Vseen se grem pelat... zima 2009/10
Danes so se pa zimske službe odrezale odlično! Niti metra kopnega asfalta ali plundre.
Ena sama pravljica!
Je pa hudič, če si zameti sledijo en za drugim na par metrov. Brisalci ne zmorejo vsega zmetat s šipe, zato sem moral na bose roke zmetat sneg pod avtom. Zaril na polno.
Zdaj pa dve vprašanji:
1. Ko sem nasedel, sem šel ven gledat, katera kolesa se vrtijo v prazno. Najprej sta se vrteli diagonalno, kmalu zatem pa samo še eno. Zakaj to?
2. Sem imel pa priliko ugotovit, da gre subaru konkretno bolje v strm klanec rikverc.
Ali zaradi porazdelitve teže, ker je v tem primeru bil motor zadaj?
Je pa hudič, če si zameti sledijo en za drugim na par metrov. Brisalci ne zmorejo vsega zmetat s šipe, zato sem moral na bose roke zmetat sneg pod avtom. Zaril na polno.
Zdaj pa dve vprašanji:
1. Ko sem nasedel, sem šel ven gledat, katera kolesa se vrtijo v prazno. Najprej sta se vrteli diagonalno, kmalu zatem pa samo še eno. Zakaj to?
2. Sem imel pa priliko ugotovit, da gre subaru konkretno bolje v strm klanec rikverc.
-
Andrej
-
Andrej
Ja VC je sredinski. Ker je pa po zasnovi hitrostno občutljiv se ob manjših hitrostih vrtenja prostega kolesa (verjamem,da je Sajmon gledal kako se kolesa vrtijo ob stangasu
) obnaša kot odprt diferencial in ne prenaša navora na kolo z boljšim oprijemom. Šele ko bi šofer stopil na gas in bi bili vrtljaji prosto se vrtečega kolesa dovolj veliki (se ne spomnim ... 2 - 3x večji) bi se zatiči premaknili, olje postal bolj viskozen in navor bi se začel prenašati tudi na stoječe kolo.
In potem bi speljal ... če ne bi medtem prosto vrteče se kolo že skopalo take jame, da bi vseeno tam ostal.
In potem bi speljal ... če ne bi medtem prosto vrteče se kolo že skopalo take jame, da bi vseeno tam ostal.
Jaz sem pa na temu preživel v zadnjih 16 urah vsaj 5 ur
http://www.subaru-slo.net/userpix/190_2 ... 0002_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/190_2 ... 0002_1.jpg
Go Westy, go!
- TORA! TORA! TORA!
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 1144
- Kraj: Zraven soseda
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov