ce pa klepetamo, potem tud birdyjev predlog ni slab, res je le, da je to verjetno za nakoga, ki ne vozi dnevno gradbenega materiala, motorjev, koles, surfov itd malo brez veze. skoda, ker ne delajo vec 4runnerja za evropski trg, ki je v osnovi enak hi-luxu, le da ima kabino in normalen prtljaznik. Moram napisat se glede patrola, da je tastari (Y60, do l.95) boljsi avto, kot tale nov. novi motorji (3.0 Di-D) imajo namrec (v ekstremnih situacijah) probleme s pregrevanjem in imajo konstrukcijsko napako, in sicer premajhno oljno korito, kar pomeni, da se ob (zlo)rabi po terenu lahko zgodi, da se motor ne maze vec dovolj. Posledice mislim da vemo, kaksne so... patroli novejse generacije, a s starim motorjem (2.8 TD) so 6 cilinderski in naceloma bolj vzdrzljivi, le malo svoh za novejsi, tezji avto. Ostane torej LC, mogoce celo VX oz. V8 oz. Amazon oz. 100, se pravi "tavelik" LC, ki ima od udobja skoraj vse kar imajo veliki, a je po terenu neprimerno bolj zmogljiv. mislim tudi, da jih je kar nekaj na a.netu za primeren denar.
kar pa se tice raznih kug, qashqaijev, c-crosserjev, koleosov, to so pretezno povisani karavani s haldexom, ki je za teren bolj za silo kot ne. v tem rangu avta je tud forester, ki je po mojih izkusnjah (probal quashqai, forester dizel, outlanderja, cr-v in freelanderja) car-legenda.
Uf, malo sem se razpisal. mi je vsec tema