Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 7
@vrecha - sj zato pa smo v peskovniku, ker jadramo v stran
zakaj masif:
ker sem si ze pred casom pogledal kaj in kako so ga zasnovali, in mi je kot strojniku izredno vsec(kot terenec)
ker ima izredno vzdrzljiv motor(znan iz raznih kombijev/lazjih kamjonckov)
ker ima sasijo (to je pr men pac +)
...
je pa res, da se ni razsiril in se zna zgodit da se nikoli ne bo....ali pac, ker bodo defenderja kmalu nehali delat, masif bo pa se neki casa ostal
in ja, stvar ma listnate vzmeti....na pol smesno, na pol zalostno
zakaj masif:
ker sem si ze pred casom pogledal kaj in kako so ga zasnovali, in mi je kot strojniku izredno vsec(kot terenec)
ker ima izredno vzdrzljiv motor(znan iz raznih kombijev/lazjih kamjonckov)
ker ima sasijo (to je pr men pac +)
...
je pa res, da se ni razsiril in se zna zgodit da se nikoli ne bo....ali pac, ker bodo defenderja kmalu nehali delat, masif bo pa se neki casa ostal
in ja, stvar ma listnate vzmeti....na pol smesno, na pol zalostno
O motorju ne dvomim, glede šasije in listnatih vzmeti jaz nimam pomislekov.
Me pa seveda zanimajo tele podrobnosti:
Sam nimam zaenkrat (skoraj) nič proti Massifu, problem je le, da po treh letih njegovega obstoja nimam tudi nič "za".
Me pa seveda zanimajo tele podrobnosti:
Čas bo seveda pokazal, me pa kot sem omenil resno moti, da firma zelo zelo defenzivno reklamira in trži avto. Nisem pristaš napihnjenih tržnih balonov, jih je dandanes preveč, vseeno bi bilo pa lepo vedeti npr. da je Massif postal masovno uporabljan v Milanski gasilski brigadi ali v Italijanski vojski (pa četudi samo za komandirje na paradah).kaj in kako so ga zasnovali, in mi je kot strojniku izredno vsec(kot terenec)
Sam nimam zaenkrat (skoraj) nič proti Massifu, problem je le, da po treh letih njegovega obstoja nimam tudi nič "za".
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
ne vem ce je bil ivecotov cilj, da massifa trzi kot avto za ekspedicije. glede na to, kako je predstavljen na ivecotovi strani bi prej rekel, da je to avto za razna gozdna gospodarstva, javne sluzbe itd. listnate vzmeti imajo pa svoje pluse in minuse: minusi so slaba artikulacija, hendling na cesti (za kar itak avto ni narejen), plusi pa vecja vzdrzlivost (trajnost) in nosilnost. v afriki pa teh avtov ni najbrz zato, ker ni dilerjev dol oz. tega noben ne zna sraufat. je pa smesno, da so spanci (tole je bla prej santana ps10) moral pogledat zadevo, da so izboljsal angleskega land roverja. no, vsaj na papirju.
sapere aude
Glede dilerjev in šraufanja v Afriki (in na Vzhodu, ista ponudba, klik) ne bi vedel, je pa zanimivo, da v ponudbi ni dizlov s common rail tehnologijo. Kar mi da za misliti, kaj si konstruktorji mislijo o vzdržljivosti in univerzalnosti naših eko motorjev, pitanih z neEuro dizlom na dolgi rok.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
hm...
najbrz si mislijo, da common rail crkne pri redni uporabi manj kakovostni nafti, kjer je vcasih se kaksna smet not, ki zabase piezo injektor. se spomnim, da je pred leti, ko je mercedes predstavil cgi motorje (nisem ziher za kratico, gre za bencince z direktnim vbrizgom), niso tega prodajal v sloveniji, ker baje nas bencin ni bil dovolj dober. tolk o tretjem svetu...
najbrz si mislijo, da common rail crkne pri redni uporabi manj kakovostni nafti, kjer je vcasih se kaksna smet not, ki zabase piezo injektor. se spomnim, da je pred leti, ko je mercedes predstavil cgi motorje (nisem ziher za kratico, gre za bencince z direktnim vbrizgom), niso tega prodajal v sloveniji, ker baje nas bencin ni bil dovolj dober. tolk o tretjem svetu...
sapere aude
Mah ja, še bencinarji imajo probleme v afriki, kaj jih ne bodo imel dizli. Iz maroka z maroškim bencinom, forester 2.0 s pedalom v poden in vetrom v hrbet na avtocesti ni šel čez 130km/h. Ko sem pa (že v evropi) natankal shell V-power 100 oktanca, je pa s pol gasa peljal brez problemov 150km/h.
Uglavnem pozna se da imajo oni še slabšo župco kot jo imamo mi. In noben od novodobnih terencev ali suvov z dizelskim agregatom, narejenim za naše razmere, nebi dolgo zdržal v puščavah ob slabi župci. Tudi iveco ne.
Tilen (Desertsoul) ga niti ni kej dost hvalil. Je skritiziral zadevo, da je premal močna zadeva za to težo, ampak da z reduktorjem gre pa lepo po sipinah. Samo to je bil serijski avto. Če bi ga mal predelal, bi najbrž bilo drugače.
Tukajle je pa njegova zgodba o ivecotu http://www.desertsoul.com/si/1951/entry.html
Uglavnem pozna se da imajo oni še slabšo župco kot jo imamo mi. In noben od novodobnih terencev ali suvov z dizelskim agregatom, narejenim za naše razmere, nebi dolgo zdržal v puščavah ob slabi župci. Tudi iveco ne.
Tilen (Desertsoul) ga niti ni kej dost hvalil. Je skritiziral zadevo, da je premal močna zadeva za to težo, ampak da z reduktorjem gre pa lepo po sipinah. Samo to je bil serijski avto. Če bi ga mal predelal, bi najbrž bilo drugače.
Tukajle je pa njegova zgodba o ivecotu http://www.desertsoul.com/si/1951/entry.html
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
http://www.youtube.com/watch?v=a_EdjirZ0Lwkarel napisal/-a:A toliko to košta
Bmw, mecka, audi
stoje ti u ponudi
udji sa mnom ti u vezu
vozicu te k'o princezu
Legacy 2.0 GL
- strojnik005
- Član Subaru kluba