Prometne nesreče in podobni pripetljaji...

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Prometne nesreče in podobni pripetljaji...

Odgovor Avtor: klemz » 24. Oktober 2009, 14:00

Dons zjutri ob 7:40 sm dubu klic biuše, cela panična da je nardila totalko in nobenga ne dobi da bi pršou pomagat...jst se oblečem u avto in povn gas, sreča da sm biu u kosezah...ura 8h pridem tja, 1km pred cestninsko postajo Kompolje smer LJ. Par minut pred mano so pršli DARSovci, pred njimi pa kamijonar da ji je pomagu iz avta, ter urediu use stvari, trikotnik itd. (nažalost klicu policaje)...zdej pa k stvari zakaj pišm oz. sploh nevem če bi pisu, policaji so pršli šele ob 9:30 kar je 2h po nesreči, takoj so napadl mene kako sm vozu, zakaj nism prlagodiu hitrosti razmeram, umes butnem čigau je un avto pred mikronom če ne moj, in pol reče aja, sm mislu da si TI vozu...svašta, biuša je povedala kaj je blo in ji rečejo 460€+6 pik (kao je 40m ograje sesula) in to je to. Kličem Feštajna, stvar nalož in odpele. Odnos je biu čist u pizdi kar se DARSovcou pa policije tiče, nč ne uprašajo če si ok, takoj u napad, nakonc pa rečejo srečno vožnjo (kaj se norce delajo?). Bah tole loh zbriše kdo, čist sm razpizdn... Pa še to, prletela je v desno in levo ograjo, avto je pa sam u lev bok fasu, kdor zna zna.

http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 2787_n.jpg

http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 0911_n.jpg

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 2380_n.jpg

http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 9300_n.jpg

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 6651_n.jpg

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 24. Oktober 2009, 15:32

Smole, no dobr, da ji ni bilo nič hujšega.
S policaji je pa kakor kdaj, ko sem naredil prvo (in upam da tudi zadnjo) totalko, so bili kr prijazni, kazni se pa legalno tko ne moreš izognit, čim pridejo na prizorišče. Me prav zanima kak račun bodo Darsovci poslal za ograjo.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 24. Oktober 2009, 15:38

Tega z računom za ograjo ne štekam čist;
saj smo zavarovani za škodo na tujih stvareh... (AO); se ne krije to iz tega zavarovanja?
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 24. Oktober 2009, 18:33

Kar se ograje tiče bo kar eno veliko sranje :?
Mi je zadnjič Peki razlagal da je njegov znanec (to je isti osebek
kot je zadnjič sedel v tistem belem Polo-tu,provida posnetek)
odnesel z sabo 130 metrov ograje in da jo je par let plačeval :roll:
Dobro je,da je punca odnesla celo glavo saj nesreče na avtocesti
so res ku..a :(
Moja znanka jo je včeraj nažalost odnesla dosti slabše :cry:
Naj počiva v miru.
http://24ur.com/novice/crna-kronika/na- ... jenje.html
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1132

Odgovor Avtor: Unikat » 24. Oktober 2009, 18:44

Ah, tole je pa res smola. Zadnje čase na tem forumu samo še o nesrečah berem. :? Ampak šteje to, da so na koncu vsi živi in zdravi. Tale primer se je res dobro končal, na avtocesti sploh pa po takem vremenu bi se lahko dosti slabše... Upam da reši tole zadevo čimbolj ugodno. :?
Drugače pa reševalci tudi niso vedno tako kot je treba. Pred katkim, ko sem imel totalko sem jih čakal več kot uro pa niso prišli... Na koncu me je morala mati na kliničnega peljat. No saj ni vedno tako, da bi vse metali v isti koš, so pa primeri.
Karli, sožalje za tvojo znanko. :( Upam da se prekine tale veriga nesreč na tem forumu, ker je res stalno nekaj.
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 24. Oktober 2009, 19:18

Na srečo je vsaj ostala živa in zdrava.
So res stroški popravila ograje tako visoki, ali jo samo poravnajo nazaj? Ker z mojega nepoznavalskega stališča se mi ne zdi, da bi bilo popravilo drago. Je le še en način kako nas država in vsi skupaj lupijo? Potem se pa čudijo zakaj ljudje zbežijo z nesreče... nima vsak denarja to plačevat. Če bi bile kazni/cene in ljudje bolj razumni, bi bila po moje stvar drugačna.
Karel, sožalje za znanko. Ko prebiram komentarje se mi pa skoraj obrača želodec. Del enega komentarja:
.Kar se pa tiče naših cest, so pa itak katastrofa, tudi za nove avte.....da ne govorim o deset in več let starih avtih, ki se nemoteno vozijo po naših cestah in se majo za neke "kao" šoferje.....Taki, ki se vozjo s takmi avti po cestah, so za moje mnenje, totalni idio.., brez kančka zavesti v svojih glavah....

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 24. Oktober 2009, 19:51

Važno da je cela, kazen je za moje pojme klobasa - se pač zgodi sej nima dirkaške kartoteke ali pijače v krvi... skratka a ste poslikal ograjo in vsaj zapisal kolk in kako, ker tiste metre jim ni lih za zaupat, sem imel sam primer ko so mi hotl računat 400.000SIT bivših a na koncu jih je izdala slika policije (manjkala ena pokončna zapora ne 4 + baterijski komplet + diode...).

Za ograjo mislim da bi morala zav. krit iz AO al kako, ji je pa policaj najbrž obesil neprilagojeno hitrost glede na razmere na cesti BLA BLA :neutral:

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: klemz » 24. Oktober 2009, 20:31

Evo me, bla sma še na urgenci, slikanje glave itd., na levi strani ma podpludbo, je zgleda lepo stebriček al pa šipo zadela, mal nategnen vrat in to je to. Jah polcaji so slikal ograjo, avto, uglaunem use, dobila je kazn za neprilagojeno hitrost, čeprov je vozila med 90-100kmh. Sm veseu da jo je avto rešu :)

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 25. Oktober 2009, 11:44

ja in kaj je bil sploh vzrok nesreče? zakaj jo je kar na lepem odneslo?

ja dež je zaj.eban! jest se nikol ne zafrkavam, kadar dež pada. peljem se kot po jajcih. Sploh ne razumem tistih nekaj posameznikov, k se po dežju vozijo isto kot po suhi cesti... recimo normlano 150km/h. pa sm sigurn, da bi nov bmw 5 v eni sutaciji glih tko odneslo, kot vsak drug avto....

ograja je pa draga... men je čist logično. rabiš ekipo 5-10 ljudi. Rabiš mašino, k na novo vkoplje tiste nosilce, pa tud ograja ni pocen, saj je zelo močna, in je zihr iz kakšnega hudga materiala...

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: klemz » 25. Oktober 2009, 20:28

Vzrok nesreče, hitrost dvomm, od kar je letos letela s ceste zarad snega se je u takem vozila počas, mogoče je trznla, niti sama ne ve točno kaj je blo, ograja je pa tok mal zvita da je jst sploh nebi menjavu.

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 25. Oktober 2009, 23:07

ha! ti ne, ker si na drugi strani brega... DARS jo bo z veseljem, na tuje stroške...

ja... men so tale nesreče tok čudne... kr na ravnini te zanese, in je konc... pa kok je takih nesreč! puf, pa si že kontra obrnjen, in preden se zaveš, si že v jarku. važn, da je so vsi zdravi, pleh se da pa poglihat, al pa zamenjat. Očitno ni ma sreče v slabših razmerah. Upam da jo boš sedaj prepričal v nakup avta s stalnim 4x4. ena impreza bi ji prov lepo pasala! ;-)

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: klemz » 26. Oktober 2009, 09:37

Gladava "japonce" oz. japonce :) trenutna fond je cca. 3000e nekje, sam sm seveda za imprezo 1.6 sam ni pritirane izbire, 2 kandidata sta pa tole klik 1 klik 2

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 26. Oktober 2009, 09:43

A se ne krije ta ograja iz zavarovanja?
Pred leti sem z Nivo podrla eno kamnito ograjo, res, da je bila privat, a dvomim, da je to razlika.

Uporabniški avatar
BMW_rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 838
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: BMW_rok » 26. Oktober 2009, 10:35

Zakaj imaš potem obvezno zavarovanje, če ne krije škode?
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 26. Oktober 2009, 11:53

Ponavadi hče zavarovalnica ta denar od tebe nazaj oz. druga varianta, če zavarovalnica uspe to zavrnit, DARS direkt od tebe.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov