Kultura vožnje na AC

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Kultura vožnje na AC

Odgovor Avtor: ijuvan » 27. Februar 2011, 21:46

Mi smo devali na jezik samo majhne 9V :D
Velike pa še vedno devajo v baterije (svetilke). Pravzaprav že dolgo pri hiši nismo kupili nove, jih še sploh delajo?

Danes na AC prehitevam tovornjak, vidim v ogledalu kako se približuje audi, seveda je takoj začel blendat in trobit, se umaknem ko prehitim tovornjak, on še vedno trobi, mu nisem ostal dolžen in trobil ter blendal nazaj. Kako me takšne stvari pogrejejo :4rt Res ne more počakat 4 sekunde da normalno prehitim, ker v tovornjak se pa res nimam namena umikat? Res sem prehiteval s 120 (po števcu, realno 110), sem pa toliko egoist, da zaradi drugih nestrpnih idiotov ne bom peljal več kolikor mi paše. Pospešim pa če prehitevam več tovornjakov zaporedoma, če vidim da se kdo približuje, ker mi ni da bi se vrival med tovornjake, pa še zelo težko je nato priti nazaj na prehitevalni pas. In kdo bi si mislil, 3 tedne nazaj sem imel BMW-ja za ritjo, ista situacija, s tem da če bi prehitel mene bi ga še vedno čakalo 20 avtov. Nato je prehitel po desni med dvema tovornjakoma in veselo blendal naprej. :roll:

---dodal moderator
razdeljeno iz druge teme; zaenkrat ostaja v peskovniku.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 27. Februar 2011, 22:03

Takim se jst takoj umaknem, zakaj bi jih oviral in jim zmanjševal hitrost mim potencialnih radarjev. Nej pičijoooooooo

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 27. Februar 2011, 22:15

Parkat k sm biu z a6-ko, sm jih spustu naprej, pol pa za njimi pa ponovo njihovo vajo :lol: so gledal k žaba lešnk u zadnem špeglu.

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 27. Februar 2011, 22:27

Očitno so res tako ozkogledni, da ne vidijo tovornjaka/avta na desni, dobesedno :lol:

Ampak lepše hupe kot jo ima subaru, pa še nisem slišal. Ob VAG-ovi me že skoraj ima da bi se začel smejat :lol: (Moje mnenje, da me klemz&co. ne bojo križali :P)

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 27. Februar 2011, 22:53

To se je men zanč isto nrdil ,s tem da ni biu nek bmw al pa audi ampak Fiat punto tastare oblike. Kmal je vidu da se me ne more držat :twisted:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. Februar 2011, 13:29

Jst pa počasi spustim gas in zmanjšujem na hitrost tovornjaka, pa potem vzporedno s kamionom kake 5 minut vozim. Ko mi dosadi, se lepo umaknem naprej in počakam, da vidim, kaj bo človek naredil.

Enkrat je en z audijem bil tok pameten, da se je drl, če se upam ustavit na odstavnem pasu. Pa sva se ustavla. :twisted:
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5497
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 28. Februar 2011, 13:36

:lol: :lol: :lol:

Jao, si pa date duška :D

Jaz to rad nardim, ko mi kdo v pizdo vozi po kaki magistralki, pa že jaz peljem malce prehitro recimo....potem me pa prehiti, mi pa nemore uit, k se men še mal bolj pelje, potem ko mam pred seboj jagenjčka za policaje ;-)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 28. Februar 2011, 13:42

nebivedu napisal/-a:Jst pa počasi spustim gas in zmanjšujem na hitrost tovornjaka, pa potem vzporedno s kamionom kake 5 minut vozim. Ko mi dosadi, se lepo umaknem naprej in počakam, da vidim, kaj bo človek naredil.
. :twisted:
JAO - še slabš kot tisti živčnež za tabo. Tebe bi jest za tem prehitel med ograjo in tvojim levim špeglom :lol:

Jest bi odpelju svojo pot mim tovornjakov in moja hitrost bi bila vsaj 130km/h, potem pa pred tovornjak.
Morda si ga pa že pred začetkom prehitevanja spregledu da leti k metk Ijuvan :lol:

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 28. Februar 2011, 13:56

dejte normalno vozit, s čimbolj konstantno hitrostjo;
tole zaviranje in predrkavanje vas lahko zelo drago stane (pa ne mislim da denarnico).

pamet u roke.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 28. Februar 2011, 14:00

je riziko takšno početje . js osebno skos spremljam kaj se za mano dogaja in ko vidim kakšnega brzneža se mu umaknem . država ima rada takšne ;)
mi pa stopi na živc ko se spravi šlepar prehitevat šleparja pa ko vem da me je videl da se pelem po prehitevalnem pasu pa pri 160km/h se hiter približuješ na njegovih 80km/h in mi vseen zavije pred nosom na pas.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. Februar 2011, 14:17

Subi92,
na teden naredim 1000 in več km. Večino tega na avtocestni relaciji Ljubljana Maribor. Vedno se probam vozit kolikor toliko normalno. Večinoma 100km/h za kamioni na desnem pasu, vendar pa je kdaj pa kdaj treba tut prehitevat. Prehitevam pa z vsaj 140 ali 150km/h po števcu, kar mislim da je dovolj hitro za vsakega, ki prileti zadaj, da počaka tiste 2 sekunde in potem piči mimo. Za posebne paciente pa pač posebna metoda. Na srečo jih se zelo malo - ampak vsaj 1 na teden (torej vsaj 1 na 1000km prevoženih).

Avtomobili so pa ponavadi Audi 6, RangeRover in BMW-ja 5 in 7. Drugih znamk niti ni, ker ponavadi SDI-ji vozijo 80km/h (da šparajo in imajo porabo 5.6xxxx litra), TDI-ji so malce hitrejši (ampak še vedno šparajo, da imajo porabo 5.7xxxx litra), ostali pa tut zadbnje čase vsi vozijo 100km/h, s parimi izjemamo se kr vozijo 100kmh skoraj vsi. Ženske so ponavad na telefonih, pa vijugajo sem in tja, zmanjšujejo hitrost iz 120 na 80 in spet pospešujejo nazaj na 120. Pa par tistih z malimi avti poskuša lovit velike, to je pa ponavad vse na cesti.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 28. Februar 2011, 14:23

aja so mi pa smešni takšni kot smo jih omenili z bmw audi.... ko vidi da šlepar prehiteva šleparja pa smo že trije za njim in on veselo blenda in hupa in cel živčn sem pa tja nevem kak jim ni jasn da se nobedn nemore nikamor omaknat.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. Februar 2011, 14:28

podreberek napisal/-a:aja so mi pa smešni takšni kot smo jih omenili z bmw audi.... ko vidi da šlepar prehiteva šleparja pa smo že trije za njim in on veselo blenda in hupa in cel živčn sem pa tja nevem kak jim ni jasn da se nobedn nemore nikamor omaknat.
Teh je pa itak preveč, sej dons že skor vsak to dela, sicer trobijo ne, samo blendajo, pa krilijo z rokami.

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 28. Februar 2011, 14:40

subi92 napisal/-a:
nebivedu napisal/-a:Jst pa počasi spustim gas in zmanjšujem na hitrost tovornjaka, pa potem vzporedno s kamionom kake 5 minut vozim. Ko mi dosadi, se lepo umaknem naprej in počakam, da vidim, kaj bo človek naredil.
. :twisted:
JAO - še slabš kot tisti živčnež za tabo. Tebe bi jest za tem prehitel med ograjo in tvojim levim špeglom :lol:

Jest bi odpelju svojo pot mim tovornjakov in moja hitrost bi bila vsaj 130km/h, potem pa pred tovornjak.
Morda si ga pa že pred začetkom prehitevanja spregledu da leti k metk Ijuvan :lol:
Ne bo držalo ;-) Na AC redno spremljam promet za sabo.
Sicer pa tudi jaz ne podpiram zaviranja na hitrost tovornjaka, s tem škodiš/jeziš še vsem drugim za prepotentnežem, ki niso ničesar krivi...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. Februar 2011, 14:45

ijuvan napisal/-a:Sicer pa tudi jaz ne podpiram zaviranja na hitrost tovornjaka, s tem škodiš/jeziš še vsem drugim za prepotentnežem, ki niso ničesar krivi...
Hmm, kdo komu škodi? Tisti, ki ti je 1m za ritjo, ali ti, ki si nogo dal z gasa? Mislim da se morajo prepotentneži naučit prvo, kaj je varnostna razdalja in jo upoštevat, ker se varnostna razdalja na naših cestah upošteva samo takrat, ko ima kamion naložen pesek, pa le ta leti dol in vsi vozijo daleč zadaj za tem kamionom.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov