Ropot po motorju

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
Subison
Uporabnik foruma
Prispevki: 270
Kraj: Radlje ob Dravi

Ropot po motorju

Odgovor Avtor: Subison » 14. Maj 2006, 21:22

Hoj zadjič sem spraševal za ropot po motorju ko spelješ.To se je danes končalo.Subi ma novo sklopko in ropota ni več :lol: .Ob enem sem še sprednja ležaja zamenjal,tako da laufa kot nov.
Nekaj pa me še zanima,zgleda da mi je mehanik nekaj zmrdal z števec zajlo in mi števec ne dela.Zanima me pa ali ma stevec kakšno zvezo z lučko CHEK ENGINE,kajti ta se mi je tudi prižgala,ali je možno :?:
Balum Balum........

Uporabniški avatar
Rasta
Uporabnik foruma
Prispevki: 429
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: Rasta » 14. Maj 2006, 21:38

Hm, če se ne motim, ima vezo ja. En senzor mislim, da kontrolira števec za hitrost. Stakni skupaj črna konektorja pod armaturko in poglej katero kodo ti ven vrže. (dolgi utripljaj so desetice, kratki enice) Koda za vehicle speed sensor je 33. :wink:
Zima kje si?

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 15. Maj 2006, 10:04

Speed sensor :roll: ampak še vseeno je vmesni člen zajla in če se je le ta staknila iz števca (verjetno ne, glede na menjavo sklopke). Verjetno ni priklopil nazaj zajle pri menjalniku.

Več o kodah imaš napisano pod splošno servisiranjem

PROSIM ZA UPOŠTEVANJE IZDELANIH TEMATIK IN TO PREMIKAM V POPRAVILA OKVARE LEGACY/LEONE

Uporabniški avatar
Marky
Član Subaru kluba
Prispevki: 64

Odgovor Avtor: Marky » 15. Maj 2006, 13:57

Kot je že predhodnik ugotovil, računalnik najverjetneje javlja kodo napake 33 (vehicle speed sensor 2). Ker merilnik hitrosti ne dela, računalnik ne dobi signala od senzorja hitrosti vozila 2 (magnetek, ki je nameščen pod merilnikom hitrosti), od tod tudi napaka.
Torej, preveri, kaj je vzrok za nedelovanje merilnika hitrosti.

Lp,

Marky

Uporabniški avatar
Subison
Uporabnik foruma
Prispevki: 270
Kraj: Radlje ob Dravi

Odgovor Avtor: Subison » 15. Maj 2006, 21:54

Najprej pardon za napačno temo :oops: .Pravkar sem vgasnil lučko,vzrok:sneta zajla na števcu.Zdaj dela kot mora :D
Balum Balum........

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 16. Maj 2006, 00:50

Potemtakem tema ni zastonj; je le ena v mozaiku znanja/izkušenj, ki ga sestavljamo skupaj... :D
Fiat.
Brez panike.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov