Rally poteka 3 oz. dva dirkalna dneva.
Mi smo šli pogledat petkov večerni brzinc Faetano ( ki je bil ene vrste superspecial - 3 krogi) ki se je pričel ob 19i uri, nato je sledil še običajni brzinc .. ena vožnja.
V soboto pa sledi še en kup klasičnih brzincev, vendar zaradi večkratne vožnje (3 krogi) se splača jih pogledat The Legend ki je v ind. coni blizu boksov.
Glede vožnje sem bil pa presenečen! Tam vidiš stare atke, kopiloti imajo v zapiskih črke čez pol strani ...samo pelejo pa noro dobro. Ene par jih je bilo res atraktivnih in hitrih.
Delecour je peljal P206 kot v njegovih najboljših časih na wrc, Rohrl in S1 ... ah poezija zvoka, bruhanje ognja .. in seveda temnih črt na asfaltu, potem se pa tu najde še tone lokalnih hitrih in atraktivnih 'posebnežev' Golf II, Talbot Sunbeam, Fiat 131, m3 E30 , Lancie 037 in in in ...
Trba zadevo videt .. pa še to. Prijavljeno je bilo 135 Dirkalnikov in 25 predvozil.
Pa še prvič je bila očem javnosti predstavljena in peljana Lancia ECV, naslednjica brutalke S4 gr.B, ki pa zaradi ukinitve ni bila dokočno izdelana... oz. v lastni režiji Volta racing-a ( v starih časih glavni sponzor) in podpori Lancie dokončan en primerek.
Sicer, sem bil osebno prvič tam, so pa poznavalci rekli, da je bil to do sedaj najboljši Legend v zgodovini .. sem imel srečo, upam da bo naslednje leto še boljše

. . . se vidimo