Forester diesel - auspuh
Forester diesel - auspuh
Glede na to, da mi je že nekaj časa všeč Forester- diesel in ga nameravam v prihodnosti tudi nabavit, pa me ena stvar, ko jih opazujem na cesti blazno moti. Ne razumem, kako si je Subaru pri tej ceni vozila, privoščil tak spodrsljaj s temi zarjavelimi auspuhi , ki že nadaleč močno kazijo sicer všečen avto. Morda sem preveč "picajzlast",ampak zadeva je za moj okus precej moteča. Upam, da so zadevo od letnika 2010 dalje tovarniško že kaj izboljšali
Kako je s tem na vaših "forijih ".
Prosil bi za vaše komentarje - predvsem lastnike Foresterjev- diesel.
Lp
Kako je s tem na vaših "forijih ".
Prosil bi za vaše komentarje - predvsem lastnike Foresterjev- diesel.
Lp
- wannahavesubi
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 199
- Kraj: Kamnik-Stranje
Re: Forester diesel - auspuh
[pri tej ceni vozila, privoščil tak spodrsljaj s temi zarjavelimi auspuhi
jaz ta avto imam in je odličen, aspuh je pa res rjav, do zdaj o tem nisem razmišljal, zdaj mi bo pa začel delat črv v glavi
na forum sem dal temo - predal pred sovoznikom - preberi soi jo, vendar te to naj ne odvrne od nakupa avtomobila, ne vozi ga k šerbineku v mb, da bo vsa plastika cela in ne bo nič škripalo
jaz ta avto imam in je odličen, aspuh je pa res rjav, do zdaj o tem nisem razmišljal, zdaj mi bo pa začel delat črv v glavi
na forum sem dal temo - predal pred sovoznikom - preberi soi jo, vendar te to naj ne odvrne od nakupa avtomobila, ne vozi ga k šerbineku v mb, da bo vsa plastika cela in ne bo nič škripalo
subaru forester boxer diesel 2010
Ja, zadnjič sva šla z mojo boljšo polovico na testno vožnjo tegale Forija pri IS. Avto je dokaj nov (2009), pa ima že sledi rjavenja na obeh zadnjih loncih, tako da se že od daleč vidi.
Drugače je čisto spodoben avto, dobra lega na cesti.
Malo me pa moti, ker se mi zdi, da ravno še enkrat slabše potegne kot Fori diesel. Poraba na testu: 9,4-mešano mesto/primestna cesta, v glavnem zelo umirjena vožnja, ker je bila cesta spolzka.
Honda CR-V bencinar 2.0 dosti bolje potegne. Avtomatik in ročni menjalnik.
Ne vem, morda je pa s tem testnim Forijem kaj narobe? Ga je šel kdo od vas, ki jih imate doma, vozit?
Drugače je čisto spodoben avto, dobra lega na cesti.
Malo me pa moti, ker se mi zdi, da ravno še enkrat slabše potegne kot Fori diesel. Poraba na testu: 9,4-mešano mesto/primestna cesta, v glavnem zelo umirjena vožnja, ker je bila cesta spolzka.
Honda CR-V bencinar 2.0 dosti bolje potegne. Avtomatik in ročni menjalnik.
Ne vem, morda je pa s tem testnim Forijem kaj narobe? Ga je šel kdo od vas, ki jih imate doma, vozit?
Men je ta tanov forester tok grd, da ga tut če mi ga podarijo nebi obdržal. Najlepši so mi tisti od 2003 do 2005 letnika, pa tak kot ga imam sam, ostali so pa prov grdi.
Izpuhi pa najbrž rjavijo zaradi visokih razlik v temperaturi, Dizel ima veliko večjo kompresijo in tudi večjo temperaturo, zato se izpuhi bolj segrejejo. Tko da se zelo veliko segrevajo in ohlajajo, kar pa se pozna potem na tej rji.
Bo najbrž treba dat delak kake bolj kvalitetne izpuhe, da ne bodo rjavel.
Izpuhi pa najbrž rjavijo zaradi visokih razlik v temperaturi, Dizel ima veliko večjo kompresijo in tudi večjo temperaturo, zato se izpuhi bolj segrejejo. Tko da se zelo veliko segrevajo in ohlajajo, kar pa se pozna potem na tej rji.
Bo najbrž treba dat delak kake bolj kvalitetne izpuhe, da ne bodo rjavel.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Zakaj misliš, da je pri subarujih enako? Boxer dizel motor ima par posebnosti. Ena izmed njih je tudi ta da katalizator dela takoj ko avto vžgeš, medtem ko pri ostalih vozilih šele ko pride do določene temperature. Zarad tega katalizatorja pa je kompleten izpuh na udaru.birdy napisal/-a:sam opomba: diesel ima obicajno hladnejsi izpuh....oziroma vecino casa ima hladnejsi izpuh kot bencinar
ps
da narisem kok je razlike: na mojmu volvotu se da izpusni koletor prjet par min po tem ko sem se nehal vozit(seveda brez tisanja) - kompresijsko razmerje je 23.5:1
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost