Forester diesel - auspuh

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
Perezvon
Uporabnik foruma
Prispevki: 131

Odgovor Avtor: Perezvon » 08. Februar 2011, 15:41

Ne, nisem mislil na 2011, pisalo je, da naj bi izboljšali litino nekako v sredi leta 2010. Zdajle sem mislil ponovno najti, da bi dal link, pa ga ne najdem več :oops: .

Zvok je pa res lep! Ni tako, kot pravi moj sosed, da diesla že ne bo imel, ker imajo vsi tak zvok, "kot da bi koso klepal." :lol:

jezdec
Uporabnik foruma
Prispevki: 94
Kraj: Vransko

Re: Forester diesel - auspuh

Odgovor Avtor: jezdec » 13. Februar 2011, 19:09

kamsedlo napisal/-a:Glede na to, da mi je že nekaj časa všeč Forester- diesel in ga nameravam v prihodnosti tudi nabavit, pa me ena stvar, ko jih opazujem na cesti blazno moti. Ne razumem, kako si je Subaru pri tej ceni vozila, privoščil tak spodrsljaj s temi zarjavelimi auspuhi , ki že nadaleč močno kazijo sicer všečen avto. Morda sem preveč "picajzlast",ampak zadeva je za moj okus precej moteča. Upam, da so zadevo od letnika 2010 dalje tovarniško že kaj izboljšali
Kako je s tem na vaših "forijih ".
Prosil bi za vaše komentarje - predvsem lastnike Foresterjev- diesel.
Lp
Tole glede auspuha je res velika minus točka, vendar pa na žalost ni edina. Pri mojem forsterju, ki je sedaj star cca 2 leti in ima skoraj 70k km se je dosedaj pokazal še problem rjavenja diskov, zadnji diski so morali pri 60k km na struženje zaradi rje. Prav tako je problem škripanje v notranjosti (v armaturi in naslon roke).
Poleg tega pa je v SLO kar velik problem kvaliteta servisiranja vozila. Jaz sem svojega na prve tri servise peljal na uradni servis, in sem pri četrtem servisu ( 60k km) ugotovil, da še nikoli ni bil menjan NOBEN filter zraka, filter goriva, filter olja in olje je pa vprašanje. Prav tako niso na nobenem servisu opazili rjavenje zadnjih diskov, kateri so pri 60k km že čisto pobrali ploščice.????

Tako da sem kar malo razočaran nad avtom ,za katerega moraš odšteti cca 34 tisočakov, oziroma lahko trdim da za tak denar dobiš boljši avto!!!
Na žalost se je, kot kaže, Subaru v zadnjih letih precej poslabšal. Prav zanima me, kakšne izkušnje imate lkaj ostali lastniki novejših Subarujev (recimo od letnika 2007 dalje).

Pozdrav

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. Februar 2011, 00:31

Ne bit preveč razočarani, ampak raje ukrepajte glede takega servisa. Naj se začne javno objavljat njihove svinjarije, pa bodo vsi vedeli, kaj počnejo. Če ti ni noben zamenjal filtrov, pa so ti jih računal, napiši to tukaj, daj še zraven v dokaz račun in naj se začne pljuvanje. Itak so se (na našo žalost) vsi uradni servisi subarujev pokvarili do obisti in vsi probajo čimbolj goljufat stranke.

To da imaš pa diske rjaste, pa pomeni, da ti zavore pravilno ne delajo. Če zaviraš, potem ploščice vedno drsajo po diskih in diski nimajo bit kaj rjasti. To je pomoje napaka, ki jo moraš odpravit.
(veš po kakem dreku smo se že vozili z avtomobili, pa diski niso bili nič rjasti).
Na temu avtu bi potem morali diski razpast, ker se je vozil tok po latu, svinjariji in ne vem čem, pa so diski vedno svetleči, tudi ko zapelješ čez takole blatno lužo.

http://www.shrani.si/f/l/GT/3wU6z2jZ/pb021411.jpg
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 14. Februar 2011, 07:10

ko vidim da tema teče o rji bi rad dodal samo to da pri imprezi je stara pol leta pa lonec sicer uredu ampak tam kjer sta pa lonec in cev iz motorja privijačena je pa tak zarustan kot bi bil avto str 10 let.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 14. Februar 2011, 08:05

Kaj takega bi verjetno prišlo prav. Meni se je dobro obneslo. Imajo v Bauhausu pri barvah.

http://www.regeneracija.si/antikorozin- ... ovino.html

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. Februar 2011, 09:08

Bajker, sam uporabljam izdelke Hammerite. Imajo eno belo tekočino, ki jo namažeš na rjaste dele. Ti deli ratajo črni in brez rje, potem pa osnovno barvo hammerite čez, na njo pa še izdelek paint over rust (tudi hamerite) in zadeva tam nikoli več ne gnije.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 14. Februar 2011, 09:23

vse lepo in prav, ampak da bi pri manj kot 3 leta starem avtu moral sanirati rjo? pa sej ni stoenka! se fiat nima teh problemov...
sapere aude

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Re: Forester diesel - auspuh

Odgovor Avtor: subi92 » 14. Februar 2011, 09:46

jezdec napisal/-a:Tako da sem kar malo razočaran nad avtom ,za katerega moraš odšteti cca 34 tisočakov, oziroma lahko trdim da za tak denar dobiš boljši avto!!!
Na žalost se je, kot kaže, Subaru v zadnjih letih precej poslabšal. Prav zanima me, kakšne izkušnje imate lkaj ostali lastniki novejših Subarujev (recimo od letnika 2007 dalje).

Pozdrav
Problem je da se še nismo navadili na trend po letu 2000 na vsake 5 let je še za 50% slabš, ki je vse prej kot lifetime waranty izdelava ampak bolje služenje na račun potrošnega materiala :? Žal je med njimi tudi Subaru. Ta trend je k nam prinesla Amerika, ki take avte dela že 20let.

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 14. Februar 2011, 09:55

ni okvar ni dela to pa dans negre več nobena stvar ni več takšna kot so včasih rekl " to je pa nemšk"

jezdec
Uporabnik foruma
Prispevki: 94
Kraj: Vransko

Odgovor Avtor: jezdec » 14. Februar 2011, 10:30

Na žalost res zgleda, da se avtomobili slabšajo. Toda ravno za Subaruja si človek tega nebi mislil.
Oziroma povedano drugače, za Subaruja smo pripravljeni dati nekaj tisočakov več, ker ozirajoč se na njegovo tradicijo, pričakujemo da bo avto med takimi z najmanj okvarami. Toda izkaže se, da to ni res!!??
Ker če si že želimo štirikolesnega pogona, potem je tu kar nekaj možnosti, ki so dobavljive za precej nižji denar, sicer je potrebno v zakup vzeti nezanesljivost in okvare, toda ali ni pri Subaruju postalo isto??

Potem pa je tu še zgodba s slo servisi....kot sem vas malo bral nisem edini s težavami.??
Jaz sicer za druge ne vem, vendar vam na srce polagam, da se s svojim Subarujem izogibate servisa v Celju!!!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. Februar 2011, 10:36

Uradni servisi so se razvadili. Za malo ali nič dela, za slabo opravljeno malo dela in podobno, bi pobirali ogromne zneske. To ne gre. Ali naj se grejo servise kot se zagre, ali pa se jim je potrebno izognit v velikem loku, pa naj propadejo, ali pa začnejo delat tako kot se spodobi.

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 14. Februar 2011, 11:18

js nepluvam po nebenem servisu ampak za servis v celju so mi tudi svetovali naj se ga izogibam. mb ali pa lj.

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 14. Februar 2011, 11:59

Ja tale debata okol rje in ostalih napak na novejših Subijih mi je pa postala zlo
" všeč ". Predvsem hvala JEZDECU , ki je odkrito napisal svoja opažanja in mnenja o teh napakah.
Nažalost smo vsi zaljubljenci v Subaruje verjetno precej razočarani na temi dejstvi, ampak to je edino pravilno - reči bobu - bob.
Kar se pa tiče uradnih servisov, se pa tud popolnoma strinjam s predhodniki. Pa mislm, da tud pri drugih znamkah ni nič boljš.

Lp

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 14. Februar 2011, 12:20

na koncu je včasih bolši kakšen mehanik v kakšni razmetani garaži z vinto ki dela s srcem in dušo kot pa sodobno opremljeni uradni servisi ki vidijo samo številke ne pa tudi kvalitete.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. Februar 2011, 12:42

podreberek napisal/-a:na koncu je včasih bolši kakšen mehanik v kakšni razmetani garaži z vinto ki dela s srcem in dušo kot pa sodobno opremljeni uradni servisi ki vidijo samo številke ne pa tudi kvalitete.
Tak je vedno najboljši.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov