Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 7

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 13. December 2010, 19:26

substi napisal/-a:
irCAR81 napisal/-a:Taka zadeva bi bla al draga kot sto hudičev (300-500 eur na dan, omejeni kilometri, kavcija v vrednosti 1/3 vozila) al pa tok omejena da bi ti ves veselje uničl.
Kaj pa če recimo tebi častim en pol tank in itak se voziš z mano. Če pride do neljubega dogodka po moji krivdi, ti pa še kuponček dam.

Bi šlo?

Kok km bi pa želel narest za en poln tank? Pa moraš upoštevat, da je neljubi dogodek za voznika Impreze v vsakem primeru tvoja krivda, ker bi morda on lahko v dani situaciji drugače odreagiral...škodo imaš narejeno, pol se pa hebeš z zavarovalnicami, ti pa lepo odkorakaš...pravno gledano pa nič kriv, ker nisi povzročitelj nesreče :-P

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 13. December 2010, 19:46

substi napisal/-a:Bi šlo?
Avta pa babe se ne posoja ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
pero999
Uporabnik foruma
Prispevki: 1463

Odgovor Avtor: pero999 » 13. December 2010, 19:48

karel napisal/-a:
Kaj pa če kdoza đabe sestav tvojga turbota...a bi ga posodiu za en krog do črnivca? :lol:
Legacy 2.0 GL

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 13. December 2010, 20:14

karel napisal/-a:
Me je pr obeh stvareh že izučil :lol:

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 13. December 2010, 20:37

Mene je izučilo na primeru motorja. Sošolec šel en krog, ampak ga je naredil samo pol :? Ampak je brez problema plačal, na srečo.
Posojam pa še vedno avto, ampak seveda ne vsakemu, in to zelo občasno... ključ pa dam, ko se strinja, da krije vse stroške če naredi kakršnokoli pizdarijo. Isto bi naredil tudi jaz, ko vozim drug avto.

substi
Uporabnik foruma
Prispevki: 384

Odgovor Avtor: substi » 13. December 2010, 21:19

_BiStRi_ napisal/-a: Kok km bi pa želel narest za en poln tank? Pa moraš upoštevat, da je neljubi dogodek za voznika Impreze v vsakem primeru tvoja krivda, ker bi morda on lahko v dani situaciji drugače odreagiral...škodo imaš narejeno, pol se pa hebeš z zavarovalnicami, ti pa lepo odkorakaš...pravno gledano pa nič kriv, ker nisi povzročitelj nesreče :-P

Na to sem pomislil v parih sekundah in kaj pol?
Sem mnenja, da nesreča nikoli ne počiva. Lahko imaš nesrečo, čeprav je zate ta dan isto kot vsak dan, ko si šel v službo. Avto imaš lahko parkiran in je lahko udeležen nesreče.
Lahko greš v trgovino, ker je mami ali pa partnerka tako želela, čeprav se ti ni dalo in nesreča.
Lahko te bi nesreča doletela takrat, ko se bi peljal do mene, ker si me hotel razveseliti kot ljubitelja imprez.

Torej, boš težil bližnji osebi zaradi katere si moral iti ven z avtom, da je kriva za nesrečo?

Primere ti lahko naštevam do onemoglosti in ne bova nikamor prišla. Kot sem že omenil, nesreča nikoli ne počiva.

A bi rad, da ti nakažem 7k € na račun, da se boš potem kaj lažjega počutil?
Oprosti ampak ne bom, za ta denar si raje gt-jko kupim in sploh ne rabim nobenga prosit. Upam le, da nisi eden izmed tistih, ki cenijo svoj avto za neprecenljivega.

Če te še zanima, beri naprej . . .

Sam avto mi je všeč oz. najljubši že 10 let in ne mislim noret oz., da bi kako drugače izzival nesrečo. Tudi nimam nobenih izkušenj z vozili, ki so gnani na vsa štiri kolesa. Sam se bi rad samo vozil. Koliko kilometrov? Številke ne poznam ampak lahko ti napišem relacijo, rad bi šel do Logatca in potem do Rovt, nazaj ter do Hoterdšice in to je to. Te dve relaciji sta mi najbolj poznani in vem kaj lahko pričakujem od ostalih udeležencev, vem kje se lahko skriva radar in tako dalje.
Letos sploh nimam namena se menit o tem. Sam sem mislil na poletje, spomlad, ko je lepo vreme in suh asfalt, torej je takoj ena skrb ali dve skrbi manj.

To, da se avto ne posoja je bolj bullshit. Stvar je samo v zaupanju, letos sem že dal kolegu svoj avto za vozit, ker sam nisem mogel in sem bil začuda še bolj pomirjen v lastnem sovoznikovem sedežu kot pa v tujih sedežih.

Če je kdo za in bi rad ustregel ljubitelju iste znamke, naj pošlje zs, ko bo pripravljen in ko bo imel čas spomlad, poleti.

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 13. December 2010, 22:51

Kaj pa da bi me kdo pelu rečmo 5km, 3x umes zahodu avto pa čez en ovink mal bol prpelu, a to bi šlo?
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 14. December 2010, 06:26

se strinjam s karlijem :cool:
js imam slabe izkušnje s posojanjem zato si tut sam nerad sposojam stvari pa nima veze za kakšen predmet gre.
Če bi pa že rekel komu pa defenitivno nebi sam fural ampak samo zraven sedel pa še to nikjer nepiše da bi se pa peljala na nož čez vse ovinke ampak varno po lastni presoji na cesti ki jo pozna sam voznik najbol.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Uporabniški avatar
Psssiho
Član Subaru kluba
Prispevki: 1855
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: Psssiho » 14. December 2010, 17:25

JSt sm posodu svojega Karliju (avto mslim),pa mi je celega nazaj vrnu :lol: ,

Aja dons sm pa 1 leto, bližje penziji :P :lol:
H6 je šel od doma :band

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 14. December 2010, 18:02

substi napisal/-a:

Lahko te bi nesreča doletela takrat, ko se bi peljal do mene, ker si me hotel razveseliti kot ljubitelja imprez.

Lahko bi me, lahko me tudi kap zadane sedajle, so stvari ki se pač zgodijo, je pa malce drugače če jo usujem sam, kot če jo ti. Tebi recimo moj čas in vrednost avta/zavarovanja ko avto stoji pri kleparju ne pomeni nič, sam pa ocenjujem da z tem delam zgubo, plus lahko se zgodi, da je tako zelo usut, da nikoli več ni tak kot je bil...big deal, se pač kupi novo? spet bi tule lahko pisal o zgubi časa in nepotrebnem letanju in verjetnosti, da kupiš dobro, pa ne bom...

In ja, lahko bi te zapeljal kot ljubiteja Imprez, vem kaj pomeni si želeti nekaj in to občutiti.
substi napisal/-a:

Torej, boš težil bližnji osebi zaradi katere si moral iti ven z avtom, da je kriva za nesrečo?

Bližnji osebi zagotovo ne, če je pa bila nesreča povzročena, ko si nekomu posodil avto, da se malo zdivja, pa ne bom dobre volje, ti bi bil?
substi napisal/-a:

A bi rad, da ti nakažem 7k € na račun, da se boš potem kaj lažjega počutil?
Oprosti ampak ne bom, za ta denar si raje gt-jko kupim in sploh ne rabim nobenga prosit.

Ja no, kaj je pol problem, kupi GT, pa ne boš rabil prosit pa polagat varščine...

substi napisal/-a:
Upam le, da nisi eden izmed tistih, ki cenijo svoj avto za neprecenljivega.
Ne, nisem, sem pa človek ki zna ceniti svoj denar, zanimivo, kaj ne?

substi napisal/-a:

To, da se avto ne posoja je bolj bullshit. Stvar je samo v zaupanju

No lepo prosim, kupi GT, pa bomo tukaj odprli eno temo, pa bojo fantje natankali pa se peljali, ko bo zmanjkalo bencina bojo pa nazaj pripeljali, sej jim boš zaupal, NP.

Lej, brez zamere, samo tako te stvari ne grejo, ali pa sem morda samo jst malo zadrt, najbolje, da še kak lastnik turbo Subaruja pove svoje mnenje :-P

Lp

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 14. December 2010, 18:09

substi napisal/-a:Kaj pa če recimo tebi častim en pol tank in itak se voziš z mano. Če pride do neljubega dogodka po moji krivdi, ti pa še kuponček dam.

Bi šlo?
Jst nebi posodu nekomu k ga ne poznam - pa ga ni dnarja - no je, sam si reku da za ta keš že GT dobiš.

Posodu bi recmo svojmu fotru za ne časa, ker vem da če bi blo karkoli narobe bi dobu mal novejši letnik nazaj. Za mami je pa že vprašanje. Pa kakšnmu bistriju... na prste ene roke preštejem take.

Uporabniški avatar
zabrnek
Član Subaru kluba
Prispevki: 954
Kraj: Lom pod Storžičem

Odgovor Avtor: zabrnek » 14. December 2010, 18:15

Bolši k je avto(več €, in koliko je bilo truda da si si ga prislužil), manj je drugih voznikov v njem. Je pa seveda odvisno od vsakega posameznika.

Mojega ne posodim, lahko pa kdo pelje ko sem poleg in mu tudi zaupam.

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 14. December 2010, 18:30

zabrnek napisal/-a:Bolši k je avto(več €, in koliko je bilo truda da si si ga prislužil), manj je drugih voznikov v njem. Je pa seveda odvisno od vsakega posameznika.

Mojega ne posodim, lahko pa kdo pelje ko sem poleg in mu tudi zaupam.
ko smo še špilal z bandom sem fural avtov kombijev ni da ni po celi evropi pa ni nikol bilo nič narobe ampak je bila vedno v meni neka napetost odgovornost do vozila pa seveda do potnikov ..... in če se zavedaš odgovornosti in možnosti posledic rečeš čuj pel me en krog in tudi tu je vprašanje ali se bo voznih hotel považit ker takrak hiter preidejo stvari izven kontrole al ve kje so meje ali ne , vsak pa pozna svoj avto najbol .

don yustianota je v 7 letih peljal samo 1x brat impreze pa še nobeden.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 14. December 2010, 18:51

no, js avtov nacelom ne posojam, razen v izjemnih primerih in to ljudem, ki jih poznam, zaupam in za katere menim, da peljejo ok. Po drugi strani sem si avto sam parkrat sposodil in je res to, kar pravi podreberek, da sem bil vedno vsaj malo zivcen. Ce sem vozil hitrejsi avto (konkreten primer, od zelo dobrega prijatelja 350z), je bila ta nervoza toliko bolj prisotna in tud ko sem "sam mal" sprobal, kako se pelje, to ni blo to. zarad nervoze.

druga stvar je, ce bi bil kot lastnik avta tudi sopotnik, ko se sprobava avto. Hm... sem ze tako zelo slab sopotnik, tko da bi najbrz tako tezil vozniku, da bi bilo nevzdrzno. :-)
sapere aude

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 14. December 2010, 20:36

Kaj naj dodam vsem napisanem zgoraj?
Res vsem želim, kdor si v prihodnosti želi kaj v rangu GT, STI, EVO, RS itd., da si ga lasti. Verjemite nihče ne bo pomislil na kaj takega, da bi posodil tak avto. Razen, če ti ga ni stric iz amerike kupu al pa ata. Pa še to ni pogoj.
Z mano se pelje samo kak dober kolega ali pa kaka punca hehe. Taku je pa nč drgač bi reku prjatu z dolenske :)
Go Westy, go!

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov