; če to storiš pravi čas (spremljanje prometa v ogledalih), ti 90% noben ne bo blendal.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 28. Februar 2011, 16:35

gorazd0 napisal/-a:nasilen, nervozen, se jim mudi,.. se jim ne mudi... z ustvarjanjem "situacij" na cesti jih sigurno ne boste prevzgojili; sebe in druge spravljate v nevarnost;

Prehiti šlepar, se umakni.. un pa naj piči mimo 180 če hoče; če to storiš pravi čas (spremljanje prometa v ogledalih), ti 90% noben ne bo blendal.
Dobro napisano.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. Februar 2011, 20:33

gorazd0 napisal/-a:nasilen, nervozen, se jim mudi,.. se jim ne mudi... z ustvarjanjem "situacij" na cesti jih sigurno ne boste prevzgojili; sebe in druge spravljate v nevarnost;

Se vidi da nisi veliko na naših avtocestah. Pri nas namreč ni važna hitrost s katero prehitevaš. Tudi če voziš 200, se bo za tabo našel bedak, ki ti bo blendal in trobil.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
JAN
M.I.L.F hunter
Prispevki: 1718
Kraj: LJ

Odgovor Avtor: JAN » 28. Februar 2011, 20:40

nebivedu napisal/-a:

Se vidi da nisi veliko na naših avtocestah. Pri nas namreč ni važna hitrost s katero prehitevaš. Tudi če voziš 200, se bo za tabo našel bedak, ki ti bo blendal in trobil.
Gorazd@ se strinjam
Nebivedu@ Problem je v tem,da se takim norcem ne mudi zares,ampak hočejo pokazat,da njihov avto pa res leti.Takih se je za bat...Zato,lepo po omejitvi pa ajd čao.. :D

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 28. Februar 2011, 21:10

primitivcam za volanom se neda pomagat niti se jih neda spametovat pa tut če se zaleti bo v naslednjem trenutku ko bo spet na cest delal iste oslarije.

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 28. Februar 2011, 22:02

nebivedu napisal/-a:Se vidi da nisi veliko na naših avtocestah. Pri nas namreč ni važna hitrost s katero prehitevaš. Tudi če voziš 200, se bo za tabo našel bedak, ki ti bo blendal in trobil.
Če voziš 200 kmh pomeni, da je malo prometa/skoraj nič. Torej je dovolj časa in prostora za umik na vozni pas. Seveda je treba spremljat ogledala.

In ni važno al je primitivc, al hoče pokazat nov avto, ma večjega, manjšega... prehiti tako, da čim manj motiš ostale in vozi dalje. Prepevaj najljubše pesmi, štej rdeče avtomobile...
S svojo konstantno hitrostjo daš tudi hitrejšemu možnost, da si preračuna kako in kdaj bo najlepše prišel mimo.
Če gre 250, gre pa 250. Ni razlike.

Pejte mal v Nemčijo pa boste videli kako lepo vsi lezejo na desne pasove. Tudi tisti z 250 kmh. Ker lahko pride mimo en s 300.

Over & out.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 28. Februar 2011, 22:09

Ja, sam ne morš ti nemčije primerjat s slovenijo, vozna kultura je čist druga, da ne govorimo o AC. Če mene uprašate pr ns sploh nimamo AC, je pač neka glupa dvopasovnca po keri lahko furaš 130.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 28. Februar 2011, 22:27

ko je ravn naslov teme "peskovnik" ... danes sm na sihtu zvedu kje mamo peskovnik, pa cel dan sm tm prezivu, sam se lopatka pa grablce(pa soncek), pa bi bil dan popoln :D

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 28. Februar 2011, 22:30

AC res niso take; se pa peljejo kot se šika; ščitijo sebe in ostale.

Če imamo le 2 pasova + odstavni še ne pomeni, da je treba kamijon prehitevat 5 min, z zaviranjem učit hitrejše kaj je varnostna razdalja...

Naj Nebivedu enkrat zahodi zavoro na polno, če ma res jajca.

Pa bomo imeli novo Grosuplje, tokrat brez megle.

Nisem brez greha na cest,... tud sam rad kak odsek stisnem na 210 (več kanta ne gre) če se mi zdi da so razmere primerne, sam take bedarije mi pa res niso šle nikol po glavi.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 28. Februar 2011, 22:51

moj sistem je neoviraj drugih ne potiskaj v nevarnost sebe in vseh ostalih
prehitiš čim hitreje in daš prostor hitrejšim ker radarji so tisti ki sodijo prehitrim ker jim udeleženci nimamo pravice niti nimamo pooblastil.

se pa vedno kdo izmuzne bolš pa da ti sodi pristojen organ kot pa da cesta terja svoj davek.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 01. Marec 2011, 00:38

Zakaj noben ne bere postov? Podreberek, mene ne moti to da on nori po cesti. Nej, to je njegova stvar. Zarad mene lahko vozi 300km/h, če mu njegov mednožni podaljše da tok od sebe.
Mene moti to, da če jaz normalno prehitevam s 150km/h po števcu, pa se mi tak cepec nalima na rit s prekratko varnostno razdaljo, blenda, trobi in krili z rokami.

Napisal sem tole
...na teden naredim 1000 in več km. Večino tega na avtocestni relaciji Ljubljana Maribor. Vedno se probam vozit kolikor toliko normalno. Večinoma 100km/h za kamioni na desnem pasu, vendar pa je kdaj pa kdaj treba tut prehitevat. Prehitevam pa z vsaj 140 ali 150km/h po števcu, kar mislim da je dovolj hitro za vsakega, ki prileti zadaj, da počaka tiste 2 sekunde in potem piči mimo...
Kaj je v tem narobe? kaj je sploh narobe s tako vožnjo in prehitevanjem? 140 do 150km/h po števcu je realno 130 do 140km/h - vsaj po gps-ju tako kaže.

Če se pa pojavi osebek s podaljškom mednožja in me ogroža s prekratko varnostno razdaljo, trobi, blenda in krili z rokami, ga pa pač pustim malo čakat ob hitrosti kamiona, da se pohladi. Če bi bil on normalen, bi počakal tiste 2 sekundi in odpeljal mimo. Če pa ni, se pa pač jaz spustim na njegov nivo in delam zadeve njemu primerne.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
DaviiD
Član Subaru kluba
Prispevki: 244

Odgovor Avtor: DaviiD » 01. Marec 2011, 00:43

nebivedu napisal/-a:Če se pa pojavi osebek s podaljškom mednožja in me ogroža s prekratko varnostno razdaljo, trobi, blenda in krili z rokami, ga pa pač pustim malo čakat ob hitrosti kamiona, da se pohladi. Če bi bil on normalen, bi počakal tiste 2 sekundi in odpeljal mimo. Če pa ni, se pa pač jaz spustim na njegov nivo in delam zadeve njemu primerne.
In naredis guzvo se naslednjih 10 avtov, ki se naberejo za vama ?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 01. Marec 2011, 01:08

Ponavadi jih ni, in je tak osebek sam za mano.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov