Avto na plin
Firmi avto na plin sem odgovorila, da me zanima kaj vse zajema garancija in ce prevzamejo odgovornost oni, ce je zaradi njih okvara motorja. Odgovorili so mi pa:
Spoštovani,
predelali smo že precej turbo motorjev (Audi, Volvo, Porsche, BMW,...).
Tudi bistveno močnejših od vašega.
V 5 letih še nihče ni imel težav z okvaro motorja zaradi plina.
Imamo pa kljub temu vse zavarovano za primer, da se to zgodi.
Garancija seveda obsega našo napravo.
V primeru, da bi prišlo do okvare zaradi plina, pa seveda prevzemamo odgovornost.
Vendar pa nikakor ne more priti do okvare turbine zaradi plina, saj ni z njim v nobeni povezavi.
Hvala za razumevanje in lep pozdrav
Nisem sicer nic omenjala turbine, ampak vseeno. Mislim da so kar prepricljivi. Ce mi se pisno na pogodbi ali racunu potrdijo njihovo odgovornost v primeru okvare motorja, se bom odlocila kar za njih.
Spoštovani,
V primeru, da bi prišlo do okvare zaradi plina, pa seveda prevzemamo odgovornost.
Vendar pa nikakor ne more priti do okvare turbine zaradi plina, saj ni z njim v nobeni povezavi.
Nisem sicer nic omenjala turbine, ampak vseeno. Mislim da so kar prepricljivi. Ce mi se pisno na pogodbi ali racunu potrdijo njihovo odgovornost v primeru okvare motorja, se bom odlocila kar za njih.
Popravilo turbine ali menjava je manjši strošek, kot popravilo motorja, če gre kaj narobe. Tole je men mal hecno napisano, jes bi jih dobesedno vprašal, kaj bodo naredil, če ti recimo stopi bat ali ga zagrabi. Glede na to, da ima prodrive kit (ne pri nas) subarujevo garancijo, bodo torej upoštevali to in garancijo upoštevali, kot posledico plina ali se bodo zgovarjali na vse drugo. Tele garancije pr tunanih avtomobilih in tunerjih, z plinarji nimam izkušenj, so zelo kočljiva zadeva, dostikrat je zelo težko dokazat, točno kaj je bilo krivo za kar se je zgodilo; lahko si misliš, kdo protegne takratko v takem primeru.
Na IS ne priznavajo garancije že če vedo, da imaš prodrive-ov kit, vsaj tako pravijo mehaniki... ki prav tako niso preveč navdušeni nad plinom, kar dostikrat štelajo ventile oz. pravijo da avti ne delajo kot bi moral (NA turbaka s plinom pri njih še nisem videl).
Na IS ne priznavajo garancije že če vedo, da imaš prodrive-ov kit, vsaj tako pravijo mehaniki... ki prav tako niso preveč navdušeni nad plinom, kar dostikrat štelajo ventile oz. pravijo da avti ne delajo kot bi moral (NA turbaka s plinom pri njih še nisem videl).
Tukaj je misljeno za motor pomoje. Nevem zakaj je turbino omenjal, ker ga nisem glede tega nic vprasala. Sam napisala sem, da je pac turbo motor. Ko bo cas, se bom oglasila pri njih, da kaj vec povejo.
Tukaj je misljeno za motor pomoje. Nevem zakaj je turbino omenjal, ker ga nisem glede tega nic vprasala. Sam napisala sem, da je pac turbo motor. Ko bo cas, se bom oglasila pri njih, da kaj vec povejo.
Če sem prav razumel svojega mehanika,... so problem predvsem izpušni ventili; nekaj v smislu "se pretegnejo".. itd... zadnjič mi je razlagal, da imajo enega H6 na servisu s fuč ventili; ker jih je veliko,.. bo servis drag;
Nevem,.. tud Vojc (Marucelj) ni navdušen nad plinom (se skrivnostno nasmiha)...
Če mene vprašate - plin je za kuhanje... pa še tam je indukcija zakon.
Nevem,.. tud Vojc (Marucelj) ni navdušen nad plinom (se skrivnostno nasmiha)...
Če mene vprašate - plin je za kuhanje... pa še tam je indukcija zakon.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Sorry, ampak tale odgovor ni prav nič prepričljiv. Iz tega kar je napisano, dvomim, da prevzamejo odgovornost, če bi v resnici prišlo do okvare motorja...Urshy-sti napisal/-a:Firmi avto na plin sem odgovorila, da me zanima kaj vse zajema garancija in ce prevzamejo odgovornost oni, ce je zaradi njih okvara motorja. Odgovorili so mi pa:
Spoštovani,
V primeru vgradnje je treba dobro prebrat garancijske pogoje in pogoje zavarovanja - priporočljivo je dobit tud mnenje kakšnega pravnika. Konec koncev so v igri kr veliki denarji, pa žal živimo v Sloveniji, kjer potrošnik praktično nikoli nima prav in je treba pravico največkrat iskat na sodišču, kjer pa tud dobro vemo kako dolgo se zadeve vlečejo...
Tudi jaz sem tri leta nazaj vgradil plin v svojga subija. Razpisal sem se pa v tejle temi:
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=2022&start=60
Mal sem na hitro preletel poste (jih je že tok velik tako da nisem vsega bral). Letos smo doma predelali še getza in je z dodatno vgradnjo olja, ki podmazuje ventile prišla cena 1300€. Prav tako smo lansko leto pri njemu predelali še enga subaruja in končni rezultat je odličen. Kolikor sem pa uspel zvedet pa predeluje večinoma subaruje. Tri leta nazaj sm svojga subija predelu, lani od fotra in letos getza. Najbolj všeč mi je seveda letošnja naprava (delovanje same naprave). Tako da če bi bilo možno (se moram še pozanimat) bi definitivno dau nadgradit software od svoje naprave
Če pa koga res zanima dejansko stanje €/100km pa naj pove in mu lahko pošljem svojo excel tabelo, v kateri vodim stroške že tri leta.
LP Simon
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=2022&start=60
Mal sem na hitro preletel poste (jih je že tok velik tako da nisem vsega bral). Letos smo doma predelali še getza in je z dodatno vgradnjo olja, ki podmazuje ventile prišla cena 1300€. Prav tako smo lansko leto pri njemu predelali še enga subaruja in končni rezultat je odličen. Kolikor sem pa uspel zvedet pa predeluje večinoma subaruje. Tri leta nazaj sm svojga subija predelu, lani od fotra in letos getza. Najbolj všeč mi je seveda letošnja naprava (delovanje same naprave). Tako da če bi bilo možno (se moram še pozanimat) bi definitivno dau nadgradit software od svoje naprave
LP Simon
Enkrat Subaru - Vedno Subaru ;-)
Če primerjaš kake stroške maš recimo s servisom samega avtomobila je servis glede plina skoraj ničUrshy-sti napisal/-a:Res? Joj, ko bi le vedla kdo je to, da bi kaj vec povedal o tem in kako je kaj zadovoljen. Lahko pa mi posljes svojo exel tabelo, da malo vidim. Kasne so pa kaj cene servisov in tega?vetta napisal/-a:Aja... Drugače sem pa že videl na bencinski predelanega STIja
Pa še linkec do tabele:
http://www.brusilstvosmercan.com/Subaru ... bencin.xls
Upam da ti bo jasno kaj je kej
Ja lej tkole je... če boš našel kje kak avto zbit pa boš recimo vn vzel boš moral še vedno h nekomu it da ti bo zmontiral ker ti bo morla dati potrdilo, ki ga boš rabil za homologacijo... Drgač pa stane nekje 1300€ sama predelava...slajki napisal/-a:Koliko pa stane komplet za predelavo avta na plin, ali pa če bi se kje dobil rabljeno zadevo? (ali iz kakšnega zbitega avta)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov