Ali bi v prihodnjih tednih naredil kako offcesta srečanje?
sm sel zdele malo tam okol...
Vrecha; sm najdu uno pot, k sm te zanč hotel peljati. Je nižje, že na prvem klancu, takoj k z glavne ceste gor zaviješ, levo... no, pa sej ni nič posebnega, mal je rob odrezan, tko da mora bit kar visok avto, ostalo je pa krožno, in prideš ven spet pri levem odcepu z glavne ceste... edin ena mlakužica je vmes, k je že men delala probleme pred leti, ko sem si še upal čez...
Pol sm najdu pa še eno tako pot, k ni nič posebnega par skal, ampak za spoznat pa bo.
Tko da za naslednjič je že malo materiala. Naslednjič bi bilo tud veselo vidit, Vrecho v tiste strme klance, če si bo upal... Pa še kaj bi mogli najdit...
seveda nas pa še vedno čaka Poček...
Vrecha; sm najdu uno pot, k sm te zanč hotel peljati. Je nižje, že na prvem klancu, takoj k z glavne ceste gor zaviješ, levo... no, pa sej ni nič posebnega, mal je rob odrezan, tko da mora bit kar visok avto, ostalo je pa krožno, in prideš ven spet pri levem odcepu z glavne ceste... edin ena mlakužica je vmes, k je že men delala probleme pred leti, ko sem si še upal čez...
Pol sm najdu pa še eno tako pot, k ni nič posebnega par skal, ampak za spoznat pa bo.
Tko da za naslednjič je že malo materiala. Naslednjič bi bilo tud veselo vidit, Vrecho v tiste strme klance, če si bo upal... Pa še kaj bi mogli najdit...
seveda nas pa še vedno čaka Poček...
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Upam da se vid bistvo, to so sicer neke tovorne gurtne ampak vseen.vrecha napisal/-a:Sto ludi, vsaj sto nazorov ...: ... in prav je tako.
Koneckoncev pa edinovelja, ker se prevečkrat najdemo v istem blatnem zosu in lahko izplavamo le ob vzajemni pomoči.
Nazaj k temi, še malo o gurtnah.
Pogledal sem etiketo na moji in je deklarirana na 8t. Videl sem v eni trgovini tudi enako gurtno, kot je bila msenjurjeva (ki smo jo strgali) in je bila deklarirana na 4t, kar bi tudi moglo biti zadosti. Kar me je presenetilo je bilo to, da sem ostanke msenjurjeve gurtne sedaj, ko je suha, lahko trgal z rokami, torej je bilo nekaj narobe s to konkretno gurtno. Zgledalo je, kot da bi bila nekako preperela. ???
Sicer je tudi vredno omembe, da se je gurtna strgala na vozlu. Tukaj je zelo zanimiv test z videom na to temo (tnx Nejc za info). Vozel zelo zmanjša nosilnost gurtne, to si velja zapomniti.
Eno relativno konstruktivno debato o primernih gurtnah, nosilnosti ipd. smo imeli tudi na Niva Offroad forumu.
2 tone pri celi dolžini, kokr pa začnemo neki čarat pa pade pod 1 tono nosilnost te gurtne.
http://www.shrani.si/f/10/Ev/1pr8wcXY/1/21092010252.jpg
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
@msenjur:
Če misliva isti klanec desno od glavnega dostopa na poligon, potem je navzgor zame "no go".
Sem že poizkušal v vseh mogočih "dobrih" razmerah in je bilo :688668 . Prlezeš skoraj do vrha, konec z oprijemom, strmina takšna, da ne obstojiš, ni časa za normalen rikverc manever, nato pa z avtom vred telebneš nazaj dol v mlakužo. Poleg usranega avta še posrane gate.
Za naslednjič navijam, lobiram za Poček ali pa za kakšno našo varianto "greenlane" vožnje.
Če misliva isti klanec desno od glavnega dostopa na poligon, potem je navzgor zame "no go".
Sem že poizkušal v vseh mogočih "dobrih" razmerah in je bilo :688668 . Prlezeš skoraj do vrha, konec z oprijemom, strmina takšna, da ne obstojiš, ni časa za normalen rikverc manever, nato pa z avtom vred telebneš nazaj dol v mlakužo. Poleg usranega avta še posrane gate.
Za naslednjič navijam, lobiram za Poček ali pa za kakšno našo varianto "greenlane" vožnje.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Ta teden in vikend meni ne bo zneslo, naslednji bo verjetno bolje.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost