Kateri akumulator?
Kateri akumulator?
Zgleda, da me bo na zimo izdal akumulator v Outbacku, saj v mrzlem jutru že z manjšo težavo vžge. Sedaj imam še prvega, znamke Panasonic, star 5 pa pol leta. Ima mogoče kdo kakšen predlog glede kvalitetnega akumulatorja, v knjižici z navodili sicer za motor 2.5 piše 48 Ah, vendar se mi to zdi malo, na Panasonicu pa kakšen tip je sploh ne piše. Nekateri hvalijo kar Topla. Prosim za kakšen nasvet.
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1120
- Kraj: Laško okolica
- Kontakt:
prvi akumulatorji zdržijo najdlje . nalsednji mi je riknal po 3 letih
in je bila topla . mi je pa takrat prodajalec priporočil bosch ali pa varto.
odločil sem se za bosch in ni bilo nobenih problemov z njim niti po 4 letih.
je pa veliko kako ti deluje polnilni sistem na avtu , če velikokrat pustiš prižgane luči ali radio in pa če pustiš da se izsušijo celice. vse to so dejavniki na skrajšanje življenske dobe akumulatorja.
še link
http://www.akumulator.si/index.aspx?sou ... nadgrupa=N
in je bila topla . mi je pa takrat prodajalec priporočil bosch ali pa varto.
odločil sem se za bosch in ni bilo nobenih problemov z njim niti po 4 letih.
je pa veliko kako ti deluje polnilni sistem na avtu , če velikokrat pustiš prižgane luči ali radio in pa če pustiš da se izsušijo celice. vse to so dejavniki na skrajšanje življenske dobe akumulatorja.
še link
http://www.akumulator.si/index.aspx?sou ... nadgrupa=N
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Letos januarja sem bil v podobni situaciji in takrat sem pregledal ponudbo akumulatorjev glede na zagonski tok, kapaciteto itd. in se na koncu odločil za FULMEN FORMULA XTREME 64Ah...
D.
D.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Varta ima pri enaki dimenziji malce manjšo kapaciteto in precej manjši zagonski tok (540 vs. 650A), kar je ob praktično enaki ceni odločilo v prid Exide...nebivedu napisal/-a:Varta meni deluje že kr nekaj časa brez problemov. Sem imel to na ferozi, pa imam sedaj v foresterju. Ni nobenih problemov z njimi, pa še dragi niso.
Verjamem pa, da tudi Varta niso slabi...
VARTA Blue dynamic 12V 60Ah
Kapaciteta: 60Ah
Zagonska moč: 540A
Dolžina: 242
Širina: 175
Višina: 190
Cena: 87,80 €
FULMEN FORMULA XTREME 64Ah
Kapaciteta : 64 Ah
Zagonska moč : 650 A
Dolžina: 242 mm
Širina: 175 mm
Višina: 190 mm
Cena: 89,86 €
D.
Odštej še 10% dol od cene varte. Na petrolu sem jo kupil v akciji, pa sem dobil 10% popusta, vzel sem pa manjšega s samo 470A zagonskega toka, pa ni nobenih problemov pri foresterju. Cena je bila 51,27 evra. (ceneje kot na akumulator.si).
Meni pri akumulatorju gre bolj za to da imajo vartini resnično tak zagonski tok, kot piše gor, imajo pa še zlitino kalcija in srebra, kar podaljša življensko dobo za okoli 20%, kar pa pomeni lahko že kako leto več delovanja ali pa vsaj 5 let optimalnega delovanja, kar pa za fulmen, toplo, yuaso, bosch in ostale ne velja.
Sem sprobal varto 70Ah, yuasa 74Ah, toplo 74Ah, fulmen 74Ah, exide 70Ah, bosch silver 66Ah. Testiral sem v avtu z električnim vitlom, ki porabi za zagon 283A zagonskega toka. Avto porabi še dodatnih vsaj 180A. Topla in fulmen sta takoj odpadla. Kratkostični (zagonski) tok je res napisan na listu papirja velik za tadva akumulatorja, ko pa rabiš tak tok, ga pa ne data od sebe nič. (smo občutili na krimu to, ko nismo mogli avta povitlat iz jarka).
Bosch je deloval nekaj časa, vendar se je hitro izpraznil, yuasa sploh ni delovala, kljub napisanim 680Ah kratkostičnega toka. Exide in varta pa sta delovala brez problemov, kljub manjšemu zagonskem toku. Vendar sta ga vsaj dala ven toliko, da je vitel (+ avto) delal. Z vitlom priklopljenim na vartin akumulator 70Ah sem brez problema vlekel Toyoto landcruiser 95 iz blata v hrib na vrhniki (skupaj z ogromnim kupom zemlje pred toyoto), medtem ko z toplinim 74Ah nisem premaknil svojega avta iz 30cm snega na ravnini, pa je imela topla napisanega več zagonskega toka kot varta.
Ravno ko rabiš veliko toka, se akumulator pozna. In meni šteje to, da da toliko kot je napisano in ne pol manj.
Drugače so pa najboljši akumulatorji gelni od optime, samo cena je zelo neprimerna. 55Ah od optime je 270 evrov, ampak ...
Meni pri akumulatorju gre bolj za to da imajo vartini resnično tak zagonski tok, kot piše gor, imajo pa še zlitino kalcija in srebra, kar podaljša življensko dobo za okoli 20%, kar pa pomeni lahko že kako leto več delovanja ali pa vsaj 5 let optimalnega delovanja, kar pa za fulmen, toplo, yuaso, bosch in ostale ne velja.
Sem sprobal varto 70Ah, yuasa 74Ah, toplo 74Ah, fulmen 74Ah, exide 70Ah, bosch silver 66Ah. Testiral sem v avtu z električnim vitlom, ki porabi za zagon 283A zagonskega toka. Avto porabi še dodatnih vsaj 180A. Topla in fulmen sta takoj odpadla. Kratkostični (zagonski) tok je res napisan na listu papirja velik za tadva akumulatorja, ko pa rabiš tak tok, ga pa ne data od sebe nič. (smo občutili na krimu to, ko nismo mogli avta povitlat iz jarka).
Bosch je deloval nekaj časa, vendar se je hitro izpraznil, yuasa sploh ni delovala, kljub napisanim 680Ah kratkostičnega toka. Exide in varta pa sta delovala brez problemov, kljub manjšemu zagonskem toku. Vendar sta ga vsaj dala ven toliko, da je vitel (+ avto) delal. Z vitlom priklopljenim na vartin akumulator 70Ah sem brez problema vlekel Toyoto landcruiser 95 iz blata v hrib na vrhniki (skupaj z ogromnim kupom zemlje pred toyoto), medtem ko z toplinim 74Ah nisem premaknil svojega avta iz 30cm snega na ravnini, pa je imela topla napisanega več zagonskega toka kot varta.
Ravno ko rabiš veliko toka, se akumulator pozna. In meni šteje to, da da toliko kot je napisano in ne pol manj.
Drugače so pa najboljši akumulatorji gelni od optime, samo cena je zelo neprimerna. 55Ah od optime je 270 evrov, ampak ...
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ne vem če bi se strinjal....Banner akumulatorji so tudi avtomobilski akumulatorji in presegajo kvaliteto Boscha in Varte.....osebno preverjeno. Cena je tudi precej ekonomična glede kavlitete. Banner sem imel že v dveh avtih in ga ne morem pohvalit. Naprimer......za 45Ah akumulator z štirimi klemami sem dal 52€.
Subaru.....Better than KIA.....Warranty for Ever !!!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost