Sejem Bologna...

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 29. November 2010, 18:27

Torej se splača pogledat?
Letos organizira naš faks (oz. ŠOFS) ogled 11.12, za 30€, pa razmišljam da bi se prijavil...

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 29. November 2010, 18:30

Biu sm 2 leti nazaj, pa mi je blo fajn, sploh driftanje je blo suuuper gledat.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 29. November 2010, 18:33

Lani nisem bil, pred tem pa 2x zaporedoma. Super je, lani menda ni bilo zaradi recesije tako dobro, za 30 ojrov pa nimaš kej razmišljat! GO GO GO :-P

Letos bom šel pogledat ponovno :cool:

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 29. November 2010, 18:37

Prijavljen :cool: :D

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 29. November 2010, 18:38

Gre kdo privat? Da bi se dal it zravn? :roll:
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 29. November 2010, 19:50

Če bi blo en tedn kasnej bi komot šou :x

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 12. December 2010, 23:40

No, pa smo z Bologne, že malo več kot en dan :-)
Moram priznati, da sem pričakoval več. Predvsem več show-a kot razstavljanja. Od športnih znamk je bil samo Ferrari, ki je pripeljal FXX in 599 XX, (lambota sta imela 2 "privat" razstavljalca, da o paganiju, astonu ali čem podobnem sploh ne govorim). Ferrarijev je bilo res kot smetja, astona sta bila 2 dirkalna, nekaj porschejev (tudi privat), in je to to. Z audijeve strani sem pričakoval R8, so imeli pa samo kup A1, S4, S in RS5. Presenetil me je pa quatrroroute, namreč imel je 6 lemans avtov in še nekaj starih. Tudi LR je imel kar velik prostor, potem še mercedes (formula, SLS safety car in navaden SLS in še nekaj AMG-jev), tudi tata in nekaj čungalunge je bilo. Alfa je imela samo guliette in par mitotov, o 8C ali čem podobnem ne duha ne sluha. Pri Maserattiju je bilo videt par GT-jev (en z lepo mat modro barvo :) ) in quattroporteja. Pri PSA-ju so oboji pokazali S2000 (oz. pri citroenu novega WRC DS3). Gledam tam peugeote, in kar naenkrat pred mano Hirvonen :shock: Sem ga prosil če se lahko slikam z njim, je prijazno privolil. Je tudi edino živo bitje, zraven katerega sem se slikal. Ko smo ravno pri ljudeh.... hostese so me negativno presenetile. Slovenke ste precej lepše od večine hostes. Najlepša je bila pri maserati GT, ampak ji je manjkalo par oblin. Italijani pa sevda vsi mastni, slikali zraven vsake. Prav ogabni so, res jih ne maram (večine). Polni želeja, z bradico, navzgor zavihanim ovratnikom in brezrokavnikom. V Velenju bi jih takšni dobili :lol: (ne, nisem rasist). Nazaj k avtom... bil je tudi Ferrari dino, in še en star, se ne spomnem imena. Bilo je še par zanimivih terensko opremljenih avtov in se seznam počasi zaključi. Ah seveda, tudi opel, seat, škoda, renault, nissan in VW so bili prisotni. Pri seatu en zanimiv koncept, pri škodi S2000, pri nissanu GT-R in novi svetovni avto leta (verjetno ni pri obliki dobil nobene točke) in še par konceptov. Tudi pri renaultu en zanimiv koncept, pri oplu in VW-ju pa nič zanimivega. Mimo električne hale sem pa skoraj tekel, da se ne bi okužil - električni avti mi res niso pri srcu, res. V glavnem bi to bilo to, kar se tega dela tiče.
Hvalabogu se je srce malo zasmejalo pri mobile 1 areni. Nekaj je delalo tum-tum-brum-brum :lol: Seveda S2000, aleluja, vsaj nekaj. Par krogov gor in dol, verjamem da na progi pokažejo več, tu je bilo prekratko da bi pokazali kar res zmorejo. Sem pričakoval da bojo glasnejši. Potem so pa prišli še WRC-ji :D :D Nice, da jih vidim in slišim vsaj enkrat. Oiger, brata Solberg in Hirvonen. In še štirje "kr eni", trije s xaro in en s fordom. So pa zmeraj dirkali znan proti neznanemu, verjetno da jih ne bi zaneslo :lol: Na koncu je pa baje nascal mislim da Oiger Hirvonena. So bili pa bolj zanimivi kot S2000, seveda :D Čeprav sem si predstavljal, da to bolj grmi. Skoraj je moj motor glasnejši :? Ne vem ali so jih zaprli ali kaj. Pa tudi seveda niso vozili na polno, mislim da bi to lahko bolj letelo. Najdlje je skakal Solberg ml., pa tudi na koncu je zmeraj naredil 360 obrat, lepo. Bilo je tudi nekaj razbite pločevine, dva sta priletela malo preveč na nos, en je preveč sekal in je pustil blatnik ter se skoraj porolal. Na koncu so tudi nekaj pravili, da se je nekdo obrnil. So pa bili dokaj nesposobni štarterji. Verjetno so zamuštrali vsak 3. štart in je bilo treba ponoviti. Seveda so bili tam sami nabildani italjančki. Ko je pa bilo treba focusa porinit nazaj za 2 metra, sta se pa dva skoraj posrala tam. Še sreča sta imela nekaj vzpodbude z naše strani (publike) :lol: Smo hoteli še potem v paddock, ampak nismo imeli prave karte (vsaj sklepam po klatenju in kazanju po tabli). Vmes, ko so glihali progo je prišlo gor še nekaj kaskaderjev z bmwji, tovornjaki in motorji, malo ganjanja gor in dol, kolikor sem uspel videt (to me res ni ganilo). Potem še eni s starimi kripami (golf 3, veliko pand, činkwičento in te zadeve), katerih namen res ne vem, kaj bi bil. So šli po štartni ravnini gor obrnili, nazaj dol, vmes še nekdo nekomu nekaj kazal, malo slaloma, sekanja po blokadi in je to to. Zanimivo za tiste z IQ pod 45 :?
Zunaj je bilo še par progic, na enem so vozili okoli z minijem (gas, na koncu bremzal, obrnil in gasa naza in zapremzal, to je to - vrsta kar dolga, in druga varianta - zadaj na kolesih je imel ogrodje s koleščki, tako da je šel zadaj levo desno - par krogov okoli stožca in konec), na eni so bili renoji, čim hitreje pospešit brez vrtenja koles v prazno in nato zabremzat brez špur. Na eni so bili fiatove 500-tke z dvocilindrskim motorjem. Zvok iz motorja spominja na kosilnico, iz izpuha pa že skoraj športno. Na enem so pa vozili okoli z VW amaroki (nov pickup), potem je bila pa še ena proga, ampak je nisem videl.
Pogrešal sem tudi nekaj angleščine, ampak jim je to španska vas...
In še grande finale - subaruji. Bili sta dve STi-jki z "japan parts". Hawkeye in tanova (pred faceliftom), rally predelani. Tu sem se pa hotel slikat s hosteso, ampak mi je pobegnila :lol: V prospektu sem tudi zasledil, da naj bi bila nekje prodrivova impreza, ampak je nisem našel... italijansko pa ne znam, da bi lahko prebral kaj je pisalo v članku. Bilo je tudi nekaj subaru fanov, sodeč po kapah in puloverjih, mislim da celo največ, gledano po znamki.
To je to z moje strani, toliko se trenutno spomnem. V glavnem, drugo leto mislim da me ne bojo videli, razen če se pojavi več zanimivih znamk. čestitke tistemu, ki je vse prebral :lol:

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 13. December 2010, 07:10

Izčrpno. Bog ne daj da greš za dva dni dol :)
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 13. December 2010, 15:51

Jst sem bil v petek, bilo je ok, sedaj jo imam definitivno dovolj za 2 leti, ker ni nevem koliko za videt...

Uporabniški avatar
impreza911
Član Subaru kluba
Prispevki: 1369
Kraj: Gornja Radgona

Re: Sejem Bologna...

Odgovor Avtor: impreza911 » 12. December 2014, 18:47

gre kdo letos v bologno?
Subaru Impreza RS

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Re:

Odgovor Avtor: awdfun » 13. December 2014, 16:08

ijuvan napisal/-a:No, pa smo z Bologne, že malo več kot en dan :-)
Moram priznati, da sem pričakoval več. Predvsem več show-a kot razstavljanja. Od športnih znamk je bil :
Res si lepo napisal in priznam, da sem prebral vse. Škoda, ker nisi šel pogledat še elektrike.
Vzemi vse skupaj kot pohvalo.
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba
Prispevki: 1425
Kraj: Vrhnika

Re: Sejem Bologna...

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 13. December 2014, 18:29

awdfun, post je izpred 4-ih let. Ob predpostavki, da si to vedel, spreglej to ;)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov