Strojnikov Legacy 2.0 GL
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
izpuh pr legacy-ju navadno ne zgnije(razen zadnga lonca...pa se to redko)
sestavljen je iz mislm da 4 delov
kolektor - doloca "takt" v katermu bo tvoj subi predeu
prvi katalizator - emisije&rahlo dusi zvok
drugi katalizator - isto k prvi
zadnji lonec - tukaj je pa vecina magije v zvezi z zvokom, ali drugace: odpres poberes ven par stvari in si na pol poti do lepsega zvoka
drgac je pa tisti tipicni "subaru" zvok zaradi "slabega" kolektorja kjer so cevi zelo razlicno dolge (ideal je enake dolzine)....to se postopoma odpravlja, novej k je avto manj te subaru stime ma....razen turbacev, ker tam resonancna frekvenca na izpusni strani ni tok pomembna, je bolj pomembno da je turbina cim blizje ventilu
nek kompromis med zvokom in performancami je "borla" izpusni kolektor - beri mojo temo, notr je veliko povedanega na temo kolektorjev in zvoka izpuha
sestavljen je iz mislm da 4 delov
kolektor - doloca "takt" v katermu bo tvoj subi predeu
prvi katalizator - emisije&rahlo dusi zvok
drugi katalizator - isto k prvi
zadnji lonec - tukaj je pa vecina magije v zvezi z zvokom, ali drugace: odpres poberes ven par stvari in si na pol poti do lepsega zvoka
drgac je pa tisti tipicni "subaru" zvok zaradi "slabega" kolektorja kjer so cevi zelo razlicno dolge (ideal je enake dolzine)....to se postopoma odpravlja, novej k je avto manj te subaru stime ma....razen turbacev, ker tam resonancna frekvenca na izpusni strani ni tok pomembna, je bolj pomembno da je turbina cim blizje ventilu
nek kompromis med zvokom in performancami je "borla" izpusni kolektor - beri mojo temo, notr je veliko povedanega na temo kolektorjev in zvoka izpuha
treba je vedt da so vse to priblizki, ker te pri idealnem izpuhu zanimajo resonancne frekvence, pri katerih dosegas najvecje moci - s tem da VPLIVA VSE od zajema zraka do konca cevi zadaj....mas pa razne "kuharske recepte" ko so ljudje pogruntali da za nek tip avta/motorja nek setup odgovarja....primer je zgornji strumfov nasvet, pri cemer je vedno vprasanje a hoces zvok, navor, moc (te stvari so v nekih relacijah med sabo, vcasih se izkljucujejo, vcasih ne)strumf666 napisal/-a:Ideal je "slightly unequal", vsaj pri turbakih.
To je Bobov nasvet ne moj
če ga citiram, malenkostno neenak kolektor je preizkušeno najboljša opcija, boljša kot kolektor z enakimi dolžinami in to pr konjih, navoru in zvoku.
To kar si napisal, da vse vpliva drži, samo zares pozna se pa namenskih projektih in zafuranih projektih. Za recimo 95% projektov pa višja matematika ne upraviči cene.
To kar si napisal, da vse vpliva drži, samo zares pozna se pa namenskih projektih in zafuranih projektih. Za recimo 95% projektov pa višja matematika ne upraviči cene.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
Pa mam spet en problem(ček):
V petek ko sm se po ene 50km vožnje prpelal v Celje in tam cijazu ene 10min se mi je avto Ful segrel(na H po cagru pa CE se je vžagl), sem zapeljal na petrol počaku ene 5min in se malo peljal po regionalni in mi je v cca. 5km vožnje temp. spet padla na normalno.
Dans pa isto, ko sm prispel v Mb in speljeval mal po mestu mi je spet CE zasvetu in temp. zrastla na polovico med H in normalno. A bi kdo vedu kaj bi lahk blo? Hladilne tekočine je pomojem dost.
V petek ko sm se po ene 50km vožnje prpelal v Celje in tam cijazu ene 10min se mi je avto Ful segrel(na H po cagru pa CE se je vžagl), sem zapeljal na petrol počaku ene 5min in se malo peljal po regionalni in mi je v cca. 5km vožnje temp. spet padla na normalno.
Dans pa isto, ko sm prispel v Mb in speljeval mal po mestu mi je spet CE zasvetu in temp. zrastla na polovico med H in normalno. A bi kdo vedu kaj bi lahk blo? Hladilne tekočine je pomojem dost.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov