Vseen se grem pelat... zima 2009/10
klemz napisal/-a:Sm, sam tista cesta ni namenjena sankanju in če po pravic povem jih mam poun racKu. Če koga na havbo vržem sm jst kriu oz. če se ker v mene zaleti?gorazd0 napisal/-a:Za strpnost in kulturo pa še nisi slišal?
Odvisno. Cesta je vsekakor namenjena vsem udeleženecem - tako avtomobilistom, kot pešcem (sankačem). Vsi se morajo držat svojih pravil - avtomobilist ne smo vozit preblizu desnega roba, da ne ogroža pešcev, pešci se morajo pa držat svojega roba ceste in če uporabljajo posebna prevozna sredstva (sanke), se z njimi ne smejo premikat hitreje, kot s hitrostjo pešcev. Tako pravi zakon. Torej, če boš zbil pešca, ki ob strani ceste vleče sanke, si ga nasankal... Če ti po sred ceste prleti sankač s 30km/h in pristane v (pod) tvojim odbijačem, si bo pa popolnoma sam kriv za svoje poškodbe...
Zelo je res tud to, da si pešci pozimi radi kšno cesto kr prisvojijo in si te pol za nameček drznejo nesramno in grdo gledat, ker si tam z avtomobilom (popolnoma legalno seveda) in "kvariš njihovo zabavo"...
Ja, lahko bi debatirali o tem, kje je strpnost in kultura...
Bil dons na Golovcu. 
Sicer mam ful dela, ampak je majka klicala, da je pr sestri na Rudniku skuhala neko enolončnico, pa sm si reku, klinc, pršparam čas za kuhat... in je tist odcep vmes med Dolenjko in Poljansko tko leeeeeep zgledal...
Od observatorija dalje je bil čisti Teksas. Seveda mi ni ratal prit čez do Dolenjke, ker je po celi gozdni cesti 35+ cm snega, ki je ko zanalašč na zunanji strani shojen, na notranji pa ne, tko da ti non stop grabi in te hoče zavrtet pošrek. Dvakrat sm moral celo mal polopatat, da smo šli lohk dalje, in tik pred vrhom drugega strmejšega dela, kjer se cesta zgoraj razširi, tko da bi se dalo obrnit, je kolegica karjolca rekla, "nak; tle gor pa ne grem".
Kaj je pol preostalo... reduktor pa rikverc pa štandgas nazaj, še enkrat probat, ugotovit, da tud z zaletom ne bo šlo, potem pa se na vrhu spomnit, da so kolesnice po drugem poskusu že tolk zgloncane, da bo jeba.
Na srečo me občutek še ni čist zapustu, tko da mi je brez kakšnega incidenta do ravnince uspel vdet, potem je blo pa treba zabremzat pred ovinkom, kar je pa mal grše zgledal (z drugimi besedami, pod kotom 20° na cesto). No, še deset minut lopatanja, potem pa lepo počas po polžje celo pot rikverc nazaj do observatorija.
Zelo prijetno sm bil presenečen nad vsemi sprehajalci in tekači, ker so bolj ko ne reagirali v smislu, "a bo šlo?" in potem na širok nasmeh in moj umik v nesplužen sneg odgovorili z nečim zelo podobnim. Superca!
Žal mi pr vsem skup niti na pamet ni padlo česarkol fotografirat, ker je bla adrenalina polna skleda, hahaha, bi pa (z enakim izidom) tole privošču komurkoli.
Sicer mam ful dela, ampak je majka klicala, da je pr sestri na Rudniku skuhala neko enolončnico, pa sm si reku, klinc, pršparam čas za kuhat... in je tist odcep vmes med Dolenjko in Poljansko tko leeeeeep zgledal...
Od observatorija dalje je bil čisti Teksas. Seveda mi ni ratal prit čez do Dolenjke, ker je po celi gozdni cesti 35+ cm snega, ki je ko zanalašč na zunanji strani shojen, na notranji pa ne, tko da ti non stop grabi in te hoče zavrtet pošrek. Dvakrat sm moral celo mal polopatat, da smo šli lohk dalje, in tik pred vrhom drugega strmejšega dela, kjer se cesta zgoraj razširi, tko da bi se dalo obrnit, je kolegica karjolca rekla, "nak; tle gor pa ne grem".
Kaj je pol preostalo... reduktor pa rikverc pa štandgas nazaj, še enkrat probat, ugotovit, da tud z zaletom ne bo šlo, potem pa se na vrhu spomnit, da so kolesnice po drugem poskusu že tolk zgloncane, da bo jeba.
Na srečo me občutek še ni čist zapustu, tko da mi je brez kakšnega incidenta do ravnince uspel vdet, potem je blo pa treba zabremzat pred ovinkom, kar je pa mal grše zgledal (z drugimi besedami, pod kotom 20° na cesto). No, še deset minut lopatanja, potem pa lepo počas po polžje celo pot rikverc nazaj do observatorija.
Zelo prijetno sm bil presenečen nad vsemi sprehajalci in tekači, ker so bolj ko ne reagirali v smislu, "a bo šlo?" in potem na širok nasmeh in moj umik v nesplužen sneg odgovorili z nečim zelo podobnim. Superca!
Žal mi pr vsem skup niti na pamet ni padlo česarkol fotografirat, ker je bla adrenalina polna skleda, hahaha, bi pa (z enakim izidom) tole privošču komurkoli.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall
Sem mislil, da bom šel danes razrit Zaplano ma.....
*ebeš avto! Bajk je zakon!
http://84.255.207.31/d/410052-2/IMG_2352a_resize.jpg
http://84.255.207.31/d/410055-2/IMG_2359_resize.JPG
*ebeš avto! Bajk je zakon!
http://84.255.207.31/d/410052-2/IMG_2352a_resize.jpg
http://84.255.207.31/d/410055-2/IMG_2359_resize.JPG
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost