Raceland Time Attack #1 (23.4.2010)
Si pa zapel
...koleno boš še rabil pazi nanj
, samo žal tvoj in moj avto ne ustrezata serijskim izvedbam, pika, torej se ne greš več?
.....ti naredil pokal med vozili, Subaru pokal, Micka pokal.....
Lahko vzamete pravilnik slaloma, potem rabite še tehnično komisijo, a ne? Teh pa če prav razumem v tem primeru ni.
Sicer se pa vsak lahko primerja z bilokaterim voznikom z bilokaterim vozilom, lahko se primerjaš sam s sabo in v tem je point. Ja to ste zastavili kot time atacck, bi bilo bolje da zastavite kot track day s to razliko, da se merijo čase.
Pa drugič raje potuhtite kaj hočete, al predloge, ki jih potem itak ne upoštevate ali pa, predlagam, se raje organizatorji prej zmente in določite nekaj variant in jih dajte na forume za glasovanje.
Bi še dal kak predlog, vendar bom raje počakal naj se zgodi potem pa....se mogoče tudi jaz ne bom šel več
Več pa lahko na ZS, če se ti ljubi, meni se ne....
.....ti naredil pokal med vozili, Subaru pokal, Micka pokal.....
Lahko vzamete pravilnik slaloma, potem rabite še tehnično komisijo, a ne? Teh pa če prav razumem v tem primeru ni.
Sicer se pa vsak lahko primerja z bilokaterim voznikom z bilokaterim vozilom, lahko se primerjaš sam s sabo in v tem je point. Ja to ste zastavili kot time atacck, bi bilo bolje da zastavite kot track day s to razliko, da se merijo čase.
Pa drugič raje potuhtite kaj hočete, al predloge, ki jih potem itak ne upoštevate ali pa, predlagam, se raje organizatorji prej zmente in določite nekaj variant in jih dajte na forume za glasovanje.
Bi še dal kak predlog, vendar bom raje počakal naj se zgodi potem pa....se mogoče tudi jaz ne bom šel več
Več pa lahko na ZS, če se ti ljubi, meni se ne....
Go Westy, go!
Ne skrbi bo klasa za "rahlo" modificirane.
Pravilnik za slalom bi verjetno bil še najbolša izbira.
Tehnična komisija bomo vozniki sami in glede na to da se praktično skoraj vsi poznamo med seboj, ne vidim problemov, da se nebi mogli dogovoriti kdo kam spada.
Če pa kritiziraš, da bi to moglo biti vse prej dogovorjeno, se pa strinjam ampak organizator tega žal v naprej ni pripravil.
Na zs, se pa tudi meni ne da, grem zdele na:
http://tobbi.01.is/blogg/img/erdinger.jpg
Men je nekaj do tega, da približamo to reč nekemu "pravemu" dirkanju, pravega si žal ne morem privoščit, neglede na to da je to želja od malih nog...in zdej ko je prilika da se to klasira, jo je potrebno izkoristiti.
Bistri, se mi zdi da te je mal preveč strah konkurence
, kar se mene tiče (pa ne bom vozu) bi bile 2 klase, 4wd in 2wd in to je to (razlike bi bile pa itak v stotinkah, vsaj na racelandu, ki itaq ni bogvekaj)
Sej če bi res radi imel dirko kjer so pomembni samo vozniki pa naredte STI day pa še te bo treba grupirati po predelanih in nepredelanih, pa še to se ne ve kje je meja...
Ah dejte no, nehite komplicirat pa se pejte pelat
Sej če bi res radi imel dirko kjer so pomembni samo vozniki pa naredte STI day pa še te bo treba grupirati po predelanih in nepredelanih, pa še to se ne ve kje je meja...
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Kar se gum tiče, vsaj v kolikor sem se jaz na slalomu zanimal katere gume ja katere ne, zdaj R888 takoj pade v predelano prvič ker je trackday guma, drugič pa tudi zato ker je načeloma še enkrat dražja od ene obične, no in na podlagi tega naj bi šlo to v predelano klaso, zaradi vložka za gume
Itak v gumah je tiste 200€ razlike v gumah, jest bi rajs kupu eno novo raketo, pa jo pač ne morm mam sam za gume
..... Kakor koli nekje meja mora bit, če že mora bit. Pa itak bo zmer kakšen ki bo lih na meji pa bi bil lahko še v nižji klasi, en ma sam brenze navrtane, pa se spet ne pozna tolk..... En red mora bit pa tud če je slab
Mogoče bo za kakšnega še bolj zanimivo, če bi naprimer pobrali pravilnik z avtoslaloma, če se je mogoče kdo pripravil na slalom na podlagi obstoječega pravilnika... Men načeloma kar odgovarja, razen zarad bremz bom padel med predelane, ampak to je že moj problem in se tud ne sekiram, satud če bom drug se ne bo svet podru
Upam da bo vreme pa da se bomo mel fino
Upam da bo vreme pa da se bomo mel fino
Lp
Pa si me dobilLSlabe napisal/-a:Bistri, se mi zdi da te je mal preveč strah konkurence![]()
Sedaj pa sem si oddahnil, bom eno mesto višjeLSlabe napisal/-a: kar se mene tiče (pa ne bom vozu) bi bile 2 klase, 4wd in 2wd in to je to (razlike bi bile pa itak v stotinkah, vsaj na racelandu, ki itaq ni bogvekaj)
Naj te pa opomnim, da če bi spremljal te stvari bi vedel, da na progi kot je Raceland, da slick guma od sekundo do dve prednosti kar ni enako nekaj stotink...
To smo pa imeli že prejšnji raceland,kjer je bilo mislim da 6 imprez, od tega kar 5x STILSlabe napisal/-a:
To pa tko ali tko vedno počnemo, me pa priznam mineva počasi tečnarit z tem pravilnikom, namreč več kot očitno je, da je za dirke malo komu mar, potem se sploh ne čudim, da nimamo pravega dirkališča, sej ga konec koncev niti ne potrebujemo, ker ni interesentov za dirkače, torej čemu bi se za njih brigali mediji?LSlabe napisal/-a:
Ampak to je že za kako drugo temo...
Lp
LoCo napisal/-a:
PRAVILNIK
Stock Class:
1.) Kolesa
a) Pnevmatike morajo biti DOT road legal. Semi-slick DOT gume so repovedane (Toyo R888, Michelin Pilot Sport Cup...)
b) Velikost, širina in presek pnevmatike morajo ustrezati homologaciji vozila
2.) Podvozje
a) Dovoljene zniževalne vzmeti
3.) Moč avtomobila
a) Dovoljena optimizacija elektronike
b) Dovoljena zamenjava zračnega filtra (če je še vedno v serijskem airboxu)
4.) Varnost
a) Varnostni pasovi in airbagi(če so serijski) morajo biti nameščeni
Street Modified:
1.) Kolesa
a) Pnevmatike morajo biti DOT road legal.
b) Velikost gum je lahko največ 1" večja ali manjša od specifikacije v homologaciji
c) Širina pnevmatik ni definirana
d) Guma mora biti pod blatnikom
2.) Podvozje
a) Dovoljene zniževalne vzmeti
b) Dovoljena zamenjava, dodajanje ali odstranjevanje stabilizatorjev
c) Podvozje ne sme biti nastavljivo
3.) Moč avtomobila
a) Dovoljena optimizacija elektronike
b) Dovoljena zamenjava zračnega filtra
c) Dovoljena modifikacija izpuha
d) Dovoljena menjava sistema hlajenja (hladilnik vode, intercooler, itd.)
e) Kompresijsko razmerje mora ostati serijsok
f) Turbina (na turbo avtih) mora biti serijska
4.) Varnost
a) Varnostni pasovi in airbagi(če so serijski) morajo biti nameščeni
Unlimited:
1.) Kolesa
a) Dovoljene so vse pnevmatike
b) Guma mora biti pod blatnikom
2.) Podvozje
a) Dovoljeno je kakršnokoli podvozje
3.) Moč motorja
a) Dovoljene so kakršnekoli modifikacije motorja
4.) Varnost
a) Avtomobil mora biti opremlejn z varnostnim pasom
b) V avtomobilih z varnostno kletko je obvezna uporaba čelade
Tako, klase smo razdelili, rad pa bi še dodal nekaj pravil glede poteka dogodka.
- Ob nobenem času ne sme biti na stezi več kot 5 avtomobilov. Med postavljanjem časov se lahko ta številka tudi zniža.
- Na progi niste sami, glejte ogledala, umaknite se hitrejšim, drugače vas čaka zastava in prisilna pavza
- Ob izletu iz proge je potrebno za sabo pospraviti - kamne iz steze itd.
Poleg tega na racelandu velja pravilo na parkirišču in sicer, dvigalke je treba podložiti z desko oz. nečim trdim zato da se ne poznajo luknje v asfaltu. Prav tako je treba avte od katerih kaj pokaplja parkirati na podlagi (šotorsko krilo ali karkoli si boste že spomnili) da se ne pušča zmazkov po tleh.
Dodal pa bom še eno opozorilo vsem prijavljenim:
Če ste prijavljeni se tega držite. Vem da ste razvajeni da se vas pred dogodki pokliče in povpraša če res pridete. Tega ne bom počel. Če ste prijavljeni in se ne odjavite in vas na dogodku ne bo, potem na dogodke Raceland Time Attack ne boste več dobrodošli. Odjavite se preko E-Maila oz. klica/SMS-a na 040/621-115.
Še zaključna misel
Raceland Time Attack je dogodek za tiste ki bi se radi preizkusili proti štoparici. Ni profesionalna dirka, tako da razna prehitevanja ali podobni kaskaderski manevri še vedno niso del dogodka. Želimo si lep dan divjanja po progi. Sodniška žirija bomo šoferji sami in potrudili se bomo da bomo objektivni med seboj.
Na veliko varnih kilometrov!
lp, LoCo
Kot neudeleženec dobronamerno priporočam da dodate/spremenite:
- šotorska krila/PVC,.. podloga za vse; da ne bo prepira komu kaplja, curlja in komu ne
- določit termin (D-x dni) do katerega je možna odjava -> da je možno v normalnem času (dan, dva prej) obvestiti tiste na čakalni listi
- natančnejšo definicijo "Semi-slick DOT gume so repovedane" - napišite vse modele, ki so prepovedani; brez treh pikic
PS: nagradno vprašanje: kdo ve iz glave, kako debel je serijski stabilizator na 2.0 turbo 1994? (Cheno ne sodeluje).

- šotorska krila/PVC,.. podloga za vse; da ne bo prepira komu kaplja, curlja in komu ne
- določit termin (D-x dni) do katerega je možna odjava -> da je možno v normalnem času (dan, dva prej) obvestiti tiste na čakalni listi
- natančnejšo definicijo "Semi-slick DOT gume so repovedane" - napišite vse modele, ki so prepovedani; brez treh pikic
PS: nagradno vprašanje: kdo ve iz glave, kako debel je serijski stabilizator na 2.0 turbo 1994? (Cheno ne sodeluje).
- Gromozansky
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 410
- Kraj: Rakitna
Sej to je mišljeno kot ena plahta, ki je namenjena tistim, ki dolivajo bencin, olja ipd, ali karkoli šraufajo, da lahko zapeljejo v to "cono" na podlago in tam brez nevarnosti, da bi zamazali z olji podlago opravijo potrebna dela.gorazd0 napisal/-a:Kot neudeleženec dobronamerno priporočam da dodate/spremenite:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov