Forester diesel - auspuh

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Forester diesel - auspuh

Odgovor Avtor: kamsedlo » 29. December 2010, 18:23

Glede na to, da mi je že nekaj časa všeč Forester- diesel in ga nameravam v prihodnosti tudi nabavit, pa me ena stvar, ko jih opazujem na cesti blazno moti. Ne razumem, kako si je Subaru pri tej ceni vozila, privoščil tak spodrsljaj s temi zarjavelimi auspuhi , ki že nadaleč močno kazijo sicer všečen avto. Morda sem preveč "picajzlast",ampak zadeva je za moj okus precej moteča. Upam, da so zadevo od letnika 2010 dalje tovarniško že kaj izboljšali
Kako je s tem na vaših "forijih ".
Prosil bi za vaše komentarje - predvsem lastnike Foresterjev- diesel.
Lp

Uporabniški avatar
wannahavesubi
Član Subaru kluba
Prispevki: 199
Kraj: Kamnik-Stranje

Odgovor Avtor: wannahavesubi » 29. December 2010, 18:34

se popolnoma strinjam, auspuhi preveč ven tolčejo, meni osebno zelo kazijo izgled zadnjega dela...
maybe some day...

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 29. December 2010, 18:48

Razn tega da je rjav, so še cevi smešno mejhne...

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 29. December 2010, 19:13

Menda izpušne cevi res rjavijo ... to omenjajo tudi na nemških forumih.

Dodaten minus dizelskega Foresteja pa je to, da nima reduktorja. Pustimo zgodbe o velikem navoru ... reduktor je uporaben in pika.
Čeprav sem velik dizelski navdušenec, me Forester dizel verjetno ne bo videl ...

pupi
Uporabnik foruma
Prispevki: 68
Kraj: prekmurje

Re: Forester diesel - auspuh

Odgovor Avtor: pupi » 30. December 2010, 19:49

[pri tej ceni vozila, privoščil tak spodrsljaj s temi zarjavelimi auspuhi

jaz ta avto imam in je odličen, aspuh je pa res rjav, do zdaj o tem nisem razmišljal, zdaj mi bo pa začel delat črv v glavi
na forum sem dal temo - predal pred sovoznikom - preberi soi jo, vendar te to naj ne odvrne od nakupa avtomobila, ne vozi ga k šerbineku v mb, da bo vsa plastika cela in ne bo nič škripalo
subaru forester boxer diesel 2010

Uporabniški avatar
Perezvon
Uporabnik foruma
Prispevki: 131

Odgovor Avtor: Perezvon » 01. Januar 2011, 07:25

Ja, zadnjič sva šla z mojo boljšo polovico na testno vožnjo tegale Forija pri IS. Avto je dokaj nov (2009), pa ima že sledi rjavenja na obeh zadnjih loncih, tako da se že od daleč vidi.
Drugače je čisto spodoben avto, dobra lega na cesti.
Malo me pa moti, ker se mi zdi, da ravno še enkrat slabše potegne kot Fori diesel. Poraba na testu: 9,4-mešano mesto/primestna cesta, v glavnem zelo umirjena vožnja, ker je bila cesta spolzka.
Honda CR-V bencinar 2.0 dosti bolje potegne. Avtomatik in ročni menjalnik.
Ne vem, morda je pa s tem testnim Forijem kaj narobe? Ga je šel kdo od vas, ki jih imate doma, vozit?

pupi
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: pupi » 01. Januar 2011, 12:45

jaz imam dizelaša in ta potegne za moje pojme dobro, poraba je pa 7.0 do 8.0 l/100 km

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 01. Januar 2011, 14:11

Men je ta tanov forester tok grd, da ga tut če mi ga podarijo nebi obdržal. Najlepši so mi tisti od 2003 do 2005 letnika, pa tak kot ga imam sam, ostali so pa prov grdi.

Izpuhi pa najbrž rjavijo zaradi visokih razlik v temperaturi, Dizel ima veliko večjo kompresijo in tudi večjo temperaturo, zato se izpuhi bolj segrejejo. Tko da se zelo veliko segrevajo in ohlajajo, kar pa se pozna potem na tej rji.

Bo najbrž treba dat delak kake bolj kvalitetne izpuhe, da ne bodo rjavel.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 01. Januar 2011, 20:29

sam opomba: diesel ima obicajno hladnejsi izpuh....oziroma vecino casa ima hladnejsi izpuh kot bencinar

ps
da narisem kok je razlike: na mojmu volvotu se da izpusni koletor prjet par min po tem ko sem se nehal vozit(seveda brez tisanja) - kompresijsko razmerje je 23.5:1

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 01. Januar 2011, 21:25

birdy napisal/-a:sam opomba: diesel ima obicajno hladnejsi izpuh....oziroma vecino casa ima hladnejsi izpuh kot bencinar

ps
da narisem kok je razlike: na mojmu volvotu se da izpusni koletor prjet par min po tem ko sem se nehal vozit(seveda brez tisanja) - kompresijsko razmerje je 23.5:1
Zakaj misliš, da je pri subarujih enako? Boxer dizel motor ima par posebnosti. Ena izmed njih je tudi ta da katalizator dela takoj ko avto vžgeš, medtem ko pri ostalih vozilih šele ko pride do določene temperature. Zarad tega katalizatorja pa je kompleten izpuh na udaru.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 02. Januar 2011, 10:08

Tudi na Berligo-ju dela takoj razen,če bi bila kaka luknja pred njim :?
In res je,da so diesel-ni hladnejši med delovnjam drži kot pribito ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 02. Januar 2011, 10:32

Ja ampak mislm, da to ne more bit izgovor za tak kiks Subaruja. Ne vem ali majo kakšnega gnilega podizvajalca, očitno pa je material za te auspuhe poden. Glede na to, da je tovarna verjetno seznanjena s tem, bi morali odreagirati, ker bodo v nasprotnem primeru izgubili marsikaterega kupca.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 02. Januar 2011, 11:11

V Tiponu mi je enkrat razlagal, da dokler ni blo Forija na trgu, je sem pa tja kak lonc prodal.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 02. Januar 2011, 11:25

Šparajo prasci, sej po moje ne sam na izpuhih ampak na žalost še kje k se ne vid takoj.

pupi
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: pupi » 02. Januar 2011, 12:09

jaz sem včeraj dobil idejo, da bi mi Akrapovič naredil kompleten auspuh za mojega forestera - kaj pravite na to???
je to možno? , cena je verjetno huda, kvaliteta pa tudi

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost