Mam podoben problem, občasno avto ne vžge, nima iskre... čez čas pa spet normalno užiga... Cinšpulo sem menju, pa se je napaka ponovila. Možno da me kaj alarm heca, grem jutri do avtoelektričarja če bo kej nagruntu
Senzor glavne gredi
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4469
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Senzor odmične in / ali glavne gredi bi lahko bil kriv.Tomy napisal/-a:Si odpravil napako? Kaj pa je blo narobe?
Mam podoben problem, občasno avto ne vžge, nima iskre... čez čas pa spet normalno užiga... Cinšpulo sem menju, pa se je napaka ponovila. Možno da me kaj alarm heca, grem jutri do avtoelektričarja če bo kej nagruntu
D.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Motiš se. Pri mojem prejšnjem je senzor (eden od omenjenih, morda tudi oba) delal težave samo po tem, ko se je motor samo malo ohladil (recimo več kot 10 minut pa manj kot 2 uri)...Tomy napisal/-a:Tudi na to sem pomislil, samo pomoje bi senzor delal ali pa ne. Med vožnjo nikoli ne cuka, ne ugaša, edino na vsak recimo 10 užig ne vžge.
Včasih je pomagalo, če sem malo zmigal kable do teh dveh senzorjev, včasih pa tudi ne. Ko je enkrat motor delal, ni crknil praktično nikoli.
Tako stanje se je vleklo, dokler senzorjev nisem odprl (ker pač nisem bil pripravljen plačat ~40000 SIT po komadu, kolikor so jih cenili pri Interservice-u) in na novo zalotal notranje kontakte...
D.
Je CE javljal napako senzorja?danci1973 napisal/-a:Motiš se. Pri mojem prejšnjem je senzor (eden od omenjenih, morda tudi oba) delal težave samo po tem, ko se je motor samo malo ohladil (recimo več kot 10 minut pa manj kot 2 uri)...Tomy napisal/-a:Tudi na to sem pomislil, samo pomoje bi senzor delal ali pa ne. Med vožnjo nikoli ne cuka, ne ugaša, edino na vsak recimo 10 užig ne vžge.
Včasih je pomagalo, če sem malo zmigal kable do teh dveh senzorjev, včasih pa tudi ne. Ko je enkrat motor delal, ni crknil praktično nikoli.
Tako stanje se je vleklo, dokler senzorjev nisem odprl (ker pač nisem bil pripravljen plačat ~40000 SIT po komadu, kolikor so jih cenili pri Interservice-u) in na novo zalotal notranje kontakte...
D.
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Ko sem sklenil ustrezne konektorje (zeleni, črni, ...), sem lahko prebral kodo napake (11 pa 33, če se prav spomnim), ja. Včasih je bila ena, včasih druga, včasih obe...BMW_rok napisal/-a: Je CE javljal napako senzorja?
Se pa CE ni prižigal med vožnjo ali kaj podobnega, če si to mislil. Dokler motor ne vžge, pa itak vedno gori...
D.
Da poročam, tudi jaz sem rešillem problem.
Prvo sem ga peljal štromarju, da je pogledal alarm, ugotovil je da je odklopljen, bil je vezan pa na bencinsko pumpo, tako da nima nobene veze z vžigom. Pa še cel čas je pri njemu normalno delal, tako da ni nič pogruntal.
Potem sem po Danci-jevem, ter nasvetu subaru servisa pogledal glavni senzor. Odmontiral, očistil, ter nazaj zmontiral... Poškodb ni bilo videti, od takrat naprej avto užiga normalno, bom pa zaziher poiskal nadomestni senzor če mi ta crkne
Prvo sem ga peljal štromarju, da je pogledal alarm, ugotovil je da je odklopljen, bil je vezan pa na bencinsko pumpo, tako da nima nobene veze z vžigom. Pa še cel čas je pri njemu normalno delal, tako da ni nič pogruntal.
Potem sem po Danci-jevem, ter nasvetu subaru servisa pogledal glavni senzor. Odmontiral, očistil, ter nazaj zmontiral... Poškodb ni bilo videti, od takrat naprej avto užiga normalno, bom pa zaziher poiskal nadomestni senzor če mi ta crkne
No tole temo sem dal v splošni servisni del,ker
sem včeraj imel isti problem z senzorjem glavne gredi.
Senzor se je obnašal zelo čudno in je motor včasih vžgal
ali pa ne vendar,ko je deloval ni več ugasnil.
Glede na to,da sem šraufal na terenu sem senzor zamenjal in
motor dela BP.
Imam pa željo pogledat v notranjost senzorja kot je opisal
Danci,da vidim če se da kaj rešit.
sem včeraj imel isti problem z senzorjem glavne gredi.
Senzor se je obnašal zelo čudno in je motor včasih vžgal
ali pa ne vendar,ko je deloval ni več ugasnil.
Glede na to,da sem šraufal na terenu sem senzor zamenjal in
motor dela BP.
Imam pa željo pogledat v notranjost senzorja kot je opisal
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Ta senzor je zelo enostavna zadeva - eno navitje, en trajni magnet in konektor z dvema poloma.karel napisal/-a: Imam pa željo pogledat v notranjost senzorja kot je opisal
Pri meni je težava bila v 'hladnem lotu' na spoju navitja in 'ploščic' konektorja. Ko sem senzor odprl toliko, da sem prišel do tega in stvar na novo zalotal, težav ni bilo več.
Senzor sem zalil z vročo plastiko, a se je le-ta pri vročini motorja še topila (predvsem senzor glavne gredi), tako da bi bilo treba poiskati kako boljšo varianto.
D.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov